tiistai 11. maaliskuuta 2008

Turku lakkauttamassa lisää kouluja!

Jos Turun kaupunginvaltuustossa esityslista toteutuu....

....tämä hieno Kähärin koulu Turussa nousee Kerttulin koulun kanssa sille listalle, jossa luetellaan lakkautusuhassa ja yhistämishankkeissa olevat koulut.
Siis jälleen -10 koulua Turussa!

Uskomatonta sivityspolitiikkaa!

Perustelu on raha: 'joka 6. euro menee kiinteistöihin, ja muussa tapauksessa se saataisiin opetuksen kehittämiseen'...mutta onko niin, ja jos, niin miksi?

MITÄ AJATUKSIA NOUSEE TÄSTÄ?
1.
En usko säästöjen siirtyvän opetukseen, vaan kokonaan jonnekin muualle..
2
Turku suree, etteivät lapsiperheet viihdy täällä...ihmekös tuo, kun keskeisimmät palvelut kuten lähikoulut pienille hyllytetään ja lapset ajetaan suuriin mammuttikouluihin
3.
Lasten pahoinvointi, koulukiusaaminen, levottomuus luokissa ja välitunnilla ovat tunnettu tosiasia niin arjen näytöllä kuin tutkimustuloksilla. ( niistä mm. lauantaina 15.3. Turussa Vimman nuorisokeskuksessa Aurakatu 16 Sosiaalilfoorumissa teemalla 'Hyvinvoitnivaltion pahoinvoivat lapset', puheenvuoro Rimpelän alustuksen jälkeen mm. kouluterveydenhoitajalla)...tällaisillako ratkaisuilla Turku vastaa?
4.
Kun kyse on rahasta, on kaupunki valmisa satsaamaan moniin muihin hankkeisiin kuten pennisiltoihin, toriparkkiin, Veritas-katsomoihin jne jne...mutta entä todellinen tarve lasten puolesta!
Nyt ei voi muuta kuin olla tukemassa lapsia ja vanhempia kamppailussa lähikoulujen puolesta!
Siinä pitäisi saada koko Turku liikkeelle lasten puolesta!
5.
Koko liikelaitosmainen kiinteistönhallinta on se, jolla syödään byrokratiaan meneviä euroja kokonaisen hallintokunnan ylläpitämisessä...ja siitä seuraavat kovat markkinahintaiset käyttö- ja ylläpitokustannukset.
Missä on se sauma, jota varten me maksamme veroja!
Maksamme - ja mielellämme, kuten taas tutkimukset osoittavat - siksi, että mm. lapset, sairaat ja vanhukset saavat tarpeelliset palvelut (päivähoidon, opetuksen, sairaanhoidon ja hoivan)
Ei opetustoimi voi olla kauppatavaraa!
Kyllä veromarkkoja on ohjattava sinne, missä myös on todellinen tarve, ei monenlaisiin jopa kaupallisiin hankkeisiin.

Kaupungin oma talotoimi on ajettu käytännössä alas jo vuosia.
Korjauspalveluja ostetaan kaiken aikaa yksityisltä markkinoilta.
Hinnat ovat viime aikoina nousseet, se tiedetään.
Laskutus kulkee omaa rataansa, ja hinnat maksatetaan niillä kaupungin hallintokunnilla, joilla on kaupungin tiloja käytössään...mm. päivähoito, opetus- ja terveystoimi merkittävinä hallintokuntina.

Ne ovat kuitenkin sellaisia hallintokuntia, joista ei voida tulouttaa ja laskuttaa niin, kuin monet nykyisen politiikan mukaan haluaisivat ( vrt. hallituksen uudet asiakasmaksulait)

Turku aikoo vastata siis edelleen kovilla alasajoilla kun puhutaan perhepolitiikasta ja sosiaalisista asioista!
Eipä auta edes suunnittella oleva lastentalo (kok. /Hartialan, ex-kj:n intohimo) silloin, kun tarve ja jonot sinne kasvavat nykyisten tyhmien päätösten seurauksena!

On hoidettava asiat ja autettava lapsia toisenlaisin poliittisin päätöksin kuin nyt ollaan tekemässä, sillä siitä selviää pienemmällä rahalla kuin hoitaa tyhmien päätösten jalkoihin jääneitä lapsia.
Näin sen ymmärrän, enkä ole siinä edes yksin.


KAUPUNGINVALTUUSTON PÄÄTÖS:
Niiltä osin kuin tietoa uutisten pohjalta on käytettävissä, olisivat niin Kähärin koulu kuin sen vastaboolina ollut Paimalan koulukin saamassa toistaiseksi elokuun jälkeen jatkoaikaa!
Mutta Kerttulin koulusta ei puhuta mitään!
Sekö tässä yhteydessä nyt meni?!

Onko niin, että puolueet laskevat voivansa ottaa asian uudelleen esille heti vaalien mentyä.
Nyt asia olisi ollut liian kuuma peruna syksyn kuntavaalejan ajatellen.

Ei kommentteja: