torstai 12. helmikuuta 2009

Kirjastokamppailu jatkuu...

vaikka kaiken aikaa informoidaan sulkemisesta ja kirjastoautojen ajamisen aloittamisesta..
Kaupungin johdolla ja kulttuuriyoimella / kirjaston johtajalla on kova kiire markkinoida, että asia on loppuun käsitelty.
Vaan ei ole. Kunhan saavat nyt ensin kh:sta ulos vastauksen oikaisupäätökseen...ja sitten siitä lähtee hallintovalitus.
Ei ole olemassa yhdenkään elimen päätöstä vuokrasopimuksen irtisanomisesta!

Pari päivää sitten ihmettelin kirjastoitoimenjohtajalle, miksi väärää tietoa annetaan mm. kirjaston kotisivulla pääuutisena - siis että martti ja mikael lpoettavat 15.3.
Inkeri Näätsaari kertoikin tuohon, että tiedotteessa on virhe, ja hän on pyytänyt korjaamaan, ettei sulkeminen 15.3. ole kh:n päätös vaan valtuuston päätös viime marraskuulta.
No, eipä ole kahdessa päivässä korjattu asiaa. Kun sitten menin kysymään, missä on päätetty 15.3 päivämäärä niin, että se on lainvoimainen päätös, ei vastausta ole tullut. Valtuusto kun semmosta ei ole päättänyt. Eikä lautakunta. Eikä semmosta voi päättää kh ja varsinkaan tiolanteessa, jossa sen päätös ylitti toimivalla päätöksen toiselta osalta elikkä vuokrasopimukseen liittyen.

No, kaikkiaa on edelleen kulttuuritoimen johdon, kirjastojohdon, kaupungin johdion ha hallituksen enemmistön toiminta ja töppöset vallan sekaisin - lakiosastosta puhumattakaan!!
Odottelemme nyt hallituksen vastinetta.

Lähetystöjä ja allekirjoituksia riittää!
Ensi maanantaina menevät lapset luovuttamaan sanojen lasten piirustukset ja allekirjpoitukset, joissa pulustetaan kirjastoa osana lähialueen elämää. Lasten allekirjoituksia on satoja. Samalla kerralla luovutetaan taas lisää myös aikuisten allekirjoituksia.

Kulttuurivaikuttajat mukana jo vuosia
Selaillessani parin vuoden takaa käynnistynyttä adressia verkossa - jossa vaaditaan Martin kirjaston säilyttämistä - löytyy sieltä tunnettuja kulttuurinimiä niin valtakunnallisesti kuin paikallisesti:
Markku Into
Heli Laaksonen
Eeva Nikoskelainen
Helena Marttinen
ja mielenosoituksessa puhumassa olleet
Veijo Hietala ja
Niina Repo.

Ja paljon muita, mm. vasta valkosipulipalkinnolla palkittu Suvi Auvinen haastattelussa kauhituu Turun kirjastopoltiikkaa.

On merkillistä, elleivät päättäjät voi myöntyä ja tehdä asiassa uutta päätöstä. Eikä kompromissit nyt enää riitä!
Vai miten ajattelet!

Ei kommentteja: