sunnuntai 29. kesäkuuta 2008

Kannanottoja yksityistämisestä eri puolilla Eurooppaa


Tässä jatkoa alla olevalle teemalle, joka syntyi kesken siivousvimman.
Nyt on käsittelyssä ja lyhyessä esittelyssä esimerkkejä keskieurooppalaisesta kamppailusta globaalin uusliberalismin yksityistämisiä vastaan.
1
Pforzheimissa asukkaat vaativat, että kaupungin liikennelaitos on säilytettävä kunnan omistuksessa, eikä luovutettava yksityisille

2.
Jean Paul Raabe
kirjoittaa, miten yksityiset sotilaallisen alan yritykset kasvavat voimalla. "Kaupallis-sotilaalliset yksityisyritykset ovat mukana jo 100 maailmanlaajuisessa operaatiossa...." Eivätkä varmaan tappiolla, vaan kerätäkseen voittoja! Siis tappamisella!

3.
Erlangenissa opiskelijajärjestöt käsittelivät taannoin tilannetta, jossa korkeakoulujen lääketieteellinen opteus ollaan yksityistämässä

4.
Brandenburgissa talonpojat eivät tuota eivätkä myy enää yrttiteetä. perustelu on, että sen jälkeen, kun tuli uusi lääkeainelaki, tulisi talonpoikien suorittaa farmaseuttisia opintoja. Näin tulee perinnetiedon omistus yksityistettyä!

5.
Hessenissä myönnetään yksityiskouluille entistä enemmän rahaa. Uusi laki säätelee maakunnan ja kuntien lukuisia kuluja, joiden seurauksena mm. ei-valtiollisille kouluille (kirkot, yksityiset tahot, säätiöt) saavat jatkossa kymmenen miljoonaa euroa enemmän tuke. Näin tästä hyötyy esim. Wiesbadenin 152 yksityiskoulua joissa on noin 42 000 oppilasta - siis varakkaiden perheiden lapsia.

6.
Freiburgissa ihmiset protestoivat kaupungin suunnitelmia vastaan ja jakoivat satoja lennäkkejä osoittaakseen solidaarisuutensa asukkaille, joiden kodit ovat myyntiuhan alla. Kymmenet vapaaehtoiset osallistuivat tähän kaupunginlaajuiseen kampanjaan, jossa nämä lennäkit olivat kaikkialla kaupungissa nähtävillä...

7.
Kriittinen katsaus liikenteen yksityitämisestä ( EU-Politiksen zu "gemeinwirtcshaftlichen Leistungen" bzw. offentlichen Dienstleistungen, sog. Bahnreform / Regionalisierung des ÖPNV etc.) osoittaa mm. seuraavaa:
- Pian sen jälkeen, kun yksityiset pääomat hallitsevat infrastruktuuria, esim. liikennettä, josta jokainen tavallinen ihminen on päivittäin riippuvainen, ei ole yhtään naisnäkökulmaa eikä tilastoa tai muuta syventävää tietoa ja tutkimusta, jotka osoittaisivat ratkaisun olleen myönteinen....

8.
Berliinissä oli taannoin Konferenssi yksityistämistä vastaan " Privatisierung in Berlin".
Berliinin asukasjärjestöjen ja vuokralaisyhdistysten kotisivuilla on erinomaista aineistoa konferenssin johtopäätöksistä. Niistä on asukkaille kerrottu useiden sivujen mittaisella päätöslauselmalla ja sen siirtämisellä kotisivuille kaikkien tutkittavaksi ja tutustuttavaksi.

Summa summarum:
Ihmiset eri puolilla Eurooppaa toki kamppailevat, verkostoituvat, järjestäytyvät, osoittavat mieltään ja järjestävät kampanjoita....kaikki tyynni tämän monopolikapitalismin ja pääomien hegemonian politiikan kääntämiseksi.
Mutta niin vain on, että rahalla on vahva ote median palstoilla, kenraalien joukoissa ja eliitin salongeissa.
Sen taittamiseksi tarvitaan voimaaa!
Etten sanoisi VASTAVOIMAA!


Ei kommentteja: