tiistai 17. kesäkuuta 2008

Punaisen pöydän kokous....


...ei ollutkaan mikään turhan päiväinen palaveri.
Se oli kommunistien ja asukaslistan ehdokkaiden strategiapalaveri, jossa suunnattiin monessa asiassa tarkkaan suunnitelman mukaisesti edeten. Illalla oli mukana kolmentoista ihmisen iskuryhmä, jolla tarmoa ja energiaa irtoaa. Kolmen tunnin tiiviissä työssä astuttiin pitkä askel eteenpäin. Ei vain teoriassa, vaan yös käytännössä.

Arvioimme myös edellisenä päivänä Varissuon Itäkeskuksessa ollutta asukastapaamista ja kampanjapäivää. Paria poikkeusta lukuun ottamatta - jotka vahvistavat juuri poikkeuksina koko tilanteen - oli meillä erinomainen vastaanotto.
Ihmisiä tuli niin pöydän ääreen kuin paikalla olleiden kampanjaihmisten luo.
Paikalliset ihmiset halusivat keskustella, kuulla, kysyä.
Varsin moni tuli kokoamaan pöydältä itselleen materiaalia, josta saa selkoa, mitä kommunistit tekevät, miten toimivat, minkä puolesta ovat valmiit panemaan itsensä likoon.
Vaikka keskellä kesää, kuten olemme nyt tekemässä.

Punaisen pöydän kokous oli tyytyväinen tähänastisiin tapahtumiin.
Lausteellla tehdyn kampanjamainosten jakamista seuranneena päivänä oli www.komturku.fi - sivuilla oli 3000 erillistä käyntiä, joka näinkin isolla alueella on huikea määrä.
Se on selvä piikki normaalissa päivittäisessä kävijämäärässä.
Se kertoo selvästi, että kommunistien ohjelma, työ ja toiminta kiinnostaa jälleen.

Ilman korruptiota - emme ole ostettavissa!
Olemme yksi harvoista tahoista, joka voi vaalikampanjaan käydessään todeta, että on viime vaalitkin käyty puhtaat jauhot pussissa. Ehdokkaamme ja puolueemme eivät ole missään vaiheessa sitoutuneet korruptiorahoin tai vastaavin keinoin ajamaan yksittäisten tahojen etuja. Meille ei korruptiorahaa tipu, sillä sen tietävät jakajat, ettemme ole ostettavissa.
Päinvastoin.
Niin ohjelmissa kuin käytännössäkin taistelemme yhteiskunnassa oikeudenmukaisuuden, todellisen tasa-arvoon ja demokratian puolesta - myös kunnallispolitiikassa ja sen epäkohtien korjaamisessa.

Kunnallispolitiikka ei ole nyt vallankumouksen foorumi, mutta ihmisten etujen puolustamisessa monopoleja ja sen ohjaksissa olevaa eliittiä vastaan se on oivallinen foorumi.
Se ei ole teoretisoinnin paikka, vaan politiikan tekemisen paikka.
Se on myös taistelukokemuksen hankkimisen foorumi toki - yhdessä tavallisten, niin usein täysin poljettujen ihmisten ja ihmisryhmien kanssa.
Olemme yhdessä kaikkien niiden ihmisten kanssa, jotka haluavat muutosta nykyiseen menoon.
- Työttömien, kaikkien pienituloisten, kuten eläkeläisten, pätkätyöläisten, opiskelijoiden, - kaikkien kanssa jotka joutuvat sinnittelemään viikosta toiseen pienillä tulillaan.

Sama työn tahti jatkuu
Löimme alustavaa tapahtumakalenteria lukkoon heinä - elokuulle. Joka viikolle taisi tulla vähintäin 1-2 erilaista tapahtumaa, kokoontumista, tapaamisia lähiöissä - monenlaista toimintaa.
Heinäkuun alkupuolella tulee painosta myös oma kesälehtemme, jonka sisältösuunnitelma käsiteltiin tänään.
Sen kanssa on taas kätevä jatkaa kiertuetta niin kesäfestareilla kuin turkulaisissa lähiöissä ja toreilla - arvaa vaan!

Varissuolle pyynnöstä uudelleen!
Useista paikallisten asukkaiden pyynnöistä johtuen päätimme toistaa kampanjakäyntimme ja asukastapaamiset Varissuolla toistaiseksi ainakin kerran kuussa - ja meistäkin se tuntuu oikealta ratkaisulta.
- Onhan meillä nyt myös hyvät paikallisehdokkaat, jotka varmasta saavat kannatusta ja nauttivat paikallisten ihmisten luottamusta.

Mutta näihin asioihin palaan uudelleenkin jossain vaiheessa - vai kiinnostaako?

Ei kommentteja: