maanantai 24. tammikuuta 2011

UUSI EDUSKUNTA JA MINISTERIT TÖIHIN!

Rouva pääministeri!
Ei auta lapsiperheiden asiaa, että perustetaan uusia ministeripaikkoja. Ellei valkmistelu suju, ellei ole poliittista tahtoa, ei tapahdu sittenkään mitään.

Toki perheiden asiat ovat paljolti retuperällä - totta se. Mutta nykyiset ministerisalkut niihin riittäisivät varmasti. On vain valmistettava lait asioiden korjaamiseksi. Ministereillä on laajat virkamiesjoukot, jotka tutkivat, selvittävät, antavat raportteja siitä mitä ministeri haluaa. Ei muuta kuin töihin!

Yksi paha esimerkki on päivän uutinen, miten köyhillä lapsilisät leikkaantuvat automaattisesti. Kun köyhä lapsiperhe hakee toimeentulotukea, lasketaan mm. lapsilisät tuloiksi. Niiden osalta siis toimeentulotuki pienenee. Käytännössä se merkitsee, että lapsilisän saamisesta rangaistaan köyhää!

Samoin tekee uusi takuueläke leikkauksia. Jos pienituloinen eläkeläinen hakee toimeentulotukea tai saa asumistukea, pienenevät ne nyt, kun takuueläke 'nostaa' pientäkin pienempiä tuloja!

Näitä esimerkkejä on riittämiin - tässä ehkä pari yleisintä. Kyse on kaikkein vähätuloisimpien ihmisten pärjäämisestä, josta aivät hallitukset pariin vuosikymmeneen ole pitäneet huolta. Monia muita lakia on korjattava pikaisesti. Yksi niitä on mielenterveyslaki, josta aiemmin kirjoitan blogissani.

Entä miksei hallitus halua esittää kahden YK:n yleissopimuksen ratifiointia: Toinen on vammaispolittinen yleissopimus v:lta 2006, toinen on YK:N alkuperäiskansojen oikeuksia koskeva yleissopimus, joka meillä liittyy erityisesti saamelaisten oikeuksiin.


Myös kansanedustajat ovat moittineet monien käsiteltyjen lakien huonoa valmistelua; niistä monet on jouduttu panemaan puutteellisina uuteen valmisteluun. Onko tälläinen hallituspohja puolueineen kyvykäs jatkamaan maamme johjtamista, kun tärkeät asiat ovat hoitamatta:
- lapsiperheiden asia
- vammaispolitiikka
- alkuperäiskansat
- pienet eläkkeet.
- aikansa elänyt mielenterveyslaki

Asia erikseen on kokonaan valmistelussa vuosikausia maannut laki vanhuksia koskevista asioista, johon liittyen tarvitaan myös laki vanhusasiamiehestä valvomaan lain noudattamista.
Sen sijaan on kiireellä vamistettu lakeja, joilla synnytetään kuntien pakkoliitoksia, palvelujen yksityistämiseen monin keinoin tähtääviä lakeja, kuten lakeja palveluseteleistä muista ja rakennemuutoksista.

KYLLÄ ON UUDELLE EDUSKUNNALLE HAASTETTA SAADA ASIAT KUNTOON.'
Mutta sitä eivät nykyiset poliittiset voimasuhteet hoida, vaan eduskuntaan tarvitaan vahva vasemmistolaisten puolueiden rintama SKP mukaanlukien.

Ei kommentteja: