sunnuntai 16. tammikuuta 2011

KEHITTYYKÖ KEHITYS?

Nostin tähän alle seuraavaksi asiaksi takavuosilta edelleen ajankohtaisen kirjoituksen!
Kaksi ja puoli vuotta sitten kirjoitin kulttuuripääkaupungin kirjastopäätöksistä. Asia edelleen valitettavan tosi ja ajankohtainen. 
- Paitsi että Martti on lopetettu ja tila myyty Turun Osuuskaupalle halvalla, on Mikaelin tilat edelleen tyhjänä ja kaupunki maksaa kuluja kaiken aikaa! 
- Lisäksi muiden sivukirjastojen toimitiloja on supistettu, siirretty kouluihin ja nuorisotiloihin, ja mm.Härkämeässä on pieni ns. kirjavalikoima nuorisotalon kaikkein hälyisimmässä osassa keskellä sisääntuloaulaa!!! 
-  Eli se siitä kaupungin panostukksesta ihan oikeasti asukkaidensa pitkäaikaiseen ja jatkuvaan mahdollisuuteen saada kunnollisia kirjastopalveluja. Lähikirjastojen käyttöastetta huomattavasti pudottanut myös lyhyet aukioloajat, ja mm. lehtien lukumahdollisuus on olematon! 
Varissuolla hieno kirjastotalon tila alakerrassa edelleen tietääkseni pääasiassa tyhjillään.

Mutta onneksi eilen paloi rahaa taivaan tuuliin - Turulla kun siihen on varra.

Ammuttiin sinänsä upea ilotulitus...hävitettiin 600 kiloa räjähteitä ja kuultiin 5000 räjähdystä. 
Olipa todella sankka pilvi tässä kaupunginosamme päällä, yläkerran ikkunasta kun raketteja katselimme. Onneksi tuuli vei osittain merelle, mutta osansa saivat myös hirvensalolaiset.
Ja rahaa palaa vuoden aikana 50 miljoonaa, josta osansa saa rakennusliike Hartelan kainalossa oleva Logomon tilat....siitä mukava siivu sitä luovaa taloutta!!

Kyllä pitää edelleen paikkansa että rahalla saa ja hevosella pääsee, mutta entäs kun kaupunki valittaa rahapulaa?

Ei kommentteja: