maanantai 10. tammikuuta 2011

NATO-ASEIDEN HARJOITUSKENTISTÄ LAPISSA

'ILKKA KANERVALLA ON TÄSMÄASEEN MENTÄVÄ AUKKO' -  kirjoitan edellisessä tekstissä. Viittaan myös syyskuussa Tiedonantajassa olleeseen laajaan juttuui aiheesta. 
Koska lehden verkkosivuilla ei uusi arkisto yllä aivan syyskuulle, eikä ns. vanha arkisto kuin vuoden -10 alkuun, en saanut juttuani verkosta jäljitettyä. 
Mutta tiiviisti asiaa selvittää myöhemnmin syksyllä myös kemiläinen työsuojeluinsinööri Tapio Siirilä.
Jotta lukihjat tietäisivät asiasta enemmän kuin ex-ministeri KAnerva, nostin tov. Siirilän jutun oheen. Tutustu ja arvele, tulisiko edustaja Kanervan tietää jotain asiasta!!

 ************************

OSA SUOMEA MYYTY ULKOMAISELLE SOTATEOLLISUUDELLE

Kun ajattelee Suomen Lapin esittelyä netissä tai muussa mediassa, mieleen tulevat toisaalta laskettelukeskukset ja turistit ja toisaalta tunturit ja erämaat ja rauha. Nykyisin netistä tulee kuitenkin vastaan Lapin esittelyä hyvin kummallisella tavalla.
Safran-konserniin kuuluvan Sagem-yhtiön omistama Robonic Ltd Oy kertoo Lapin eduista seuraavasti:
"Suomen Lappi on laajin Euroopassa jäljellä oleva erämaa. Koska alue on harvaan asuttu, se on todella houkutteleva valinta sellaiselle yritykselle, joka haluaa testata laitteitaan liian monien uteliaiden silmien ulottumattomissa. Kesät ovat lämpimiä ja tarjoavat 20 tuntia jatkuvaa päivänvaloa. Toisaalta ankarat talvet testaavat tuotteet tavalla, jota ei voida saada aikaan missään muualla Manner-Euroopassa."
Voisi luulla, että mainos tarjoaa esimerkiksi ajoratoja autojen tai autonrenkaiden testaamiseen. Kyse on kuitenkin jostain paljon vakavammasta. Mainos jatkuu seuraavasti:
"Keski- ja Länsi-Euroopan ilmatilan ahtauden vuoksi niissä rajoitetaan miehittämättömien lentokoneiden toimintaa. Tarjolla oleva uusi avoin ympäristö tarjoaa tärkeän kannustimen Euroopan lentokone- ja puolustusteollisuudelle miehittämättömien lentokoneiden kehittämiseksi."
Suurin piirtein entisen Uudenmaan läänin kokoinen osa Suomea onkin siis myyty Israelin, USA:n ja muiden Nato-maiden sotakoneiden koealueeksi. Kehitystyö on kiivasta, koska miehittämättömät lentokoneet ovat sotatekniikan viimeistä huutoa. Ne vakoilevat ja niitä käytetään pommien ja ohjusten kuljettamiseen. Afganistanissa niitä on käytetty jo runsaasti ihmisten tappamiseen.

Kenen valtuuksilla toimitaan?

Pohjois-Ruotsissa on menty vielä askelta pitemmälle. Siellä NEAT (North European Aerospace Testing Range) tarjoaa 24 000 neliökilometriä ilmatilaa ja 3 300 neliökilometriä maa-aluetta ilma-aseiden testaamiseen. Siellä ei testata vain lento-ominaisuuksia, vaan siellä saa pudottaa oikeita pommeja ja ampua oikeita ohjuksia.
Kuka ja millä valtuuksilla on myynyt osan Suomea tällaiseen sota-aseiden kehittelyyn? Kemijärven asukkailta ei ainakaan ole kysytty.
Euroopan viimeiset erämaat on säilytettävä erämaina ja ihmisten rauhallisena asuinympäristönä. Niitä ei saa muuttaa sotakoneiden harjoittelu- ja testausalueeksi.
www.robonic.fi

4 kommenttia:

Eira Kejonen kirjoitti...

Valitettavan totta joka sana. Minäkin kirjoitin yleisöosastolle em. aiheeseen viitaten Halosta, Häkämiestä ja Kiviniemeä haastaen vastuuseen. Turun Sanomat julkaisi kirjoitukseni, mutta ei nostanut sitä nettikesusteluun. Hesari ei julkaissut ollenkaan, vaan haastatteli kenraalia aiheeseen liittyen. Siinä jutussa oltiin Suomen puolustuskyvystä huolissaan. Edelleenkin ihmettelen, miksei presidentti tee mitään. Suomi ei todellakaan ole puolueeton eikä rauhantahtoinen.

kaija kirjoitti...

Eira ja muut,
- se maamme puolueettomuus kuin liittoutumattomuuskin ovat molemmat käytännössä valitettavasti historiaa. Siitä huolimatta, että kansa on asiasta toista mieltä ja jota Halonenkin uudenvuodenpuheessaan korosti. Mutta kuten toteat, ei Halonen tee mitään mm. noiden harjoituskenttien ja monien yhteisten harjoituksiin osallistumisen estmiseksi, vaikka juuri itse on puolustusvoimien ylipäällikkö!!!
Päinvastoin tämä ylipäällikkö oli lähettämässä miinalaivan Afrikan sarveen aivan kuin miehet Afganistaniin. Ovat kuulemma kummassakin tapauksessa hakenmssa kokemusta oman maan puolustamiseksi!!!

Raimo kirjoitti...

Lokakuun lopussa 1915 lähti suomalainen lähetystö Tukholmaan: senaattori Otto Stenroth, Samuli Sario ja A. H. Saastamoinen, Axel Lille. Aaro Pakaslahti kertoo tästä teoksessaan Suomen politiikka maailmansodassa. Ruotsin valtakunnanmarsalkka kreivi Douglas vaati Suomelta Kemijokea rajaksi ja tarjosi korvaukseksi "niin suuren osan Venäjän Karjalaa kuin se haluaisi."

Suomalaisten lähetystö ei kuitenkaan halunnut luovuttaa Pohjois-Suomea, mitä Ruotsi yritti anastaa vielä 1918.

"Presidentti Relander kaatui ruotsalaismielisyyteensä kuusi vuotta sitten [1931]. Olin mukana siinä kokouksessa, jossa maalaisliitto päätti olla asettamatta presidentti Relanderia uudelleen presidenttiehdokkaaksi. Ja se tapahtui juuri hänen ruotsalaisystävällisen politiikkansa takia."

"Presidentti Svinhufvud ei kaatunut yksin ruotsalaisystävälliseen politiikkaansa, mutta se kuitenkin hyvin oleellisesti edisti hänen kukistumistaan."

Veikko Heiskanen, kansanedustaja (ml), professori

lyyxem.freehostia.com/1930.htm

Kultakeräys puolustusvoimien hyväksi 1940: 100 000 ihmistä lahjoitti kultasormuksensa ja muita kultaisia esineitään puolustusvoimien hyväksi. Kultasormusten vastineeksi lahjoittajille annettiin rautaiset sormukset tilalle, muut kultaesineet jäivät vastineetta. Kultaa kertyi kaikkiaan 1700 kiloa, joka kuljetettiin 1945 salaa Ruotsiin ja myytiin sinne polkuhinnalla.

lyyxem.freehostia.com/teljo.htm

kaija kirjoitti...

eli raimo,
- tahdot siis osoittaa, että maamme pohjoisin osa Lappi on kiinnostanut länttä vakavasti aiemminkin;
tuolloin siis Ruotsi, ja sittemmin Hitlerin Saksa käytti sitä astinlautanaan suuntana Neuvostoliitto, ja kun heidöt ajettiin pois, polttivat kaiken mennessään...

Ruotsissa on hallitus myöntänyt NAtolle oijkeuden myös harjoitella täsmäpommituksi - siis TÄSMÄPOMMITUKSIA - luit oikein. Se enää puuttuu, niin taas Lappia tuhotaan...