perjantai 28. tammikuuta 2011

Kaijan vaaliteesi no 1. VARMASTI VASEMMALLA - Mitä se on?

Minulta on kysytty, mitä tarkoitan tunnukseni alkuosalla Varmasti Vasemmalla.
Luonnehdin sitä seuraavassa.

Samalla aloitan vaaliteesieni julkaisemisen.
Teesi no I

1. Poliittisena suuntana vasen on perinteisesti työväenliikkeen suunta yhtä vahvasti kuin porvaristo on oikealla.  - Sanokoot kokoomus puolueestaan mitä tahansa, se on myös kaukana työväenpuolueesta.

2. Tällä hetkellä on eduskunnassa kaksi perinteisesti työväenpuolueeksi ymmärrettyä puoluetta - huolimatta siitä, että Niinistö puhu muuta, ja että Urpilainen puhui kruunajaispuheessaan puolueensa SDP:n tulleen lähemmäs polittista keskustaa.

3. Toinen noista ihmisten perinteisesti vasemmistolaisiksi ymmärtämistä eduskuntapuolueista on nyt määritellyt ja ominut nimekseen kuin yksinoikeudella, monopolin tavoin Vasemmisto.
Myös tuo on samalla tavalla ihmisten harhaanjohtamista kuin Niinistön työväenpuolue.
Jos puolue väittää olevansa Vas., mitä ovat muut työväenpuolueet, minne ne asettuvat poliittisella kartalla. Tuskin keskustaan tai oikealle?
En siis pidä Vasemmistoliiton nimen muutosta reiluna ihmisiä kohtaan, Kuten sanoin, se monopolisoi itselleen jotain, joka on kokonaan paljon enemmän. Vai peräti vallan muuta, kuten joku sanoisi.

4. Oman tunnukseni Varmasti Vasemmalla kertoo sen, etten ole jotain sinne päin, jotain, joka voi tilanteen mukaan aina asemoitua uudelleen. Linjani ei ole konkjunktuuripoltiikkaa eikä suhdanteilla ratsastamista. Siihen en pysty. Se on kuten tähänkin asti poliittisessa toiminnassani ollut vankasti vasemmalla, juurtuneena niin, etteivät tuulet sitä kaada eivätkä tsunamit nosta juuriltaan.

5. Kommunistina koen, että SKP eduskunnassa on poliittinen ankkuri eduskunnan muille vasemmistolaisille puolueille. Kun on perälauta, joka ei falskaa, pysyy paatti pinnalla. Kun on hyvä ankkuri, voi myrskyssäkin jäädä ankkuriin joutumatta tuuliajolle. Ja hyvä ankkuri pitää!

Siksi SKP tarvitaan eduskuntaan. Siksi olen myös Varmasti Vasemmalla.
SKP:n on asettanut ehdokkaansa, koska haluamme tarjota kunnollisen ja oikean ja todellisen vaihtoehdon äänestäjille.
Ihmisillä on oltava mahdollisuus valita ankkuri, ettei jouduta tuuliajolle myrskyjenkään aikana, vaan pystytään pitämään politiikan kurssi ja suunta kansan enemmistö puolella.

5 kommenttia:

Jokke Karjalainen kirjoitti...

Hyvin tiivistetty ja ajateltu. Muutenkin olet taas kirjoittanut monesta tärkeästä asiasta. Menestystä kampanjaan!

Anonyymi kirjoitti...

Mikset ole vain rehellisesti kommunisti? Sanoihan jo Lenin, että vasemmistolaisuus on kommunismin lastentauti.

Vasemmistolaisuus on paljon isompi juttu kuin kommunismi. Se periytyy jo Ranskan vallankumouksesta. On ihan oikein, että tätä avarampaa vasemmistoa edustaa Suomessa se puolue, jonka ohjelmiinkin se kuuluu, Vasemmisto, eivätkä itsensä ensisijaisesti kommunisteiksi tai sosialidemokraateiksi määrittelevät. Samoin on Saksassa tai Ruotsissa.

Toki osa kommunisteista on perinteisesti halunnut toimia osana laajempaa vasemmistoa. SKDL oli tästä hieno osoitus. SKP on kuitenkin päättänyt toimia omana puolueenaan kommunistisena ja hyvä niin. Silloin ei pidä haikailla muiden käsitteiden perään. Ei voi edustaa kaikkia aatesuuntia samaan aikaan.

kaija kirjoitti...

keijulle kiitos!

kaija kirjoitti...

anonyymille kertausta:
Kommunistina olen siis siinä poliitisen kentän vasemmassa osassa, jossa myös ilmoittaa olevansa muutama muukin puolue. Siis vastakohtana oikeistolaiselle tai keskustalaiselle linjalle.
Siksi tuolla vasemmalla haluan korostaa tunnuksellani sitä varmuutta, jota ei kaikkien muiden osalta voi nähdä, kun osalla linja heiluu tuulen mukana ja suhdanteet ratkaisevat.
En näe ristiriitaa tunnuksessani,
kuten yrität väittä. En myöskään haikaile muihin puolueisiin, jos kohta olenkin valmis ja näen jopa tärkeänä toiminnan yhteisiin kamppailuihin yhteisten tavoitteiden osalta ja puolesta. Mutta se olkoon vaikka sitä liittolaispolitiikkaa, jossa isona osana ovat myös monet puolueisiin sitoutumattomat. Siten saadaan aikaan yhteiskunnallisen muutoksen voimaa.

kaija kirjoitti...

anonyymi: Tuolla lauseella vasemmistolaisuudesta lastentautina puhutaan aivan muusta; kyse siinä on ultravasemmistosta, josta voi opiskella vaikka Leninin ko. artikkelista.

Ja olenhan rehellisesti kommunisti - muuten sinäkään et sitä tietäisi?