lauantai 5. tammikuuta 2008

Etsintäkuulutus: salaiset paperit sos.lautakunnalta ja terveysasemalta

Kuten taannoin jo joku johtava hallintovirkamies lausui julkisuudessa, on vaarallista kuntien ja palvelujen yhdistämisprosessissa se, miten kaikki tietoliikenne saadaan kohdalleen ilman, että tiedot häviää, sekaantuu tai muuten viivästyy joskus kohtalokkaasti.

Ei ole sen paremmin sähköisten systeemien osalta mitään varmuutta - siksi monenlaisia ohjelmia on eri yksiköiden osalta käytössä ja siis tulevaisuudssa yhdistettävä - siitäkin joku tietosuojamies varoitteli.
- Samoin kuin paperilla olevia tiedostoja laatikkokaupalla kuljetettava. - Ja siinäpä sitten Hesassa terveysasemien yhdistämisen yhteydessä jo pari pahvilaatikollista joutui outoihi paikkoihin - yleisövessaan!

Kovassa kiireessä kaikki on inhimillistä, mutta mitä enemmän organisatioita muutetaan, yhdistetään ja tehdään se kaikki usein ns. muun työn ohessa, voi lopputulos olla enemmän tai vähemmän kaaos. Entä ne tietosuojasysteemien varmuudet - niistäkin ovat jo asiantuntijat varoitelleet.

Puhumattakaan kaikesta siitä, mitä joutuu roskikisiin epähuomioissa tai aivan tietämättömyyttä! KAUAN ELÄKÖÖN SE PARAS-HANKE - vai joko tunnustetaan huonoksi?

Ei kommentteja: