tiistai 1. tammikuuta 2008

Parasta mahdollista...

...alkanutta vuotta sinulle - läheisillesi, meille kaikille!
Kirjoitamme jo 2008, pian on vuosituhannen ensimmäinen vuosikymmen takana.
Tämä vuosi onkin monessa mielessä merkittävien taphtumien ja histroian käännekohtien merkkivuosi, pyöreiden vuosien taitekohta.

200 vuotta
on historiassa kulunut siitä, kun USA:ssa vahvistettiin laki orjuuden kieltämisestä !
Mutta mitä pitää tehdä, ellei lakia noudateta.
Orjuutta on edelleen monenlaista.
Ihmiset joutuvat elämään joko ilman työtä tai työssään minimipalkalla, heikoilla työehdoilla, asunnottomina, vailla terveydenhuoltoa kun ei ole varaa yksityisvakuutuksiin...niitä kun USA:ssa vakuutuslaitokset myöntävät vain vakavaraisessa taloudessa eläville ihmislle, ei työttömille tai muuten vain köyhille....

Paljon on edelleen asioita, joita voi verrata ihmisen elämässä orjuuden kaltaisiin kahleisiin.
Valta on vain toisen nimistä kuin ns. orjuuden aikana.
Nyt näitä / myös meitä / orjia hallitsee ylikansallinen pääoma, ölymiljardöörit, asetehtailijat ja -kauppiaat...Siellä se valta, ja siinä se.
Katsokoon tavallinen tossunkuluttaja kukkaroonsa, niin tietää, missä menemme!

Ja kun USA:ssa tuulenhenkäys käy, seuraa siitä muualla maailmassa rajumyrsky.
Esim.amerikkalaisten asuntovelallisten suuren velkaantuneisuuden vaikutus globaalin kapitalismin heilahduksiin ja valuttakursseihihn, USA:sa raakaöljyn hinnan nousu tai sikäläisten autoilijoiden närä bensan hinnan noususta vaikuttaen meillä polttoaineiden hinnankorotuksina; - meikäläisittäin kun muuten amerikkalainen autoilija maksaa bensastaan muutaman kymmenen senttiä - siis jopa yli euroa vähemmän kuin me, mutta ajavatkin edelleen suurilla ja paljon kuluttavilla kaaroillaan.
Eikä USA hyväskynyt Balilla aikatauluja tai tavoitelukuja päästöjen laskemiseksi.
Antaa amerikkalaisilla bensan palaa, kärsitään muualla maailmassa.

- No kaikki tuo osana sitä orjuutusta, jolla USA hallitsee nyt golbaalisti - sen jälkeen kun se muodollisesti kumosi sen maassaan. Orjia USA:n haalitsemassa maailmassa on kaikissa maanosissa!

90 vuotta
tulee 28.tammikuussa kuluneeksi kun maassa alkoi sisällissota - jota itse pidän luokkasotana.
Siinä vastakkain oli punakaarti, joka oli järjestäytynyt vastapainoksi valkoiselle kaartille. Tämä edusti sitä valtaa, joka olisi myös tuonut maamme hallitsijaksi Hessenin prinssin, mikäli keisarivalta Saksassa olisi säilynyt. Mutta kun Sakasan keisari kaatui, ei tullut meillekään kuningasta!

Kun maassamme työväki vaati perusoikeuksia kuten työtä ja leipää, ei siihe vastattu. Vaatimus 8 tunnin työpäivästä oli silloin myös jo esillä. Kaikesta tästä käynnistyivät taistelut.
Kysymys ei olllut mistään vapaussodasta. Leninhän oli jo allekirjoittanut dokumentin maamme itsenäisyydestä.

Punaisten taistelut olivat voitokkaita niin kauan, kunnes Saksasta tuli joukkoja, jääkäreitä avustamaan valkoisia.
Vasta sen jälkeen alkoi Manneheimin joukkojen valta.

Prof. Heikki Ylikangas / Suomen sotasurmat - tutkimus viime vuosilta on tuonut esille ja paljastanut paljon sellaista, jota maamme porvarillinen historiankirjoitus ei ollut päästänyt vuosikymmeniin päivänvaloon, vaikka niistä puhuivat sen ajan eläneet ja kokeneet.
Hyvä oli että kertoivat, ja itsekin olen nuorena kuullut punakaartilaisten kertomana noita asioita.

Mm. Väreen Väkän Itäharjulta, Mäkelän pappan Pääskyvuorelta ja Peltolan pappan Mikkolanmäestä.
Vain muutamia todetakseni. Eikä niitä asioita unohdakaan.
- Miten vankileirillä keitti joku kegännauhoistaan ja kengänpohjan nahoistaan makua liemeen, johon lisättiin hyvällä onnella löytyneitä ruohon varsia.
- Tai miten onkimadot olivat kovaa tavaraa - ja monipisteli niitä sellaisenaan suuhunsa kovassa nälässään.

Nyt on aika tunnustaa tosiasiat ja kertoa myös kaiki se, mitä tuolloin orvoiksi jääneet lapset joutivat kokemaan.
Yli 22 000 punaorpoa on vuosikymmenet joutunut elämään nöyryytettyinä, kiusattuina, pelossa, häpeissään...tai sitten heidät on kasvatettu kokonaan pois vanhempiensa maailmankuvasta varta vasten luoduissa lastenkodeissa.
Nyt vasta olen lukenut, että lähellä Itäharjun lapsuudenkotiani oli Lausteella yksi tällainen Orpokoti. Ilmeisesti sama, joka sittemmin muutettiin Lausteen poikakodiksi ja on nykyisin Lausteen perhekeskus.

Puhumme tänään oikeutetusti lasten pahoinvoinnista, syrjäytymisestä, köyhyydestä, koulukiusaamisesta.
- Mutta mitä kaikkea punaorvot joutuivatkaan kokemaan!
Myös siitä on aika puhua! Nyt heitä on vielä joitain elossa! Saamatta mitään erityistä eläkettä tai muuta tukea tuosta kokemastaan.

60 vuotta
tulee huhtikuussa kuluneeksi siitä kun Suomen ja NL:n välille allekirjoitettiin YYA-sopimus.
Sanottakoon mitä tahansa suomettumisesta, on tosiasia, että tuona aikana maamme kauppa toimi, ihmisillä oli työtä, elintaso nousi vuosivuodelta.
Silloin ei maassamme ollut samanlaista elintason kuilua rikkaiden ja köyhien välillä, kuin nyt, kun kaupan suunta on toinen, valuutta vapautettu rynnimään veroparatiiseihin tai pörssikeinotteluun ja kapitalismin kaikki kukat kukkivat.
Varmasti tässä tilanteessa
koko YYA-sopimus joko julkiuudessa ohitetaan tai päinvastoin siitä tehdään maamme historiaan taas musta kohta. Liittyen tietysti Neuvostoliiton olemassaoloon.
Vaikka Kekkosen ja YYA-sopimuksen aikana ihmisten elämä oli vakaata ja turvallista, sen on moni aikalainen monesti toistanut!

90 vuotta
tulee elokuussa kuluneeksi SKP:n perustamisesta.
Maassamme oli valkoinen terrori luokkasodan jälkeen. Työväenliikeen vasemman laidan, kommunistien toiminta oli koko 20 - ja 30 lukujen ajan kielletty. Se merkitsi kommunistien toimintaa maanalaisesti.
Siitä ja paljosta muusta on vuosikymmenten ajan monta vaihetta ollut puolueen historiassa.

Tosiasiassa
Suomen Kommunistisen Puolueen 90 - vuotisjuhlaa ollaan nyt valmistelemassa.
SKP:lla on kunniakas historia, ja se on yksi maamme vanhimmista poliittisista puolueista, joka edelleen jatkaa toimintaansa.
Viimeistsään tänä vuonna ovat ihmiset törmäämässä siihen tosiasiaan, että kommunistit ovat olemassa ja toimivat - sillä vielä viime vuosina turuilla ja toreilla on osa ihmisiä jopa tosissan ihmetellyt, vieläko kommunisteja maa päällään kantaa!
Vastaamme: Kyllä kantaa, ja nyt kommunistit ovat todellinen vaihtoehto myös syksyn kunnallisvaaleissa.


Ei kommentteja: