keskiviikko 9. tammikuuta 2008

NAISIA ON LIIKKEELLÄ

monessakin tärkeässä asiassa !


( Huom! HARMI, ETTEI SEURAAVIEN PÄIVIEN (to, pe, la) MIELENKIINTOISET TEKSTIT JOISTAIN SYYSTÄ SIIRRY TÄLLE SIVULLE!)

SEURAILE SILTI KÄRSIVÄLLISESTI, MITEN LÄHIPÄIVINÄ SAAN ASIAN JÄRJSTYKSEEN!


Eilen illalla istuimme hyvän naisjoukon kanssa yli puolue- ja puolueettomuusrajojen alas pohtimaan tätä köyhyyden tilaa rikkaassa maassamme kaikkine seurauksineen.
- Se kun on asia, joka kuitenkin koskettaa ihmisiä laajasti yhteiskunnassa - ja myös lähes kaikkien puolueiden kannattajissa - välittävätpä puolueet siitä tai ei!
Kuten eivät ole välittäneetkään, niin kuin arki osoittaa. Harmi vaan, että kannattajansa eivät sitä ole nähneet!
- Että Matti on kukkarossa ja Jyrki kukkarolla!

Yhteisesti totesimme erinomaiseksi sekä erittäin ajankohtaiseksi ja tarpeelliseksi Demokraattisen naisverkoston aloitteen, jonka ovat itselleen ottaneet toimintaansa ja ohjelmiinsa mukaan myös valtakunnallisina järjestöinä tähän mennessä SKP, Demokraattisen sisvistysliiton opintojärjestö ja Tapaturma- ja sairausinvalidien liitto.

Nyt on saatava hankkeelle laajuutta lisää.
- Työttömien järjestöt, eläkeläiset, matalapalkkaisten ay-liike, naisjärjestöt vielä laajemmin, ruoan jaossa mukana olevat organistaiot, vammaisjärjestöt, kaikki ne tahot jotka näkevät ja/tai kokevat asian ja myöntävät ja ymmärtävät asian tärkeyden.
On saatava painostusta eduskunnan ja kuntapäättäjien suuntaan enemmän!
Koko 800 euron perusturvahan on esittämällämme tavalla lainsäädännöllinen ja suuri sosiaalipoliittinen juttu, mutta myös kunnissa voidaan tehdä osaratkaisuja ihmisten hädän helpottamiseksi. Valtionosuuksia on vain saatava muutettua toiselle tasolle kuin mitä nykyisin hallitus armopaloina antaa.

Niitä voivat olla esim. joukkoliikenteen maksujen alentaminen, sillä on suuria kaupunkeja Euroopassa, joissa esim. eläkeläiset saavat kulkea ilmaiseksi joukkoliikennevälineissä. Ja parasta tässä oli, kun muutama viikko sitten kuulimme Maarianhaminaan muuttaneen jäsenemme Camillan kertovan, miten siellä joukkoliikennen on kaikille maksutonta! Hyvä Maarianhamina! Mallia Maarianhaminasta!

Toinen suuri kysymys on terveyskeskusmaksujen poistaminen sen sijaan, että nyt koko ajan puhutaan ja säädetään vain asiakasmaksujen nostamista! Ovathan ekonomistit jo jopa todenneet, ettei asiakasmaksuilla ole merkitystä terveydenhuollon kustannuksiin - ja itseasiassa maksujen kerääminen on jo tuottanut paljon kuluja sinänsä, ja aiheuttaa niitä kaiken aikaa lisää ( mm. päivittäinen rahaleähetysten kuljettaminen Turussa iltapäivisin eri asemilta säilöön/turvaan vi
rastoon - huom. myös ne turvallisuusriskit asemilla, kun rahaa kootan, ja ennen muuta se ympäristöystävällisyys siitä raharallista!!)

Kun viimeaikoina ovat taas herrat puhuneet
veroista, voinee siitä puhua kansalainenkin - ei kumminkaan mikään alamainen - todeten, että
-
varallisuusverot takaisin, pörssivero käyttöön, suuret yhtiövoitot / osingot kovemmalle verolle samalla kun
* terveyskeskus-maksut pois
,
* ainakin ruoasta alv pois ja
* ehdottomastsi eläkkeiden taitettu indeksi poistettava !
* ja kaikille köyhyysrajan alapuolella oleville se 800 euron perusturva!

Kaikkeen edellä mainittuun on meillä varaa, kun huomioidaan maan valtava vauraus!

Ei kommentteja: