keskiviikko 23. tammikuuta 2008

Hallituksen 10 vuoden huijaus!

Usko tai älä, taas on köyhää kansaa vedääääätetty oikein rankasti!
- Vaikka eihän siinä mitään uutta ole!

Rinta rottingilla kaikki puhuivat vaalien alla köyhyyden lisääntymisestä ja tuloerojen kasvusta - ja että sille pitäisi tehdä jotain. Niin muistan kuulleeni!

Kun vaalit oli käyty ja hallitus julkisti ohjelmansa, oli yksi sen suuria juttuja sosiaaliturvan uudistus.
Luvattiin korjata köyhien asema!
Sitten nimettiin työryhmä, oikein Sata-komitea, ja vetäjäksi kansliapäällikkö Markku Lehto.
Ja toimeksiantoaikaa annettiin 2 vuotta. Ensimmäine raportti haluttiin kuulla ½ vuoden kuluttua.

Ja niin kuultiinkin. Marraskuussa! Mutta entä sitten?
Nyt koko hanke etenee hyvin suuressa hiljaisuudessa; 60 viisasta miestä ja naista istuu työryhmissä.
Mutta koko hanke on saanutkin levahtaa: eilen paikallisradiossa prof. Susan Kuivalaiselta kuulin, että hankkeen toimiaikaa on jatkettu: sen on määrä saada hankkeensa valmiiksi vuoteen 2017 mennessä!!!
Näin on rakas hyssykkämme Hyssälä joulun alla jossain hissukseen kertonut hiljaa...ettei vaan kansa kuulisi!

Moniko köyhä ja pienituloinen kuolee pois jo kymmenessä vuodessa?! Eipä hallituksella ole aikomustakaan siis korjata oikeasti sitä köyhien tilannetta!
Näin se on. Joka muuta uskoo, uskokoon, muttei uskolla asia korjaannu.

Tämä venytys 10 vuodeksi on tapa hukutta, hävittää ja sotkea koko hankkeen työ. Ainakin köyhien auttamisen suhteen! Kuka nyt köyhistä välittäisi, on tärkeämpää seurata pörssikursseja!

Miksi?
- Siksi, että samalla kun nähdään Paras-hankkeen tuomat käytännön muutokset, ja nähdään mihin globaali talous menee, on aikaa koko ajan säädellä ja rukata muutosta siihen suuntaan, että suuri raha jää varmaan voittajaksi.
- Siis miten vähentää valtion ja kuntien vastuuta ja rahoitusta!
- Miten saada yhä useammat ihmiset mainonnan uhreina oman eläke- ym. vakuutuksen ottajiksi, jos vain tulot sallivat. Ja silloin taas vakuutuslaitokset voittavat - eli niiden osakkeenomistajat !! (jotka puolestaan saavat lisää hyötyä myös laillisesta ja oikeasta 'verosuunnittelua' - lue: v e r o n k i e r r o s t a !)
- Ja sitten lopulta rakennetaan uusi sosiaaliturvan malli sellaiseksi, jossa ei köyhyys korjaannu, ei tuloerot maassa muutenkaan tasaannu, ei lasten pahoinvointi vähene, sillä köyhyydestä on tullut peiytyvää... näin se kapitalismissa ja kvartaalitaloudessa kulkee rahan ehdoilla - siis rikkaiden rahan, köyhillähän ei ole rahaa eikä valtaa.

Vaikka väittävät, että maailman parhaassa demokratiassa eletäänkin!
Mutta eiköhän sen demokratian ole korvannut jo ajat sitten EU-kratia ja rahan eurokratia - ne hallitsevat ja määräävät, - ei kansa, joka on tuo Demos. Kratia on puolestaan hallitsemista, ja sen juuri raha - jos mikä - tekee.
Meneekö se näin?
Kerro ja korjaa, jos olen ymmärtänyt väärin!

Entä jos se Sata-komitea hautookin oikein kultamunaa? Sellaista joka pelastaa tulevaisuudessa kaikkien köyhien, vanhusten, sairaiden ja työttömien elämän! Niin se taitaa sittenkin olla.
Olenko vain turha pessimisti?

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hei Kaija,

luin kirjoituksesi, pieni kommentti: Ei satakomitean toimiaikaa ole kasvatettu. Ekat esitykset tulee tänä vuonna, loput ensi. Uudistukset vain tulevat voimaan vähitellen, vikat viimeistään vuonna 2017. Voihan joku muutos olla niin iso, että tarvii 10 vuoden siirtymäajan.