sunnuntai 13. tammikuuta 2008

Hyssälän Liisa kuules,

- muistatkos viime vaalien alla sen lauantaiaamun toritilaisuuden, jossa suuri joukko erilaisia ihmisiä tivasi sinulta, mitä tehdä sillä 'suuren suurella eläkekorotuksella', joka taannoin tuli 5 euron suuruisena!
- ja johon hermostuneena tuiskasit, että 'menkää vaikka tuonne torikipsaan kahville'!
- entäs mitä nyt vastaat ihmisille, jotka tuomitsevat vahvasti sen kovan yksityistämislinjan, joka johtaa vääjäämättä terveydenhuollon palveluissa eriarvoisuuden lisääntymiseen!
Onhan niin, että 2/3 kansalaisista pitää ensiarvoisen tärkeänä julkisten palvelujen kehittämisen, ei yksityistämistä!

Mutta oletko miettinyt seuraavaa:
- mistä tulee vastaanotolle avustava henkilökunta? noin vain ?
- kuka siivoaa tilat käyttönne jälkeen ? ISS vai joku muu - niistä ulkoistetuista tahoista kun on jo tarpeeksi huonoja kokemuksia terveysasemilla ainakin Turussa !
- entä erilaisten välineiden käyttö kulutus vastaanoton aikana, kuten sidostarpeet, tutkimuksissa tai toimenpiteissä tarvittavat välineet, kenen varastolta ne tulee? vai tuotteko kapsäkin mukananne?
- entä miten toimii välinehuolto? Mistä lisää kapasitettia, sillä se merkitsee, että työ on tehtävä illalla vastaanoton jälkeen!
- entä millä vuokralla (?) vaiko ilmaiseksi olisitte tulossa valmiisiin tiloihin, joissa kaikki kalustus, välineet, valo, lämpö, laitteet...kaikki on valmiina, tulettee vain kuin kotiinne ja aloitatte homman?

En ymmärrä, jos tästäkin tulisi totta.
Mutta hullulta kuulostavia asioitahan on ennenkin viety läpi viime vuosina.
Kuten nyt se eläkkeiden taitettu indeksi, joka merkitsee, että eläkeläiset jäävät palkkatason ja nflaation noustessa koko ajan entistä enemmän jälkeen!! Ja siitä sitten köyhät eläkeläiset yksityisvastaanotolle!!!

TAISIN HIFFATA!
Onko niin, että kun kuntaliitoksissa harvennetaan palveluja periferian kunnissa, niin tyjiksi jäävät tilat siirtyvät helposti ja suoraan yksityisen sektorin käyttöön. Kun kerran ovat tyhjillään!
Ja sitten niihin ohjataan ihmiset saamaan hoitoa ja apua! Ja julkisen sektorin harvat jäljellä olevat toimipisteet
rapautuvat entisestään, niihin ei myönnetä enää kunille valtionosuuksia kun sanotaan, ettei ole varaa!!
Ei ole ajanmukaisia laitteita, tilat huononee, henkilökunta eläköityy ja loput lähtee pois?
Näinkös Kepu ja Kokoomus ovat sen suunnitelleet? Ja muuta apupuolueet mukana myötäilee!

Nyt jos koska
pitäisi nostaa kova älämölö moisia hankkeita vastaan! Aivan kuten Tehyn marssilla syksyllämonisatapäinen joukko marssilla Turun keskustassa huusikin: Kaadetaan hallitus, kaadetaan hallitus!
Siis: kaikki mukaan uudelleen! Kaadetaan hallitus!

Ei kommentteja: