maanantai 29. marraskuuta 2010

VAIHTOEHTOBUDJETTI PUHUTTI OHIKULKIJOTA

Aamulla olimme 15 asteen pakkasessa esittelemässä Turulle vaihtoehtobudjettia.
Sen sisältö huomioi kuntalaiset:  turvataan työsuhteet sijaisille ja pätkätyöläisille jotta palvelut pyörii, huolehditaan vanhuksista ja lapsista toisin kuin nyt tapahtuu. Rahoituspohjaksi vaatimuksena oli, että kokoomus suurimpana ryhmänä ja hallituksessa pitkään olleena vastaa myös siitä, että ensi vuodelle on saatava kuntien valtionosuudet nostettua toiselle tasolle kuin nyt ovat. Edellytyksiä palauttaa hyvinvointivaltio ja sen palvelut on täysin olemassa.


Mitä sanoivat ohikulkeneet ihmiset, joille jaoimme laadittua vaihtoehtobudjettia.

" ...Hyvä asenne, oikeaa asiaa, ei anneta periksi..." sanoi vauhdilla ohi pyyhältänyt nuorimies. Kertoi olevansa kgin kiinteistöhuollossa ja kaiken aikaa on uhkana kilpailutukset ja ulkoistamiset...."

Seuraava mies kertoi päinvastoin, että Turulla alkaa olla hyvin pullat uunissa.
-  Oli juuri puhunut rappukäytävässä ex - kj Pukkisen kanssa, joka oli kertonut, että nyt Turulla alkaa jo olla nousua edessä...Siihen liittyy kuitenkin miehen mielestä se, että on pakko säästää, kun ei kerran ole varaa hoitaa kaikkia asioita...ei kunta voi kaikkia asioita itse hoitaa, ja silloin on ulkoistettava...
No, siitä sentään olimme samaa mieltä, että suoritustasolla tarvitaan ihmisiä töihin toisin kuin nyt on suunta, kun vähennetään.
-  Hän yhtyi siihen, että johtoportaasta ja organisaation yläpäästä on varaa kyllä vähentää. Siihen ajatukseen paiskasimme kättä jo totesimme, että siitä on hyvä aloittaa.


Lääkäriliiton Heikki Pälveen kanssa, joka istuu kokoomuksen ryhmässä, kävin aamun kiinnostavimman keskustelun, joka ei sinällään tuonut mitään uutta.
-  Olimme pystyttäneet ison vaihtoehtobudjetti-banderollin kaupungintalon eteen ja pihalla sisääntulon viereen panimme puolen tusinaa kylttejä pystyyn isojen pensaiden eteen. Kylteissä vaadittiin oikeutta ja turvaa vanhuksille ja lapsille, palvelumaksuja th:sta pois ja muita asioita, joita kaikkia vuoden kuluessa on mielenosoituksissa ja keskustelutilaisuuksissa ollut esillä.

Pitkä mies pysähtyi niitä kaikkia kylttejä rauhassa lukemaan. Meninpä jututtamaan.
Tunsin heti, että Pälvehän siinä.
-  Ojensin esittämämme budjetin, josta hän nappasi jutun aiheeksi palvelusetelit. Niitä puolusti henkeen ja vereen ja todisti, ettei kunnan tarvitse palveluja itse tuottaa.
- 'Ja ellei vanhus halua seteliä, voi hän kieltäytyä. '
Kun kysyin, miten silloin, kun vanhus ei osaa kieltäytyä, ja saa setelinipun ja kuitataan palvelujen saajaksi,  muttei osaa itse asialle sen enempää, - en saanut vastausta.
Pälven mielestä on selvää, että setelisysteemi tulee sitä paitsi kunnalle paljon halvemmaksi. Hän tietää asian! - ja samalla kysyi kuin vakuutaakseen sanomansa, että tunnenko, kuka hän on. Kerroin tuntevani, ja että siksi keskustelenkin hänen kanssaan.

Kun kerroin täälläkin taannoin kirjoittamastani hammaslääkärin  tavasta laskuttaa ostopalvelutyötään valheellisin argumentein kaupungin hammashuollolta, ei se kelvannut - se kun oli vain yksi tapaus.
Kun se ostopalvelu tulee kumminkin halvemmaksi kuin oma työ!
Puhuttiinpa koulujen supistamisesta, päivähoidosta, mistä tahansa, tuli argumenttina, että kun kumminkin  täytyy säästää...
No rahasta, valtionosuuksista, veroratkaisuista, Hirvosen harmaan työn ja verotuksen raportista kun puhuttiin, korostin, miten Pälven puolue voisi asiat hoitaa toisinkin.
-   Hallituksessa voi niihin vaikuttaa...toki sitä ei ratkaista tänään Turun budjetin yhteydessä.
Korostin, että vaihtoiehtobudjettimme haluaakin juuri oleellisiin rakenteisiin puuttua. Siihen miten rikkaudet, suuret tulot, varallisuus pitäisi verottaa.
-  No ne ovat jo asioita, joista ei Pälven kanssa pääse samalle aaltopituudelle, kuten ei käytännössä muistakaan asioista. Niin menee eri suuntiin kokoomuslaisen ja kommunistin arvot ja ajatukset.

Paikalle tuli myös perheenäiti pienen lapsen kanssa. Kertoi muuttaneensa Hgistä ja kauhistuneensa miten Turussa asioista päätetään ja miten kabinettien ovia suljetaan.
Oli kauhuissaan mm. vanhusten hoitopaikkojen purkamisesta ja lasten tilanteesta.
- Ehdottomasti on asioihin saatava muutos, oli hänen mielipiteensä. Perheenäitinä hän seuraa asioita ja juttelee myös muiden kanssa, ja oli vakuuttunut, että jos sama meno jatkuu, ei hyvä

Valtuusto aloitti kokouksen klo 10.
Osa mielenosoittajista siirtyi sisälle seuraamaan kokousta, josta kuullaan tarkemmin jossain vaiheessa myös täällä blogissa - ja varsinkin sen seurauksista.

Harmaat agentit ovat asialla!

2 kommenttia:

Jokke Karjalainen kirjoitti...

Ajattelin vain ilmoittaa, että olen lukenut kaikki uudetkin kirjoitukset tässä blogissa ja erittäin asiaa on ollut niistä jokainen. Täyttä höyryä eteenpäin!

kaija kirjoitti...

kiitos kommentistasi;
höyrykone on päällä, lämmitys ammattilaisen käsissä ja puunhakkaajia tulee koko ajan lisää...
Toivottavasti moni lukee ja kuulee asioita, joista esim. porvarillinen media ei kirjoita!
Anna sanan kiertää!
Toki tänään oli taas lukijalta - palstalla paikallisessa laajalevikkisessä ilmaisjakelulehdessä juttuni jossa kirjoitan, että rahaa on köyhydren poistamiseen. (on sama kuin blogissa).
- Saan yleensä ihmisiltä kaupoissa ym. mukavaa palautetta niistä...niin monet kun tuntee tän vanhan akan...