torstai 11. marraskuuta 2010

TURKU MYYMÄSSÄ IHMISTEN KOTEJA

Eilen illalla oli Turun Asukasyhdistyksen tilaisuus. Paikalla oli myös TVT-talojen (Turun vuokratalot) uusi toimitusjohtaja selittelemässä asioita. "Yhtiö on vakavarainen, kilpailukykyinen, laadukas ja asiakaslähtöinen."

Kyse on siis OY-mallista, jonka hallituksen asioita ei kaupunki käsittelekään, vaikka on kaupungin oma liikelaitos. Julkisesti siis salaista! Nykyaikaa. Valtuusto voi kuitenkin asettaa tavoitteen siitä paljonko yhtiö tuotaa kaupungille tulosta.

Kun viime vuosina ovat kokoomusjohtoisen kaupungin palveluja ja omaisuutta hallittu, on pääasiallinen linja ollut yksityistää, ulkoistaa, kilpailuttaa.
-   Ja kiinteistöt pitäisi kiinteistöpäällikön mukaan myydä kaikki pois, sitten kaupunki jäis vuokralle päiväkoteihin, terveysasemille, kouluihin, teatteriin jne. Näin esitteli viikko sitten päällikkö Virtanen (sd).

Osana kaiken myymistä on myös tuon alussa kerrotun TVT:n hajottaminen.
-  Ensin siihen liitettiin kgin toinen vuokrataloyhtiö Lehtolaakso, nyt yhtiöllä kaikkiaan n 11 000 asuntoa. Näissä asuu n  10 % turkulaisista. Kysymys ei siis ole mistään pienestä toiminnasta ja yhtiöstä.
- Jo pari vuotta sitten oli kaupungilla (lue kokoomuksella etunenässä) kova tarve myydä näistä osa, mutta asukkaat nousivat vastaan ja lopulta asia peruttiin.
- Tuohon aikaan oli yhdellä myyntilistlla muiden mukana myös Lehtolaaksoon kuulunut vanhusten palvelutalo Ruusukortteli, jossa vanhukset asuvat vuokra-asunnoissaan.
-  Osa asunnoista on edelleen arava- tai ara-rahoitteisia/korkotuettuja.
- Kuitenkin 447 yksittäistä asuntoa on vapaarahoitteisia, jolloin ne voidaan myydä! Niistä muodostettiinkin oma uusi yhtiö, joka nyt on pantu myyntiin.

MIKSI?
Asunnoista koottavalla pääomalla saadaan tuloutettua kaupungin budjetissa taseeseen TVT:lle asetettu tuottosumma!! Puhutaan miljoonista. Siis myydän ihmisten koteja, jotta tasetta saadaan korjattua! Ensin vuokralaiset osallistuvat rahoittamiseen korkeilla vuokrilla ja myymisen jälkeen uusi omistaja voi tehdä asukkaalle periaatteessa mitä vaan. Se ei ole enää kaupungin julkista ja omaa sosiaalista asuntotoimintaa.

Toimitusjohtajan mielestä ei asiassa ole mitään vialla - silloin kannattaa myydä kun markkina vetää, oli hänen viestinsä.

Kaupungin sivulla on seuraava teksti, josta kannattaa eriytisesti lukea loppuosa miten maksu suoritetaan. Jos oikein ymmärrän, ostaja voi maksaa hinnan oman yhtiönsä osakkeilla....siis kassaan ei kilahdakaan rahaa. Entä jos kyseinen yhtiö menee pyllylleen, ovat kaupungille käteen jäävät osakkeet sen jälkeen nollatavaraa...

Lukekaa ja valaiskaa onko asia todella näin?!?!
Turku myy vapaarahoitteisia asuinhuoneisto-osakkeita

Myytävä kokonaisuus sisältää 447 asuin- ja kaksi liikehuoneistoa Turun alueella.
Turun kaupunki etsii omistajaa tai osaomistajaa kokonaisuudelle, joka muodostuu Turun Osakehuoneistot Oy:n omistamista yksittäisistä vapaarahoitteisista asuinhuoneisto-osakkeista.

Myyntiprosessiin käynnistämisestä on päättänyt kaupunginhallituksen konsernijaosto 8.9.2010.
Myytävä kokonaisuus sisältää 447 asuin- ja kaksi liikehuoneistoa Turun alueella.
Kohteiden yhteen laskettu pinta-ala on 17.858 neliömetriä.

Indikatiivinen tarjous tulee jättää viimeistään perjantaina 29.10.2010 klo 15. Tarjous on jätettävä osoitteeseen Turun kaupungin keskushallinto, Kirjaamo, Puolalankatu 5, PL 355, 20101 Turku tai sähköpostilla osoitteeseen: turun.kaupunki@turku.fiKuoreen tai sähköpostiviestin aiheeksi tulee laittaa merkintä ”Turun Osakehuoneistot Oy myynti”.

Indikatiivisesta tarjouksesta tulee ilmetä tarjoaja, rahoitus ja maksutapa ja velaton kauppahinta. Jos tarjoaja ei ole markkinoilla tunnettu taho, niin tarjoajan tulee ilmoittaa myös hankkeen rahoittaja. Indikatiivisten tarjousten perusteella valitaan 1-5 tarjoajaa, joille ilmoitetaan prosessin jatkosta viimeistään 8.11.2010.

Tämän jälkeen tarjoajan tulee allekirjoittaa salassapitosopimus, jonka jälkeen hänelle luovutetaan yksityiskohtainen aineisto yhtiön omistamista huoneistoista. Tämän lisäksi jokaiselle tarjoajalle varataan yksi päivä aikaa tutustua koko materiaaliin.

Sitovat tarjoukset tulee jättää 3.12.2010, jonka jälkeen siirrytään 1-3 tarjoajan kanssa neuvottelumenettelyyn, jotka on tarkoitus saada päätökseen 31.12.2010 mennessä. Tämän jälkeen kaupan osapuolet tekevät tarvittavat lopulliset päätökset.

MyyntitapaTurun kaupunki pitää kaikkia seuraavia myyntitapoja tasavertaisina vaihtoehtoina.
1. Myydään koko osakekanta
2. Myydään vähintään 51 % osakekannasta
3. Myydään koko osakekanta tai vähintään 51 % osakekannasta; koko tai osa kauppahinnasta maksetaan ostavan yhtiön osakkeilla.


********
Näin siis 447 ihmisten kotia lähtee keinottelumarkkinouille?!!?
Toimitusjohtaja vastasi, kun asukas kysyi koska saa tietää meneekö asunto alta, että kyllä siitä sitten kerrotaan kun omistaja vaihtuu!!!

Tämnä kaikki on asetettu toimintatavoitteeksi valtuustoryhmien välisessä sopimuksessa, jota siis nyt niin kokoomus, demarit kuin vihreät pienten avustamana toteuttavat!

Ei kommentteja: