sunnuntai 28. marraskuuta 2010

MIKÄ ON KATAISELLE KARUA

Ministeri Katainen  sanoo, että Suomen kannalta olisi ollut karua olla auttamatta Irlantia. 
- Mielenkiintoista, että on karua olla auttamatta Irlantia = siis saksalaisia, ranskalaisia ja brittipankkeja, joiden varat on kyseessä. Senhän suoraan sanoi jo Korkmankin illan  pääuutislähetyksessä asiaa kommentoidessan, ja totesi, että tauti on levinnut paljon pidemmälle.

Mielenkiintoista vaan on se, että koskaan ei ole kuultu Kataisen tai ministerikollegojen  sanovan, että on todella karua maamme kannalta että täällä pon lähes mijoona köyhää, n 700 000 alle köyhyysrajan elävää ihmistä.
-  Se ei ole karua. Sen sijaan on jatkotoimena tiedossa jo todennäköinen Portugalin avustuspaketti  tavalla tai toisella, kuten totesi Korkman illan ohjelmassa.
Selvä se, siitä palöjon on puhuttu.

Mutta Korkman totesi myös, että ellei tautia näihin saada pysäytettyä, on seuraavana vuorossa Espanja, ja kyse on jo niin suurista rahoista, ettei niihin ole enää varaa.

- Selvä sekin. Ei kai kapitalismia, sen finannssikriiseja keinottelupääoman venkoilujen ja kähmintöjen jälkeen kukaan edes luule voitavan pelastaa. Selvää sekin. Mutta se on ajan kysymys - ja mitä tapahtuu, koska, ja millä seurauksella.

Selvääkin selvempää on, että samaan aikaan kun talous maailmalla  (paitsi esim. Kiinan kansantalouden huikeasta nousuvauhdista samaan aikaan)  romahtaa yhä uudelleen, järkkyy itseään maailmanherrana ja poliisina pitävän maan rooli pahimman kerran, kun maailmalle paljastuu kaikki ne sadat tuhannet sivut diplomaattipostia tältä vuosituhanneklta - aina tälle vuodelle asti.
-   Siinä ei ole kyse enää yksin taloudellisen mahdin romahtamisista, vaan sen poliittisen mahdin paljastumisesta. Se peli, jota USA on pelannut globaalisti ja rakentanut sotia hyökkäyksineen milloin mihinkin, alkaa olla ihmisten luettavissa ja tiedettävissä.

Varmasti jotenkin vaaka menee uuteen asentoon.
Ovat asiantuhtijat sanoneet, ettei paljastusten jälkeen ole maailma enää entisensä.
Kuka voisi sitä luullakaan!

Paljon varmasti näillä rintammilla - talous ja Wikiliiksit - tapahtuu myös ennen meidän kevään vaalejamme. Saapa nähdä mitä koukeroita paljastuu lisää, kun tähän asti on puhuttu vain kotikutoisista lahjuksista ja kähminnöistä. Nyt rinnalle nousevat myös kansainväliset kuviot.

AIKA sen näyttää, ja asiassa voivat kansat toki jatkoa jouduttaa.
Ainakin irlantilaiset ovat sen jo osoittaneet, portugalilaiset samoin - ja aikanaan myös isalnitlaiset.
Eikä jää - veiikkkaan niin -suinkaan tähän tuo liikehdintä. Missä ja miten se jatkuu, tiedämme kun elämme.

Ei kommentteja: