perjantai 14. maaliskuuta 2008

Oletko päivittänyt tietosi siitä, että kaksi tärkeää juttua....


....on Turussa lähiaikoina!

Pahoinvoivat lapset ja nuoret

Ensimmäinen on lauantaina 15.3. Turussa, johon tutukimusprof. Matti Rimpelä tulee (siis huomenna ) klo 12.00 Vimmaan Sosiaalifoorumiin.
Tällä kerralla olemme varanneet koko foorumin yhdelle ja ainoalle asialle: Lasten ja nuorten pahoinvointi.

Koko ajatus tästä erillisteeman käsittelystä alkoi siitä, kun syksyn foorumin loppuarviopalaveria piimme juuri tapahtuneiden Jokelan koulusurmien varjossa.
Turun verkoston 'kiinteä ryhmä' - joka vuosia on toiminut jo yhteistyössä - piti asiaa vakavan tilanteen yhtenä ilmiönä.
Siksi päätimme tavalla tai toisella palata siihen. Näin siis marraskuussa, ja nyt olemme tässä.
Prof. Rimpelä lähetti artikkeleja ja aineistoja meille tutustuttavaksi etukäteen, ja ymmärrän, että foorumi tulee pureutumaan asian ytimeen. Vastuun Rimpelä osoittaa luonnollisesti aikuisille, joiden on ensin muututtava, eikä asioita voida hoitaa, ellei hankkeisiin varata myös taloudellisia resursseja!
Valmistellut puheenvuorot peilaavat tilannetta päivähoidon, koulumaailman, perhetyön ja väkivaltakulttuurin näkökulmista. Ja sen jälkeen kaikki yleisön puyheenvuorot!
Odotamme paikalle myös päättäjiä, joita on laajasti kutsuttu mukaan.

Perusturvaksi köyhyysraja
Toinen vastaavan luokan tapahtuma niin mittasuhteiltaa kuin asian merkityukselta käsittelee perusturvaa.
Demokraattinen naisverkosto teki asiasta alotteen jo reilu vuosi sitten, ja emme ole antaneet periksi. Nyt joukkomme ja verkosto tässä asiassa on laajentunut erinomaisesti.

Turkulainen Tulenkantajat ry - naisryhmä, Turun Sairaus- ja Tapaturmainvalidit ry, Eläkeläiset ry
:n Varsinais-Suomen aluejärjestö (kymmeniä alayhdistyksiä) ovat nyt jo mukana.
Edelleen ovat portit ja ovet avoinna erilaisille tahoille tulla mukaan!
Seuraava palaveri asian tiimoilla on keskiviikkona 25.3. klo 18.00 T-Talolla 2. krs.
Odotamme edelleen vastausta mm. työttömien yhdistysten, muiden eläkeläisjärjestöjen ja yksinhuoltajaorganisatioiden suunnalta...

Eläkeläisten aluejärjestö teki kevätkokouksessa päätöksen, että se tekee toukokuussa Eläkeläiset ry:n liittovaltuustolle esityksen lähteä mukaan valtakunnallisesti tähän kampanjaan.
Kerroin täällä blogissa hiljattain myös vastauksesta, jonka sain sosiaalivaliokunnan varapj Asko-Seljavaaralta.
Hänelle luovutimme eduskunnassa syyskuussa adressin tuhansin allekirjoituksin. Kyseisen valiokunnan listoilla ei esityksestämme ja käynnistämme löydy edes mainintaa.
Siksi tiedustelin asiaa Asko-Seljavaaralta, eikä vastauksen perusteella ole paljon odotettavissa!

Perusturvavaatimus ja koko köyhyysteema on esillä Turussa Ruusukorttelissa ma 14.4. klo 18.00. Paikalla on kansanedustajia, ja ihmisillä mahdollisuus kysellä heiltä asiaa ja esittää näkökulmiaan kansanedustajille.
Näin on mahdollisuus keskustella asiasta ja myös tutustua tavoitteeseen 800 euron perusturvasta!

800 - vai 850 euroa?
Kokouksessa kuluneella viikolla nousi esille myös se, onko tilanne sitten 800 euron vaatimuksen jälkeen muuttunut mm. elinkustannusten näusun myötä niin, että tavoite pitää nostaa 850 euroksi, siis köyhyysrajan mahdollisen nousun mukaan.
Tuon asian selvitämme vielä tässä parin viikon kuluessa.

Ei kommentteja: