lauantai 29. maaliskuuta 2008

Merkillistä lasten suojelua...

tapahtuu aikanamme niin Turussa kuin monessa muussa kunnassa....
Yhden konkreettsien esimerkin luin vasta hetki sitten blogista
tynja.vuodatus.net.
Jyväskylä kaupunki päätti oikein kunnolla säästää, ja kuinkas sitten kävikään.
Kannattaa käydä lukemassa Riitan blogilla, se on tämmöstä tämän päivän meno!
Eikä vain Jyväskylässä.

Apua lapsille ja perheille!

Turun sos.foorumin jatkojuttuna menemme ma 7.4. klo 17 kaupungintalolle, jonne kokoontuvat valtuutetut.
Esitämme vaatimuksena kiireellisesti ennaltaehkäisevään perhetyöhön lisää voimavaroja,.
Se oli myös Rimpelän mielestä täällä nyt tärkeintä. Turku kun oikein loistaa valtakunnallisesti sillä, etteivät lapsiperheet saa välttämätöntä apua silloin kun sitä tarvitaan. Ja kun vielä pärjättäisiin sillä ilman, että tulee pahaa jälkeä ja ongelmat kroonistuvat.

- Nyt sen sijaan on ensin päästettävä tilanne niin pahaksi, että kirjataan lastensuojelun asiakkaaksi, niin sitten irtoaa apua. Mutta esim. vanhemman sairauden vuoksi ei saa, vaikka yksinhuoltaja olisi kuinka sairas eikä ketään omaisia lähimainkaan.
Tai vakavasti pitkäaikaissairas, kuten syöpäperheissä kärsintään. Mutta lapset jäävät siinä varjoon, kun kotiin ei tule apua!

Asiasta näiden lasten ja perheiden puolesta on tapellut jo valituskierroksia ja oikeusasiamiestä myöten psyk. esh. ja perheterapeutti Florence Schmitt, joka on tehnyt vuosia näiden perheiden kanssa työtä. Mutta kokee mahdottoman tilanteen, kun tavallinen perheapu puuttuu arjen rutiinien pyörittämisestä. Auta siinä sitten muilla keinoilla jaksamaan!

Florence muuten väittelee toukokuussa äitienpäivän viikonloppuna lauantaina Turussa.
Kun tiedän tarkemman ajan ja paikan, kerron toki, sillä uskon Florencen väitöksestä tulevan mielenkiintoista tietoa ja tulosta. Takavuosilta työssä ollessani opin tuntemaan hänet hyvin!
Luotan hänen näkemyksiinsä ja ammattitaitoonsa.

Ei kommentteja: