maanantai 17. maaliskuuta 2008

Aura-golf ja Turun liikuntatoimi.... yhteisiä etuja ja monia kiinnostavaa...


Yksi Turun kaupungin strategioita on huolehtia henkilökunnan hyvinvoinnnista. Toisilla sektoreilla se toteutuu, toisilla ei tai korkeintaan heikosti.
Jossain sitä pelailllaan golfia erillissopimuksilla, jossain ei edes aikaa taukojumpalle.


kuva: Ruissalo, Aura-Golfin ravintola



Huomion aiheeseen kiinnitti jäsen Artesola kaupunginhallituksessa, kun ilmeni, että Aura-Golfilla ja liikuntatiomella on yhteistyösopimus.

Mikä sopimus?
Sopimuksen olemassaoloa perustellaan yhteistyötahojen kanssa tapahtuvalla toiminnalla. Se perustellaan edunvalvonnaksi, josta kaupunki hyötyy!!
Lasusunnossa asiaa perustellaan seuraavasti:
"....Yhtenä yhteistyömuotona olemme jo pitkälti yli kymmenen vuoden ajan käyttäneet kokoontumisia monia kiinnostavan liikuntamuodon, golfin parissa ja käsitelleet siinä yhteydessä ajankohtaisia paikallisia kaupungin edun kannalta tärkeitä tai kansallisia yleisesti kiinnostavia liikunta-aiheita....on kutsuttu keskeisistä suomalaisista liikuntatahoista kuten Opetusministeriötä. Suomen kuntaliitosta, lääninhallituksesta, Suomen Liikunnasta ja Urheilusta, Turun Yliopistosta sekä muista yhteistyötahoistamme sekä isantänä on toiminut liikuntatoiemn omaa henkilökuntaa...."

Ohhoh! Että kokouksia pidetään ja asioita käsitellään viheriöllä!
Jo oli puppua.
Kyllä näillä kerroilla ja herroilla tapahtuu jotain voitelua suuntaan tai toiseen, sillä jos kyse olisi asiallisista asiakokouksista, pidetään ne neljän seinän sisällä.
Olisipa mukava tietää mitä greenin jälkeen on kulutettu budjettia ja aikaa, missä istuttu, oliko piikki auki?

Minua voi nyt toki syyttää ahdasmielisyydestä, vainoharhaisuudesta, tiukkapipoisuudesta...
Kaikin mokomin.
Mutta en totta vie ymmärrä, miksi juuri Aura Golfin viheriöt ja Turun kaupunki !Tai oikeastaan ymmärränkin. Raha haisee tässäkin!
Liikuntatoimi on toki jonkin summan maksanut.
Mutta keitä kiinnostaa tai keillä on yleensä mahdollista harrastaa omassa elämässään golfia?

Pieni katsaus Aura Golfin sivuille kertoo, että liittymismaksu on aikuisilta 3000, junioreilta 300, jäsenmaksu/v aikuisilta 250 ja junioreilta 85, pelikausimaksu aikuisilta 280 ja junioreilta 95 euroa. Vuositasolla siis aikuinen 3530 € , juniori 480 €
Näin siis aloitusvuonna, jolloin kaikki kaatuu maksuun.

Jos perheesssä molemmat vanhemmat ja kaksi junioria haluaisi aloittaa uuden harrastuksen, olisi ensimmäisen vuoden maksut heiltä yhteenä 2x3530 ja 2x 480 = 7620.
Tähän päälle on lasekttava kaikki pelivälineiden hankinta, joten ei 7620 € ole kuin aloitusmaksu ilman välineitä.
Kun liikuntatoimi vie yhteistyötahonsa golfgreenille, ei kyse ole tavallisesta liikuntatoimen asioiden käsittelystä ja esittelystä.
Kyllä siinä em. yhteistyötahojen virkamiehiä on voideltu, olkoonkin että näin halutaan varmistaa joidenkin hankkeiden, kuten jatkuvasti lisää tarvittavien hallien lisärahoitusta OM:lta jne...

Kyllä tavallisen kaupunkilaisen liikunnan tarpeet ovat muuta kuin golf-greenejä, joista varmaan myös keskutellaan viheriöllä.
Tai tarpeet ovat myös muuta kuin katettuja jalkapallokatsomoja, joita nyt naisten kväl. kilpailuja varten rakenntaan Veritakselle, on ihmettelemisen aika ja paikka. Kyllä riittää rahaa niihin, ja edelleen samoin Aura Golfin vuokriin ja vesilaskuihin....joita kaupunki tunnetusti sponssaa... Kauniita ovat hyvin hoidetut viheriöt ohi kulkiessa katsella, mutta siihen se ilo loppuu.
Ei ole kväl. tason golfaajamme Ilosen tavoin meikäläisellä iloa astua viheriölle ja ruveta golfaamaan. - Kas kun eläke ei riitä!

Artesolan kysymys oli aiheellinen, mutta annettu vastaus ja perustelu vähintäin tyhjä, mitään sanomaton, kiemurtelevan keimaileva.....että "kokoontumisia monia kiinnostavan urheilumuodon parissa...ajankohtaisia paikallisia kaupungin edun kannalta tärkeitä...tai kansallisia yleisesti kiinnostavia liikunta-aiheita....

Mitä tuo sanahelinä sisältää?
Mitä kiinnnostavaa?
Ketä kiinnostavaa?
Mitä kaupungin etua koskevaa???
Ei anna lausunto vastausta kysymyksiin!


Koska muuten sinä kävit viimeksi golfklubilla - vai onko sinulla pääsyä sinne? Oletko jäsen?

Ei kommentteja: