tiistai 11. maaliskuuta 2008

Turku eriytti päivähoidon - menikö lapsi pesuveden mukana?




....valtuuston kokouksessa ma 10.3.
Kyseisessä kokouksessa valtuusto perusti lautakunnan, jonka nimeksi tuli peruspalvelulautakunta.
Se hyväksyi nyt siis asiakirjat, joiden valmistelussa ei kaikilta osin ole kuultu lainkaan yhteistoimintaelintä. Tuliko siitä lainvastainen päätös näiltä osin?

Mutta vaikka kuinka vannotaan päivähoidossa esikasvatuksen nimiin, en ymmärrä päivähoidon siirtämistä opetustoimeen- vai minne?.
Eihän alle kolmevuotiaiden osalta, vielä vaippaikäisistä, voi ajatella mitään muuta kuin hoitoa ja hoivaa tarvitsevaa pikkuisten joukkoa, ei koulumaista puuhastelua.

Päivähoidon pudottaminen pois perinteisestä sosiaalilautakunnan alaisesta toimesta aiheuttaa kysmyksen, miten nivoutuvat nyt yhteen perhetyö, avopalvelun toiminta jne?
Niiden tulee kuitenkin olla yhteydessä myös varsin usein päivähoidon työntekijöiden kanssa?
Toki opetushenkilökunnankin kanssa, mutta huomattavasti vähemmän.

LAPSEN TARPEET !?! - vai hallinnon?

Päivähoidossa on monasti kysymys kuitenkin lapsen todellisesta hoidon tarpeesta, sillä kaikille ei koti sitä pysty antamaan. Siinä mielessä on päivähoito tatusti enemmän sosiaalitonta kuin kasvatus- ja opetustointa, kun on katsottava, että lapsi saa arkisin edes kunnon ruokaa, nähdään lapsen terveydentila ja voidaan seurata kaikkiaan lapsen hyvinvointia ammatti-ihmisten silmin ja kokemuksin.

Menikö nyt lapsi pesuveden mukana?

Ei kommentteja: