keskiviikko 5. maaliskuuta 2008

Taas kansan enemmistön mielipide ohitetaan


....kun tämän viikon perjantaina7.3. tehdään pikavauhdilla päätös siitä, että maamme lähtee mukaan Naton NFR - joukkoihin!
Kuka päättää?
Perjantaina hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittinen valiokunta yhdessä presidentti Halosen kanssa tekee päätöksen esittää asian eduskunnalle, jolta odotetaan pikaista päätöstä. Ensi viikolla eduskunnalle esitetään selonteko asiasta. Näin se nyt siis tapahtuu! Asiaa kiirehditään, jotta se ehtii huhtikuussa pidettävään Naton Bucarestin huippukokoukseen!

Käytännössä se merkitsee, että maamme sitoutuu sen jälkeen olemaan täysin USA:n ja Naton ratkaisujen vallassa sen suhteen, minne näitä nopean toiminnan joukkoja lähetetään!

Kyllä täytyy todeta, että turhaan on kantanut Erkki Tuomioja Sadankomitean rauahanliikkeen merkkiä takinpielessään vuosikaudet, sillä eipä näy sen sisältö demaripolitiikassakaan mitään vaikuttavan. Samoin Tarja Halosen puheet, " ettei nyt ole ajankohtaista katsoa Naton suuntaan", ovat pelkkää pluffia!

Kyllä perjantaina esillä oleva asia merkistee käytännössä entistä tiiviimpää sidosta USA:n ja sen johtaman Naton 'rauhanpolitiikkaan' !!

Eipä niin sanotun työväenpuolueen (SDP) aatemaailma vieläkään ole kirkastunut.
Eikö se todella näe, mitä nuo organisatiot Naton osina ja toimintayksikköinä käytännössä merkistevät?
Vai tehdäänkö kaikki tietoisin päätöksin - kuten suuresti epäilen.
Luullaan, että voidaan verhoutua sen taakse, että kerta kerralta mukamas päätetään mukaan lähdöstä.
Ja kansaa hämätään sillä, että eihän me nyt Nastossa olla...

Jos ajattelet, mitä USA:n ja Naton hyökkäys- ja valloituspolitiikka ovat vaikka viimeisen kymnmenen vuoden aikana merkinneet - räikeimmillään Balkania, Afganistania, Irakia, on ihnme, jos voit allekirjoittaa maamme sitoutumisen tuon politikkan jatkeeksi. Siiähän on kaikessa yksinkertaisuudessaan kyse!

Kyllä nuo tulevat eduskunnan ensiviikkoiset käsittelyt ja päätökset, sekä jatkossa niistä kulloisenkin hankkeeen hyväksymisestä kuitataan jatkossa samaan tapaan kuin meille perustellaan nyt esim. EU:n perussopimuksen kansanäänestysta: ei tarvitse enää, kun eduskunta päätti asian jo kertaalleen
(vaikkei edes tiennyt mistä päätti!)
- Elikkä läpihuutojuttuina korkeintaan, kuin ilmoitusasioina - mennään jatkossa minne USA ja Nato osoittavat!

Olisitko sinä valmis lähettämään last
esi tai lastenlastesi isän sinne?
Tai valmis itse menemään? - Tullaksesi sinkkiarkussa takaisin?
Pitäisi mennä päättäjien ensiriviin, ministerit etunenässä!

Ei kommentteja: