keskiviikko 18. toukokuuta 2011

REKISTERIIN PYRKIJÖITÄ...ENTÄ SEN JÄLKEEN?

Vaalilaki sanoo niin, että ellei puolue kaksissa vaaleissa peräkkäin ole saavuttanut paikkaa eduskunnassa, putoaa se pois puoluerekisteristä.
Niin on sanassa siis sanottu - ihmisten päättämänä.
Asia erikseen on suunniteltu 3 % äänikynnys sen jälkeen kun voi olla vaaleissa mukana.

Jos jossain halutaan rakentaa uutta puoluetta, on sen ensin hyväksytettävä sääntönsä ja asiakirjansa Patentti- ja rekisterihallituksessa. Sen jälkeen 5000 nimen keruulla on mahdollista hyväksyttää puoluerekisteriin puolueeksi.

Nyt ovat SKP, KTP ja Senioripuolue tippuneet vaalituloksen vuoksi pois rekisteristä. Muista puolueista en tiedä, mutta ainakin SKP on käynnistämässä vauhdilla uudelleen nimien keruun. Jäsenistö on saanut puolueen johdolta postia, ja nyt ei muuta kuin hihat käärimään. Luokkayhteiskunnassa on aina kommunistisen puolueen paikka.
Aika huutaa ja vaatii sitä.
Taistelu työtätekevien ja kaikkien vähävaraisten puolesta on aiempaa tärkeämpää.

Vaan uusia on pyrkimässä myös.
Uutinen taannoin kertoi, että Suomessa on pyrkimässä yhdistysrekisteriin uusi kummajainen: tasan Hitlerin puolueen jälkeläinen, Kansallissosialistinen työväenpuolue.
Kunhan se alkukiemuroiden jälkeen mahdollisesti saa PRH:lta vahvistetut paperit, alkaa se koota myös nimiä puoluerekisteriä varten. Uutinen kertoi, että tavoitteena on saada kaikki kuntoon ensi vuoden syksyn kunnallisvaaleja varten!

Siinä meillä tilanne.
Varmaan osa PS:sta lipeää suoraan tuohon uuteen natsipuolueeseen, sillä Suomen Sisun väki jota on PS:n edustajina eduskunnassa, on tunnetusti aatemaailmaltaan samaa joukkoa. Tämä uusi natsipuolue, sen rinnalla Vapauspuolue, jonka listoilla esiintyy mm. Olavi Mäenpää Turussa, edelleen PS joka Soininkin suulla on varsin maahanmuuttovihainen ja valmis torppaamaan rajat...siinä varsinainen koalitio.
Suvaitsevaisuutta kerrassaan!

-   Onko noin monta rasistista ja uusnatseihin kallistuvaa puoluetta lähitulevaisuudessa maassamme?!
Siis maassa, joka oli Pariisin  rauhansopimuksessa siinä häviäjien joukossa, jonka jos minkä pitäsi myös kunnioittaa ko. rauhansopimuksen sisältöä! Niin kirjainta kuin henkeäkin!

Muualla Euroopassa nähdään Suomen kehitys jo todella uhkaava, jos kyseiset voimnat saavat jatkaa entistä näkyvämmin. Ne saavat jopa valtion tuella jatkaa toimiaan.
-   Siksi tälle vaaralliselle kehitykselle onkin osoitettava mahdollisimman vahvaa vastavoimaa.
Siihen pitää saada mukaan ihmisiä, jotka ovat valmiit kamppailemaan kyseistä kehitystä vastaan. Paikkansa on varmaan tähän tarvittavalla kansanliikkeellä tai vastaavalla järjestöllä.
Ihmisiä duunareista sivistyneistöön, älymystöstä taitelijoihin ja kaikkea siltä väliltä, jotka vastustavat natsi-ihanteita ja rasismia.

Mutta myös työväenliikkeellä on lisähaasteensa.
On arvioitava tarkkaan, miten koota voimat tässä taistelussa niin, etteivät ihmiset kaduilla, toreilla ja turuilla laske, montako eri kommunistista puoluetta oikein on.
SKP:n  rekisteröinti ja kannattajakorttiren keruu on oma asia, juttu erikseen. Välttämätöntä.
-   Mutta miten rakentaa laajempi vaalirintama, jossa varmistetaan se, ettei ääniä valu hukkaan, ja että kansalaiset voivat nähdä myös yhteisen voiman merkityksen ja sen tuoman moninkertaisen mahdollisuuden.
-   Kamppailu työstä, toimeentulosta, palveluista tarvitsee sitä. Ennenmuuta tarvitaan sellaisten voimien kokoamista, jotka voivat olla samalla myös vastavoima entistä oikeistolaisemmalle politiikalle ja sen suuntaisille puolueille. Vastavoimana fasismille, Natolle, militarismille.
Kuka tulee mukaan?

7 kommenttia:

Jokke Karjalainen kirjoitti...

Olavi Mäenpää EI OLE Itsenäisyyspuolueen vaan Vapauspuolueen valtuutettu. Nämä kaksi puoluetta ovat poliittisesti täysin eri linjoilla. Itsenäisyyspuolue on vasemmalle kallellaan, vapauspuolue taas keskustaoikeistolainen ja konservatiivinen. Itsenäisyyspuolueen väkeä on osallistunut jopa keskusteluun uuden SKDL:n kokoamisesta.

Tästä pääsenkin toiseen asiaan: itse en aio allekirjoittaa SKP:n kannattajakorttia. Kannatan tässä vasemmiston katastrofitilanteessa ainoastaan yhdistymistä. En tietenkään vasemmistoliittoon, vaan pienempien äärivasemmistolaisten toimijoiden (mukaan lukien KTP ja STP) kesken. Ellei sitä tehdä, ainainen "rekisteriin pyrkiminen" jatkuu siihen asti kun kannattajakortteja ei saada enää kokoon.

kaija kirjoitti...

Oikaisusi Mäenpään puolueesta on paikallaan; noita uusia puolueita kun tuli keväällä senverran tiuhaan tahtiin, että meni jo vanhakin vipuun...

Mitä kannattajakortin allekirjoiittamatta jättämiseen tulee, on sinulla nyt mielestäni outo päätös - tai mielestäni ei loppuun asti ajateltu.
Eihän SKP ole pelkkä vaalipuolue, vaan kyllä luokkayhteiskunnassa kommunistisen puolueen olemassaolon pitäisi selvä asia.
Ellei aikanaan SKDL:n politiikassa olisi kommunisteilla ollut niin vahvaa roolia, ei sellaista politiikkaakaan olisi voitu viedä eteenpäin! Etköhän vielä mieti asiaa!
Ja allekirjoittamalla annat samalla mielipiteesi sille, että kommunisteilla tulee olla myös sama demokraattinen oikeus perustaa puolue kuten muillakin. Voisin vain kommunistien vastustajilla olevan tarve olla torjumassa tuo mahdollisuus!
Edelleen: SKDL:n aikanakin oli SKP!

Jokke Karjalainen kirjoitti...

Voisitko vaihtaa Itsenäisyyspuolueen Vapauspuolueeksi tuossa varsinaisessa tekstissäkin. Se todella häiritsee. Kiitos.

Uudessa vasemmistoyhteistyössä SKP voisi toimia järjestönä, joka ei lähde vaaleihin omilla listoillaan, vaan nimeää omat ehdokkaansa osaksi laajempia yhteistyölistoja. Ei siihen mitään kannattajakortteja tarvita, paitsi yhteistyöorganisaatiolle. Nyt SKP on jättämässä epäselväksi, yhdistytäänkö vai jäädäänkö soittelemaan omilla lehdillä. Sitä en kannata.

kaija kirjoitti...

- Mielikuvani oli että sen jo kerran oikaisin, nyt ainakin on tehty;

hei, miten se yhteistyöjärjrestössä menee , josa joukossa on puolueita ja sitten joukko kommunisteja iulman puoluetta?
- ei semmosesta yhteistyöstä ainakaan tasa-arvoista voi tulla; samalla viivalla tulee olla liikkeelle lähdettäessä. Edelleen olen sitä mieltä, että kommunistien järjestäytyminen merkitsee myös puolueena toimimista, ei jonain epämääräisenä yhdistysten joukkona...toistan vielä senkin, että kyllä SKP puolueena on muutakin kuin vaalipuolue! Emme elä vain vaalien vuoksi!

Jokke Karjalainen kirjoitti...

Anteeksi kun nyt jahnaan, mutta minulle se "SKP ei ole varsinainen vaalipuolue" -mantra on tuntunut henkilökohtaiselta loukkaukselta (kuten kirjoitin jo Tiedonantajan blogissa). Olin täysillä mukana tekemässä nimenomaan VAALItyötä. Kun odotetun kannatuksen kasvun (ja mahdollisen eduskuntapaikan) sijaan tulikin romahdus (siitä entisestäkin vähästä), se oli todellinen järkytys ja maan katoaminen jalkojen alta. Sen merkityksen vähättely on typeryyttä.

Nyt olisi jo aika uskoa (kaikkien, siis ihan kaikkien), että SKP:n nimellä ei kukaan mene läpi Suomen eduskuntaan. Ei myöskään STP:n tai KTP:n. Jos yksikin näistä jää jäljelle, se syö koko vasemmiston uskottavuutta. Niinpä kaikkien kolmen ylläolevan vaalipuolueroolin päättyminen on varmistettava ja keskityttävä yhteistyöorganisaation kokoamiseen. Kuten sanottua, SKP voi toimia edelleen taustajärjestönä. Yhteistyöjärjestön sääntöihin täytyy kirjata, miten järjestöjäsenet ja henkilöjäsenet voivat yhteisissä puitteissa toimia. Sen vaikeampaa se ei ole.

kaija kirjoitti...

Kun kirjoitan, ettei SKP ole pelkkä vaalipuolue, tarkoitan sitä, että sen rekisteröityminen jatkossakin puolueena on luonnollinen asia. Jos yhteistyöliittoa vaaleja varten ajatellaan, kuten olemme vaali vaalilta esittäneet, on mahdollisen järjestön taustavoimat luonnollisesti puolueita muinaisen SKDL:n tapaan, jolla toki oli myös oma SKDL - puolueverkkonsa yhdistyksineen.
Mutta kuten sanottu, oma näkemykseni on että SKP rekisteriin. Samalla nimien keruu on osa poliittista työtä.
Onpa ne nimet ennenkin saatu kokoon - aikana jolloin nykyisiä katutoiminnan kokemuksia ei vielä edes llut.
Mielestäni kommunisteille pitää turvata sama oikeus perustaa puolue siinä kuin monenlaisilla muilla tahoilla.

Ja anteeksikaan ei tarvi pyydellä, kun asioista keskustellaan.

kaija kirjoitti...

Kun kirjoitan, ettei SKP ole pelkkä vaalipuolue, tarkoitan sitä, että sen rekisteröityminen jatkossakin puolueena on luonnollinen asia. Jos yhteistyöliittoa vaaleja varten ajatellaan, kuten olemme vaali vaalilta esittäneet, on mahdollisen järjestön taustavoimat luonnollisesti puolueita muinaisen SKDL:n tapaan, jolla toki oli myös oma SKDL - puolueverkkonsa yhdistyksineen.
Mutta kuten sanottu, oma näkemykseni on että SKP rekisteriin. Samalla nimien keruu on osa poliittista työtä.
Onpa ne nimet ennenkin saatu kokoon - aikana jolloin nykyisiä katutoiminnan kokemuksia ei vielä edes llut.
Mielestäni kommunisteille pitää turvata sama oikeus perustaa puolue siinä kuin monenlaisilla muilla tahoilla.

Ja anteeksikaan ei tarvi pyydellä, kun asioista keskustellaan.