torstai 12. toukokuuta 2011

TERVEISIÄ SAKSANMAALTA: vappua juhlittu Schleizissa jo 122 kertaa !

Heti vaalien jälkeen, muutama päivä ennen vappua oli lähdettävä Saksanmaalle, kutsu kun oli käynyt 'kummitytön' rippijuhliin.

Aikanaan, kun vanhemmat kysyivät kummiksi, kerroin etten kuulu kirkkoonkaan.
-  No, kyselivvät papilta mitä tehdä, johon tämä oli vastannut, että sielläpä niin kaukanakin on, ettei ehdi lasta kieroon  kasvattamaan...ja taas pyysivät kummiksi. No, minkäs teit, aikaa kulunut vuosia ja nyt tyttö jo iso.

Juhlat siellä rippijuhlina pidettiin paikallisen Gaststetin 'Beim Teich' -yläkerran salissa, mukana 46 kutsuttua aikuista ja lasta. Oli ruokaa vaikka minkälaista, ja jälkkärinä kaakkuja kahvin kanssa paikalliseen tapaan varmaan kymmentä sorttia.
-  Mutta kaiken lopuksi oli monenlaista viihdettä, leikkejä, huumoria ja tanssia, tanssia...ja lapset tanssivat ennen muita kuin kunniavieraina. Oli hauska katsella heitä, vaan miten menee Suomessa rippijuhlat? Tanssien? Enpä tiedä, kun en ole käynyt...


1.5.
Vapunpäivä, jolloin juhlat oli, jäi meikäläiseltä vappuna juhlimatta. Mutta kun kirkkokuoro lauloi, ajattelin, että olisivatpa laulaneet samalla Kansaninvälisenkin!

-  Vaan seuraavana päivänä luin, että paikallisessa lähikaupungissa (ko. kylän naapurissa) oli die Linke järjestänyt Vappujuhlan. Uutisessa referoitiin ennen muuta paikallisen puheenjohtajan puhetta, jossa tämä oli käsitellyt kansainvälistä työväenluokan tilaa ja tilannetta: työttömyyttä, pätkätyötä, eläkeikien nostoa, eläkkeiden ja palkkojen laskemista, julkisen sektorin yksityistämista. Lopputulema oli, että nyt jos koska tarvitaan työväenluokan, ei pelkän työväenliikkeen kansainvälistä, laajan rintaman taistelua tätä kehitystä vastaan.

Kyseisessä Schleizin kaupungissa vietettiin uutisen mukaan kaikkiaan 122. kertaa työväenluokan taistelupäivää, toki historiallisista ajoista riippuen eri tavoin, esim. 1800 lopussa toisin kuin sotien aikana tai nyt, puhumattakaan DDR:n ajan vapuista.

Mutta yhtä kaikki, seuraavan Vapun saanen taas marssia kotikaupungissa. Tänä vuonna oli uutisen mukaan sadetta tullut myrskynä riittämiin, joten ensi vuonna varmaan marssin auringonpaisteessa.

Sitä odotellessa pysytään taas tällä sivulla tiiviisti mukana arjen - ja miksei pyhänkin menoissa!
Älä sinäkään jää täältä pois!

Ei kommentteja: