lauantai 29. joulukuuta 2007

Tervehdys sinulle,

joka ties mistä syystä jaksat / haluat / viitsit jälleen tulla näille sivuille!
Siis tere tulemast !
Mukavaa, että olet tullut, on teitä yllättävän paljon ollutkin: vajaassa kuukaudessa reilusti yli sata käyntiä. Jotkut teistä ovat kommentoineet sähköpostin kautta, mutta kyllä näilläkin sivuilla voi suoraan kommentoida tai ottaa asioita esille! Mutta saa käyttää myös sähköpostia kaija.kiessling@hotmail.com toki, toki!

BHUTTON TYTÄR BHUTTO

Melkoisen paha uutinen maailmalta kiirii taas...nimittäin se, että Bhutton tytär Bhutto surmattiin, tuli melkein kuin takaa teloitetuksi vaalitilaisuutensa lopuksi.
Kyse ymmärrykseni mukaan on sotilasvallan vastakohdasta, joka aikanaan nousi ääri-islamistien kaatamiseksi. Kun nyt maanpaossa ollut Bhutton tytär palasi kotimaahan ja tuli vaalikampanjaan mukaan asettuen vastaehdokkaaksi kenraalille, sai hän siitä maksaa hengellään.
Mutta kuka on tämän takana. Bhutton itsensä takana - kaikkien maanmiestensä suurten kannattajajoukkojen lisäksi - oli kaiketi USA taustavoimineen, niin on meille kerrottu. Hän oli nainen jolla oli hyvät suhteet USA:han, ja jonka toivomuksesta ja kannustamana hän kotimaahansa palasikin.

Tapahtuneesta surmatyöstä Pakistanin johto kommentoi, että asialla ovat talibanit ja al-Gaidan paikallinen johto.
Tänään kuitenkin tuo taho, joka niin mieluusti on ottanut kunniat monista surmatöistä itselleen, torjuu tämän nyt täysin. Olisiko niin, että takana ovatkin kenraalin omat taustavoimat. Näinkö voidaan peruuttaa vaalit ja antaa kenraalille jatkoaikaa? Ja näinkö saadaan todella Bhutton ja hallituksen kannattajat vastakkain, kaikki se väkivalta ja sekasorto joka jo maassa on noussut esiin? Siinä seuraavaksi ottavat sitten poliisit ja sotilaat vallan kaduilla. Ja taas tulee lisää ruumiita.

En tiedä minkälaista demokratiaa USA:n liittolaisena Bhutton tytär Bhutto olisi tuonut, mutta ei kyllä nytkään tilanne kansan kannalta hyvältä näytä. Paljon tuntuu verta vuotavan ennen kuin mitään järjestyy.

AIVAN KUTEN SOMALIASSA
on jo paljon vuotanut verta, paljon tullut lähes koko viimeisen 10 vuoden aikana ruumiita milloin taisteluissa, milloin siviileinä...mutta aina kerrottiin, että klaanit ovat vastakkain...

Eilen sensijaan olivat Suomen somalipakolaiset satamäärin Helsingissä kadulla ja marssivat USA:n suurlähetystön eteen mielenosoitukseen. He kertoivat puhein ja banderollein, huudoin ja kyltein, että niin kauan kuin Etiopian joukot USA:n tuella ovat maassa, ei rauhaa voi tullakaan.
Kyseessä on pitkään jatkunut miehitys, jossa paikallinen tilanne on aivan yhtä paha kuin esim. Darfurissa. Mutta Somaliasta ei puhuta. Miksei?
Siksi pakolaiset olivat marssilla. Mitä vastasi USA:n lähettiläs, ei uutinen kerro!
Mielenosoittajat vaativat tilanteen ratkaisuksi apua niin EU:lta kuin Afrikan Unionilta, Arabimailta kuin YK:lta.
Koska tapahtuu ja mitä?
Minkä arvoinen on ihmisen henki ensi vuonna? Vuonna 2008?

MUTTA MEILLÄ AINAKIN
RUOAN HINTA NOUSEE,

se kerrottiin meille jo joulukuun alussa.
Näin tapahtuu 1.1.2008.
Se toistettiin eilen moneen kertaan uutisissa päivän mittaan.
Että hyvää vuodenvaihdetta vain!
Mutta kansaneläkkeiden pikkuriikkiset korotukset tulee vasta kuukauden kuluttua,
ja samalla poistuu heiltä asumistuki!

Siis samaan aikaan kallistuu asuminen ja ruoka!
Samaan aikaan nousee myös hallituksen lupaamat asiakasmaksut mm. terveydenhuolloss


Jatkuisipa tätä vuotta vielä vähän kauemmin!
Taitaa ensi vuosi olla tätäkin pahempi?!
Tapaamsiiin kaija k

Ei kommentteja: