sunnuntai 2. joulukuuta 2007

alussa aina hankalaa ?

- Monet avaavat joulukuun alussa joulukalenterin. Itse avaan sen sijaan bloggisivut. Eivätkä ne lopu siihen kun joulukalenterin luukut. Silti voit kysyä, olenko tonttu? Sitä joskus kysyy itseltäänkin...

**********

YLLYTYSHULLUKO?

- Asioita maailmassa ja minulla on varmaan kirjoitettavaksi ensi vuodellekin, jos vanhat merkit paikkansa pitää. Nyt tuttujen ehdotuksesta, kehoituksesta, yllyttämänä - lienen siis yllytyshullukin - miten vain, päädyin lopulta panemaan tuumasta toimeksi. Näin joulukalenteriaikaan. Ja tässä sitä ollaan. Toki ilman tonttulakkia, vaikka se onkin hyvän värinen.
**********


- Kai näin saa samalla toteutettua sen itseilmaisun tarpeen, joka ihmiselläkin - muista eläimistä puhumaatakaan - on luonnostaan. Jokainen toteuttaa sitä tavallaan. Kuka maalaa, kuka tanssii, kuka laulaa toisten kiusaksikin, kuka kasvattaa kaktuksia...miten se sitten sattuukin kohdalle osumaan.

**********

EI KAIKKI RIIPPUVUUS OLE PAHASTA!

- Itselläni on kirjoittaminen ollut tapa, josta ei tunnu pääsevän eroon. Riippuvuussuhde sekin.

Mutta pitääkö sitä sitten kaikesta riippuvuudesta päästäkään eroon?
- Ja miksi kirjoittaa pöytälaatikkoon? Kuitenkin ajatukset ja havainnot koskevat useimmiten niin monia meistä, että on ehkä terveellistäkin huutaa ajatuksensa ulos - ja lujaa sittenkin - koko maailmaan. Niin voinee säästyä myös mahahaavlta tai migreenikohtaukselta - infarktista puhumattakaan....näin on joskus koulussa opetettu.
**********

VAALIDEMOKRATIA VENÄJÄLLÄ....JA MEILLÄ?


'Tänäiltana kertoo parhaillaan TV-uutisten Moskovan kirjeenvaihtaja Putinin puolueen suuresta vaalivoitosta. Mutta ei se siinä. Kuten paljon on ennakoitu, on epäselvyyttä vaalin rehellisyydessä. Toimittaja kertoikin jo, että Venäjän kommunistit ovat tehneet valituksen vaalin vilpillisyyudestä. Saa nähdä, minkälaisen vastaanoton valitus saa Venäjän oikeusjärjestelmässä. Aika näyttää. Yhtä kaikki kommunistit kuitenkin saivat yli reilusti 100 edustajaa taas duumaan - mitä olisivatkaan saaneet rehellisissä vaaleissa? Mutta sitähän vallassa olevat ja Venäjän oligarkit pelkäävätkin.

***********
- Mutta entä Suomen vaalijärjestelmä? Miten se toimii. Onko täällä kaikilla ihmisillä ja kaikilla puolueilla yhtäläiset ja tasavertaiset mahdollisuuden käydä vaalikamppailu. Siinäpä se!


- Raha määrää tässäkin. Ja mitä isompi raha, sitä enemmän aikaa radiossa ja TV:ssa, sitä enemmän isoa tilaa lehdissa ja kuvia aidanpielet täynnä.

**********

- Entä ellei rahaa ole - mite tekee sellainen puolue? Kun eduskuntapuolueet myöntävät itselleen miljoonat eurot itselleen rahaa, nuorisojärjestöilleen rahaa, lehdilleen rahaa, erilaisille bulvaaneilleen rahaa, rahaa, rahaa...niin loppua ei tarvitse ihmetellä.

- Vaikka toki mainostoimiston onnistunut valintakin näyttää viimeksi vaikuttaneen. Ihmiset kun harvoin enää kriittisesti kuuntelevat mitä puheissa luvataan. Pelataan vain mielikuvilla. Toki liian moni uskoi, kun kokoomuksen Jyrki K. lupasi Ylen nettihaastattelussa, että " .....valtio siis maksaa kunnille sen osuuden naisvaltaisten alojen palkankorotuksesta, joka ylittää yleisen korotustason"...Näin sanatarkastsi lupasi Jyrki K. ja huijasi täysillä.

**********

ÄÄNESTÄJIEN ULKOISTAMINEN SUOMESSA...

- Onko ihme, että ihmisten luottamus politikkoihin menee. Tietysti on kuitenkin aina kuulijalla vastuu siitä, mitä uskoo ja mitä ei, mutta sittenkin! Kyllä se isolla rahalla tehty, valheeseen rakentuva epäpolitiikka - jollaisena todellisia huijauksia pidän - on todellista ihmisten aliarvioimista. Alhaista sellaista. Jos ei tällä menolla saada ihmisiä ulkoistettua politiikasta, ja keskitettyä valtaa yhä harvempiin käsiin niin kunnallisella kuin valtakunnan tasolla - niin ihme on.
- Mutta ulkoistaminenhan onkin vallassa olevilla yksi päivän teema ja teesi. Ja ulkoistamalla köyhä syrjään tulee ihmisestä syrjäytetty. Se ei ole syrjäytymistä, vaan syrjäyttämistä : kohde on useimmiten köyhä tai sairas, ja tekijä on useimmiten se vallassaoleviin kuuluva, lakeja säätävä, pääomiaan sijoittava tai näitä hännystelevä.



MIHIN KAIKKEEN TÄMÄ ULKOISTAMINEN VIELÄ JOHTAAKAAN....herää kysymys näin ensimmäisen bolggaamisen myötä. Mutta sitä voi pohtia jatkossa. VAI MITÄ MIELTÄ SINÄ OLET?





Ei kommentteja: