tiistai 4. joulukuuta 2007

tänään oli toinenkin luukku...

...se paljastui päivällä, kun selailin talouteen ja verotukseen liittyvää tietoa....
Vaikka yhtä ja toista olen lukenut ja seurannut, ja jotain luullut tienneeni, nousi taas niskavillat pystyyn!
Siitä samasta aiheesta haluan nyt ilahduttaa myös sinua: tiedätkö, kuinka paljon mm. meidän terveydenhuollollemme tarpeellista rahoitusta on hallitus pluffannut muualle!!!
Jakanut vaan ilmaiseksi kaikenlaisille koijareille!

NÄIN SE MENEE:

1. p ö r s s i o s a k k e i d e n osalta löytyi seuraavaa tietoa: pari vuotta sitten suomalaisista pörssiosakkeista oli jo 52% ulkomaalaisessa omistuksessa - tänä vuonna jo paljon enemmän - ja Nokian osakkeista tiemmä jopa yli 90 %!

- Eikä se vielä mitään. Mutta vaikka laki sanoo toisin, j ä t t i v ä t suomalaiset pörssiyhtiöt p e r i m ä t t ä ennakkoon noin 1 mrd € vuodessa näiltä ulkomaalaisilta osakkeenomistajilta, joiden tiedot ovat ns. hallintarekisterissä.
Siis ulkomaalaiset osakkeenomistajat ovat saaneet noin 1 mrd € sellaista rahaa, jonka olisi kuulunut jäädä Suomeen verotuloina.
Tähän oikeuskansleri Jaakko Jonkan näkemys on, " että asian yksityiskohtaisempi selvittäminen on käsitykseni mukaan käytettävissä olevin keinoin käytännössä mahdotonta". !!! Siis antaa miljardin mennä.

(Toista se on työttömän päivärahaverot! Ne on ehdottomasti perittävä taksan mukaan!)

Koko lain rikkomisen siunasi vielä Vanhasen edellinen hallitus ( KEPU +SDP ym.) lainmuutoksella: sen ansiosta pörssiyhtiöiden ei tarvitse maksaa jälkikäteen valtiolle niitä lain mukaisi lähdeveroja, joita ne eivät ole aikanaan pidättäneet!! Ei koira koiran häntää pure!

2. Y h t i ö i d e n o s i n g o n j a o s s a jaettiin v. 2005 osinkoja 11 924 milj. €.
Kuitenkaan tuosta summasta ei maksettu veroja kuin 5 151 miljoonaa euroa, siis veroprosennti noin suurista tuloista on ollut tosi suosiollinen osingonsaajille.
Tämö on tosi progressivista!
Vastaavasti 1999-2005 on osinkoja jaettu yli 20 milj. €! Ko. ajan viimeisenä vuonna jaossa oli mukana vain n. 13 ooo ihmistä. Tämä on 45 % kaikista osingoista!

3. l u o v u t u s v o i t o i s t a maamme rikkaimmat ovat saaneet 7 vuoden kuluessa yhteensä yli 15 000 milj. €.!! Hyvin pieni joukko ihmisiä on nauttinut tästä: alle 3000 ihmistä otti näin itselleen miljardin!

4. v a r a l l i s u u s v e r o n Vanhasen edellinen hallitus poisti myös!
Tämä vero tuotti valtiolle vielä v. 2005 yhteensä 85 milj. euroa, maksajina n. 28 000 suomalaista. Mutta kun tämä veromuoto on nyt poistettu, on tämäkin miljooanmäärä raha pois esim. terveydenhuollosta!

5. p e r i n t ö v e r o t u s t a on jo alkuun uusittu. Perintövero on tuottanut valtiolle vielä viime vuonna 505 miljoonaa euroa. Nyt kun sen osalta vielä jatkossa jossain vaiheessa suurienkin perintöjen osalle lisätään loput helpotukset, jää valtiolta saamatta siis noin puoli miljardia euroa!
Ja suurin osa helpotuksista hyödyttää suurien omaisuuksien perijöitä ja perijättäriä
***********************

Kaikkiaan vuonna 2004 jaettiin verottomia osinkoja 8,6 % BKT:sta, mutta silti
osoitetaan terveydenhuoltomenoihin vain 7,4 % BKT:sta !
Siis verottomia osinkoja jaetaan rikkaille enemmän kuin koko terveydenhuoltoon satsataan!
**********************


HALLITYS JA TEHY
Ei ole ihme tuo hallituksen kovapäinen linja Tehyn kamppailussa! Suomen osuus kansainvälisessä vertailussa on aivan häntäpäässä OECD-maita, kun katsotaan, paljonko ne osoittavat varoja terveydenhuoltoon!

Maamme on rikkaampi kuin koskaan, ja rahaa jaetaan siitä ilosta lapiokaupalle rikkaiden laareihin! Kansan tarvitsema ja arvostama julkinen terveydenhuoto ja sen henkilökunta eivät ole hallituksen mielestä rahan väärtti!
********************
Parempi, että Häkämies osaa pyytää taas asekauppoihin lisää 200 miljonaa lisäbudjetissa!
Hävetköön hallitus ja sen tukijokot!
********************
Tosi on, että tieto lisää tuskaa.
Mutta kun oikeudentunnolleen ei mitään voi! Siksi pitää tämäkin löydetty tieto huutaa kaikelle maailmalle.
********************
ONKO SYYTÄ JUHLAAN?
Onko nykyinen politiikka hyvää ja oikeaa?
...kysyn vaan vimassani näin itsenäisyyspäivän lähestyessä. Kuka täällä juhlii ja kenen rahoilla?
Kenen maa ? Moni puhuu turhaan jo isänmaasta!
Minulle tämä on kotimaa, joskin tärkeä sellainen, mutta ilman isänmaan uhoa.
********************
Kun hallitsevien menoa ja röyhkeyttä katsoo, ei ole tavallisella pienituloisella syytä juhlaan!EU:n vasallina eläessämme. Mutta se onkin jo aihe erikseen, josta kannattaa vaihtaa mielipiteitä!

Ei kommentteja: