tiistai 4. joulukuuta 2007

kalenterin neljäs luukku...

...aukeaa aamuna, jolloin sataa semmosia oikein vanhanaikaisa, jalkarätin kokoisia lumiroikaleita.
- Kyllä varmaan tänä aamuna Sanni (2 v) ihmettelee toisten ikäistensä kanssa päiväkodin pihalla silmät levällään ja suu apposen auki moista ilmiötä - se kun on ensimmäinen havainto tämmöisestä kelistä. Siinä sitten nuo isot roikaleet sulaa nenänpäähän ja poskipieleen...
- Mutta vuosi sitten Sanni nukkuikin vielä vaunuissaan tyytyväisenä näihin aikoin. Ei tullut lunta nenänpäähän ! Nyt alkoi uusi elämä, uudet ilmiöt pienelle ihmiselle!
- No, lämpöasteita on ulkona, kaikki sulaa saman tien. Mutta niinhän se talvi tulee jolkutellen kumminkin...
****************
VEROUUDISTUSTAKO...
- Nyt on päivä, jolloin osa meistä saa v e r o n p a l a u t u s t a, osa maksoi eilen m ä t k y j ä, ja osalla jäävät tulot niin pieniksi, etteivät kuulu edes verotuksen piiriin.... kuten esim. se 2/3 yli 75-vuotiaista naisista, jotka saavat pelkän kansaneläkkeen...
- Mutta tänään kerrottiin taas jotain uutta verotuksen rintamalta radiossa aamutuimaan...vaikka asiasta ei löydy kuitenkaan mitään merkintää vielä Ylen sivuilla...
- Suunnitelmassa on kuulemma sellainen 'uudistus', jossa jatkossa ei tunneta mätkyjä sen paremmin kuin palautuksiakaan....kaikki menisi tasan !
- Ihmisillä olisi joku 'vakituinen verokirja, jota seurataan vuoden mittaan niin, että lopussa olisi verotus tasan' ??!!
- Taas herää skeptikon epäily. Mikä ketun häntä on tässä kuopattuna....niitähän ne kaikki uudistukset nykyään pakkaa olemaan. Ei niistä tavallinen tossunkuluttaja mitään saa..
LÄPINÄKYVYYTTA, HELPOTUKSIA,POISTOJA...
- Vai onko tähän piilotettuna myös se, että näin vältytään kerran vuodessa koottavilta tiedoilta, joissa näkyy kunkin vuodenmittaiset ansiotulot, pääomatulot....varallisuusveronhan edsukunta jo poisti muutama vuosi sitten...siis helpotus taas rikkailla...
- Nyt kuitenkin vuosittaisista verotiedoista paljastuu, miten paljon rikkain osa kansaa pystyy kiertämään verottajaa! Eli suuromistaja Sukarillakin ansiotuloja verotettavaksi vain pari hassua kymppitonnia....ja muut miljoonat pääomatuloina!
- Tässä kai lieneekin koko uudistuksen ydin, cloo !
- Että taas tietoja pois julkisuudesta ! Se on varmaan sitä läpinäkyvyyttä , jota niin kuulutetaan!
- Kyllä tämäkin uuditus tehdään varmaan rikkaita varten, sillä ei siitä köyhällä tai edes pienituloisella hyötyä ole...kun ei ole edes salattavaa, köyhyys kun tuppaa ennen pitkää näkymään...

- Entä se veroilmoitus ?
TASOISSA OLLAAN ?
Nyt on jo rikkailta poistettu varallisuusvero.
Erityisesti nykyajan köyhiin kuuluvilta lapsiperheiltä on postettu lapsivähennykset.
Sairailta, vanhuksilta, vammaisilta, joilla on suuret saitrauskulut, on poistettu sairaskuluvähennykset...että tasoissa ollaan, jokaiselta jotain pois!
- MOT: Siis rikkailta pois verot ja köyhiltä viimeisetkin vähennykset !
- Niin se meni tasoihin!
- Jäljelle jäi vain entistä suurempi kuilu, joka erotti meidät rikkaista. Aiheuttaako semmonen kuilu syrjäyttämistä, sen voi kukin itse päätellä katsoessaan ympärilleen!
************
EI EDUSTAJIA VAAN PROSENTTEJA..
...oli se luku jonka kiireesti bongasin naapurin vaalitukoksista toissailtana...nuo nmerot kun epäselvinä näkyivät 116, niin näkemättä tekstiä ykskantaan ajattelin vain edustajamäärää...nyt on kuitenkin täsmennettävä ja korjattava asia: kyse ei ollut edustajien määrästä, vaas siitä %-osuudesta, mitä puolueet saivat. Ja kommunisteilla se oli siis 11. 6 %.
Merkillistä vaan, että niin on demokratia oikaistu, että vain yksi puolue voi edustaa todellista oppositiota, muut puolueet duumassa kun ovat eri tavoin pääpuolueen apupuolueita, kun äänestys tulee...
OPPOSITIOT MEILLÄ JA MUUALLA...
- on vähän samanlainen ilmiö kuin meillä parlamentissa...kun vuosia on ollut niitä sateenkaarihallituksia.
- Kukaan ei ollut oppositiossa vaan kaikki kantoivat hallitusvastuuta!
Ja noiden aikojen pahoja ratkaisuja lusii koko kansan enemmistö, me tavikset.

- Kun pankkien pelastusoperaatiot nielivät kansan rahaa, kun pääomien maastaviennit oli vapautettu, kun maa oli viety EU:n jäseneksi ja liittyminen rahaliittonkin tehtiin kysymättä ihmisiltä...tässä sitä nyt ollaan.
SATEENKAARIHALLITUSTEN
...aikaansannoksia on myös se ay-liikkeen selkärangattomuus niiden alistuessa vastoin jäsenistön näkökantaa vuosi vuodelta aina vaan matalampiin tupo-ratkaisuihin...Olipa välillä 0-tuporatkaisukin, jolla työläiset pantiin pelastamaan maamme rikkaiden vaurastuminen.
- Eihän valtakunnassa rikkaiden verottamisella ole koskaan pyritty mitään pelastamaan. Päinvastoin niitä suojellaan. 'Jotta pysyisivät täällä pääomineen!' ...ja osallistuisivat tämän kansantalouden kasvattamiseen????
....vaikka kyllä ymmärtääksenin kansantalous - luen kansan talous - kasvaa työstä... ei kai keinottelulla luotua arvoa voi pitää kansantalouden tekijänä, vaikka miten pörrsiyhtiöiden arvot heiluis korkeuksissa...ei niistä arvoista meille muruja heru...siis kansalle.
Vasta kun ne tipahtaa, tulee kärsijän osa pienituloisille ja köyhille.

VAI OLETKO SINÄ SAANUT NIISTÄ MURUSISTA PALJONKIN - LUOTATKO SINÄ TÄMÄN KAPITALSIMIN KAIKKIVOIPAISUUTEEN JA OIKEUKSIIN RIISTÄÄ NIIN IHMISTÄ KUIN LUONTOA?
TÄSSÄ LUMISATEESSAKIN!
- miten sinä ajattelet niistä?

Ei kommentteja: