sunnuntai 9. joulukuuta 2007

Poliisi suojeli taas uusnatseja !

Tämän päivän kalenteriluukustani oli suora yhteys eilisiltaiseen Ruotsiin. Tukholman lähellä Salemin kunnassa sadat poliisit pidättivät reilut satakunta nuorta vasemmistolaista. Nämä osoittivat mieltään uusnatseja vastaan. Eipä silti. Ei se ensimmäinen kerta ollut, ja valitettavasti tusksin viimeinenkään on. Tuskin missään varsinkin nykyään joutuvat uusnatsit teoistaan todelliseen vastuuseen huolimatta mm. näiden varsin maahanmuuttajavastaisista ja kansalliskiihkoisista toimista esim. polttamalla maahanmuuttajien asuintaloja.

Uusnatsit ja monet kansalliskiihkoiset ääriliikkeet ovat olleet historian kuluessa poliisin suojelemia perinteisesti. - Ne kun pönkittävät ideologiallaan ja toiminnallaan valtaa, joka haluaa tuhota edistyksen. - Jopa työläisten lakko-oikeudet kuten -56 suurlakon aikana Turussa LSO:n kulmassa ( nyk Biocity)! Ratsupoliisi tuli hevosten selässä pamppuineen mielenosoittajien joukkoon hajoittamaan lakkolaisten kokoontumista.

VIIMEISTEN VIIKKOJEN AIKANA
on tuutin täydeltä kaikilla kanavilla tullut sotaisaa uhoa viimeisten sotien ajasta. En kuitenkaan nähnyt enkä kuullut yhtään ohjelmaa, jossa olisi kerrottu, miten lukemattomat rauhaliikkeen ihmiset, älymystön edustajat ja taiteilijat sekä kommunistit olivat vankiloissa vakaumuksensa vuoksi. Heistä tunnettuja naisia olivat mm. kirjailija Elvi Sinervo ja kirjailija, sittemmin Radion pääjohtaja Hella Wuolijoki - Erkki Tuomiojan isoäiti sivumennen sanoen.

Heillä oli vakaumus, jonka mukaan oli väärin, että Suomin liittoutui natsi-Saksan kanssa sotaan Neuvostoliittoa vastaan. Siitä heidät pidätettiin, vangittiin, kuulusteltiin, kidutettiin, osa sai kuolmenatuomion ja joutui teloitusryhmän eteen. Heitä oli Turussa, Tammisaaressa, Riihimäellä, Helsingissä Oulussa - ties missä.

******************
Olisi terveellistä tämän päivän ihmisille lukea tuon ajan vankien kertomuksia kuulusteluista, kidutuksista ja jopa letkuruokinnasta. Eräänlaista Abu Graibia tai aikansa Quantanamoa. Syyttömiä ihmisiä pidätettyinä kuukausia, jopa vuosikausia.
Letkuruokinta ei aina päättynyt edes 'hyvin', sillä useita vankeja, jotka olivat ryhtyneet nälkälakkoon, pakkoruokittiin letkulla, joka ei mennytkään ruokatorveen vaan henkitorveen. Näin kauravelli meni keuhkoihin, ja siihen joko kuoli tukehtumalla heti tai vähemmästä määrästä tulleen keuhkokuumeen uuvuttamana. Näin Suomessa kohdeltiin sodan aikana fasismin vastustajia - teloituksista puhumattakaan.

Mutta koko 30-luvun äärioikeistolainen henki - sen jälkeen kun maan porvaristo ensin oli haaveillut ja suunnitellut Suomelle 1917 Saksalaista kuningasta hallitsijaksi - antoi poliisille kaikki mahdollisuudet, itseasiassa velvolllisuuden pidättää ja vangita sotaa vastustavat ihmiset. Sen sijaan natsi-ihanteet saivat kasvaa ja kukkia.
********************

PUNASOLUJA PUUTTUU!
Ihmetellä täytyy sitä yksisilmäisyyttä, jolla kansaamme nyt henkisesti ruokitaan. Aina puutostautiin saakka - anemiaan, jossa punasolujen määrä on laskenyut vaarallisen vähäiseksi. Punasoluja uupuu tänään henkisestä ilmapiiristämme!
Sellainen henki on hallinnut kaikkea sitä, mitä on liitetty maamme itsenäisyyden 90 juhlavuoteen.

Kuten P. von Bagh pistämättömästi linnan juhlien haastattelussa ( YLE) 6.12. totesi (katso ko. pvän luukku!), on ollut surullisen yksisilmäistä, miten maamme 90-vuotinen historia pyähtyy 65-vuoden takaisiin sotiin.

MEILLÄ JA MUUALLA
se on hallistevan luokan ja sen oikeistolaisimman osan ohjaamaa tietoista valintaa.

Uusnatsit ovat saaneet esiintyä ei vain eri puolilla Eurooppa, vaan myös pohjoismaissa jopa poliisin suojeluksessa. Kun uusnatsit juhlivat tai marssivat, ohjaa poliisi vastamielenosoitukset kauas pois - uusnatsien tieltä! Se todistaa selvästi, miten viimekädessä, kun kova paikka tulee, on poliisi aina luokkayhteiskunnassa hallistevan luokan valtakoneiston osa - olkoon vaan "miten killti liikeenteen valvoja tai rikollisten kiinniottaja-setä", kuten lapsille opetetaan. Niin toimi poliisi viime vuonna Smash Asem - mielenosoituksessa vangiten mukaansa myös täysin satunnaisia ohikulkijoita ja sitoen ihmiset nippusitein poliisiautossa. Poliisin toiminta tässä tilanteessa onkin otettu uudelleen tutkinnan kohteeksi. Mutta paljon olisi maassa tutkittavaa. Eikä suinkaan ole hyvä, että turvallisuutemme suokjaksi ihmiset ovat vaatimassa aina vaan lisää poliiseja! Jotain muuta pitäisi kehitellä väkivaltaa ja rikollisuutta vastaan, pian kehittyy todellinen poliisivaltio.

VOI SITRA....... UUDELLEEN !
Vasta pari päivää sitten kiittelin Esko Ahoa Sitran rahastohallintojen yksityistämisestä, ulkoistamisesta kavereille.

Tähän asti päästiin, kun jo ilmenee, miten Terveystietotutkimusta tehnyt yritys Geneos on hakenut itsensä konkurssiin! Syyskuussa. Yrityksen suurimmat omistajat ovat olleet Helsingin Yliopiston rahastot ja Sitra. Sitralle jää saamisia konkurssissa 650 000 € - siis yhteiskunnan varoja, ja Tekesille kokonaiset 4 miljoonaa €. Sillä lailla. Ykstyinen bisnes häärii hyvin terveystiedostoissakin, haluten käyttöönsä jopa epäselvin perusteluin ( Kelan ja Sirtan kannanotot) yksittäisten potilaiden potilasitetoja. Kun niitä ei kumminkaan tullut, tuli konkurssi !!

TÄMÄN PÄIVÄ LUUKUSTA

näkyi muuten aamusta pitkälle iltapäivään kaunis auringonpaiste siniseltä taivaalta. Oitkästä aikaa ilma oli raikkaan kuulas. Tuntui mukavalta!





Ei kommentteja: