torstai 13. tammikuuta 2011

TEE MATKA VAIKKA KELKALLA KUUBA -TUNNELMAAN!!!

Parhaillaan on avoinna Turussa Numen kirjastossa aivan viehättävä näyttely Kuvia Kuubasta. Sen on koonnut Toivo Koivisto oltuaan mukana Kuubassa 2009 pohjoismaisella työprikaatimatkalla. Kuvat kertovat kuubalaisten elämää, työtä, lepoa, arkea, kouolunkäyntiä. Hauska sarja kuvia kerytoo myös paikallisesta joukkoliikenteestä, missä ei mielikuvitusta puutu!

Ja kaikkialla ihmisten aurinkoisuus ja ystävällisyys henkii myös Topin kuvista. Vuosikymmenten kauppasaarto jatkuu edelleen, mutta pikkuinen Kuuba on selviytynyt monista maailman myllerryksistyä ja parhaillaan rakentaa maataan mm. v 2008 hurrigaanin jäljiltä.

Näyttelyn avajaistilaisuudessa myös Kuuban suurlähettiläs oli paikalla ja avasi näyttelyn, jonka jälkeen oli antoisa keskustelu. Se sivusi niin matkailu, jälleenrakentamista kuin Miamissa vangittuina olevia Kuubam viitosia, joidan vapauttamista ihmiset maailmalla vaativat.
Miehiä syytetään terrorismista USA:ta vastaan, vaikka miehet olivat Kuuban lähettäminä paljastamssa ex-kuubalaisten valmisteleemaa Kuubaan suunniteltua terrori-iskua. Näin oikeus toimii USA:ssa.
-  Samaan aikaan USA:n agentti, joa pudotti kuubalaisen matkustajakoneen ja sen yli 60 matkustajaa, saa edelleen liikkuan vapaana, vaikka mies on tehnyt terroritekoja muuallakin lat.amerikassa ja väli-Amerikassa.

Tällaisessa tilanteessa elää ja rakentaa maataan kuuban väestö, ja siitä saa lämminhenkisen kuvan Nummen kirjastossa, jossa näyttely on avoinna helmikuun alkupuoleen asti.
Ei kun tutustumaan !
(PS. pahoittelen, mutta bloginpitäjän taidot loppuivat valitettavasti tähän yhteen kuvaan, vaikka Topi lähetti hienon  diaesityksen avajaistilaisuudesta; kunhan onnistun, siirrän tänne kaikki)











Ei kommentteja: