sunnuntai 30. tammikuuta 2011

KOKOOMUKSEN TALOUSOHJELMA POLKEE KÖYHIÄ

Eilen pj Katainen julkisti kokoomuksen talouslinjauksia. Mitä se antoi? Kylmää kyytiä saavat sen mukaan kaikki vähätuloiset. Helpotuksia kokoomus lupaa elinkeinoelämälle yhteisöveroja laskemalla. Ei kauaa ole siitä kun työnantajat vapautettiin juuri eläkemaksuista, joka summa kootaan nyt kansalta energiaverona.

Ansioverojen pudotessa jäävät työttömät, opiskelijat, pitkäaikaissairaat ja eläkeläiset kokonaan sen helpotuksen ulkopuolelle. Ansioveroista prosentteina hyötyvät parhaiten suurituloiset. Sen seurauksena taas valtion tulot putoavat niin, että julkista sektoria pitää supistaa, kuten hallitus sanoo. 'Ei ole varaa hoitaa vanhuksia, sairaita, vammaisia eikä lapsia julkisella sektorilla', perustelee kokoomus. 'Ostakoot palvelunsa ykityiseltä', on kokoomuksen linja.


Kulutusverona  alv  nostaa leipävarrasta
Kun kokoomus on valmis lisäämään kulutuksen verotusta, rokottaa se pahimmin pieniotuloisia.
Leipävarras nousee yhä ylemmäs, ruoan hinta nousee. Monien palvelujen hinnat nousevat. Myös pienyrittäjien tarjoamat palvelut kallistuvat, ja osa joutuu lopettamaan toiminnan. Taas lisää työttömiä ja verotulot laskevat!


Pienituloisten eläkeläisten kuritus kovenee
Eläkeläisten tilanne on pahimmillaan. Taitetun indeksin korjaamisen kokoomus on kokonaan torjunut. Entä kun nyt suuret joukot keräävät leipärahansa osa-aikatyöllä, pätkätyöllä, silpputyöllä, toistuvien lomautusten alaisena, on kysyttäävä, millä pohjalla on aikanaan heidän eläkkeensä!
Kun siihen ynnätään vielä elinajan odotteen aiheuttamat leikkaukset, joka lisäsysteeminä pudottaa tulevan eläkkeen 40 %:iin palkasta, on ihmeteltävä, mitä jää käteen. Millä silloin elää? Nykyiset tulotkaan eivät aina riitä ruokaan.

Kestävyysvaje vain tekosyy
Samaan aikaan kun Katainen, Hetemäki ja muut puhuvat kestävyysvajeesta, karkaa maasta miljoonia vuosittain veronkierron vuoksi pois maasta. Useissa eurooppalsisissa maissa kootaan varainsiirtoveroa pörssikaupasta, mutta Suomessa sinä maksat, jos ostat asunnon! Pörssihuijarit eivät maksa! Jos päätettäsiin pörssikaupan verosta reilun  prosentin tasolle, tulisi valtion kasssaan veroja yli 1 miljardin  vuodessa!

Kuntien verotuloja voisi parantaa kunnollisella progressiolla nykyisen tasaveron sijaan! Tavallinen duunari maksaa kunnalisveroa jopa enemmän kuin firma, jossa töissä. Se firma tarvitsee kuitenkin kadut, veden ja viemärit, sähkön, - kaiken minkä kunta on rakentanut. Työnantaja tarvitsee myös kouluja, jotta saa uusia työntekijöitä!

Pääomatulot palkkatuloja suuremmat
Elinkeinoelämälle on annettava velvoitteita sen sijaan, että nyt jo vuosia ovat pääomatulot olleet vuosittain huomattavasti korkeammat kuin palkkatulot. Työnantajat on vapautettu jo mm. lapsilisistä ja eläkemaksuista, nyt kokoomus taas kerran tarjoaa lisää verohelpotuksia. Ja sitä seuraavat hallituskiepät puolueet?!?! Mikä onkaan uuden halklituksen talouspolttiinen ja verolinja, sietää miettiä!

Helpotukset elinkeinoelämälle ei käy, olen sitä mieltä!
Sieltä on otettava missä sitä on! Ei köyhiltä.
Miten sinä tekisit?

Ei kommentteja: