tiistai 1. huhtikuuta 2008

Tästä jatkuvasta köyhyydestä...


....maassamme on esimerkkejä ja tilastoja vaikka miten. Jos on toki jo vähän toisinkin päin, eli miljonäärilistoja joskus välillä meille vilautetaan.
Seuraavassa muutamia esimerkkejä, joiden vuoksi on edelleen jatkettava kamppailua kunnollisesta perusturvasta.

Kansaneläkkeen perusosa, opintoraha ja työmarkkinatuki ovat menettäneet enimmillään 60 % suhteellisesta ostovoimastaan verrattuna siihen, mitä se parhaimmillaan on ollut. - Ja tähän lienee kommentoitava, ettei sinä aikana ainakaan maamme talous ollut näin korkealla tasolla kuin nyt on.

Kansaneläkkeiden reaalinen muutos on ollut vuosina 1993 - 2006 vaivaiset 4 %, kun samaan aikaan reaaliansiot ovat nousseet 31 %.

Työeläke on jäänyt 10 vuodessa n. 10% tasosta, jonka aikaisempi indeksi turvasi. Vuonna 2008 jälkeenjääneisyys tulee entisestään kiihtymään, sillä palkankorotusrosentit ovat lähes tasoa 10.

Eläkeuudistuksen myötä otettiin suurilta eläkkeiltä katto pois kokonaan. Samalla kannustetaan jatkamaan työssä korkeamman karttuman vuoksi. Mutta työhistorian yhtenäisyys, terveydentila ja ansiotaso syövät useimmilla eläkettä niin nyt kuin tulevaisuudessakin.

SUMMA SUMMARUM.
Kun lakeja on uusittu ja muutoksia tehty, ovat ne merkinneet vääjäämättä heikennyksiä vähävaraisille ihmisille.
Miten milloinkin, mutta kukkarossaan sen näkee. Lisäksi erilaiset tukijärjestelmät on rakennettu niin limittäisiksi ja mutkikkaiksi, etteivät niitä hallitse aina alan virkamiehetkään.

Siksi on rakennettava yksinkertainen perusturvajärjestelmä, jonka saa samalta luukulta ilman loukkuun putoamisia ja jäämättä ilman joitain tukia, joihin vähävaraisella olisi oikeus.
Näistä asioista kamppailu jatkuu.
Turussa niitä puidaan seuraavan kerran maanantaina 14.4. klo 18.00 Ruusukorttelissa.
Paikalle on kutsuttu kansanedustajia selvittämään, miksi jo vuosikausia ja edelleen on jatkunut sellainen politiikka, jonka seurauksista nyt yli 600 000 ihmistä kärsii.
Turun seudun ihmisten kannattaa tulla paikalle!
Kysymyksiä ja keskustelua tiukkaan sävyyn tiedossa, sillä köyhyyskierre on maastamme katkaistava.

Ei kommentteja: