tiistai 15. huhtikuuta 2008

Turun terveystoimessa MedOne toiminut ilman sopimusta yli kolme kuukautta


Näin ilmenee kun lukee huhtikuun alun terveyslautakunnan pöytäkirjaa.
Siitä ilmenee, että vasta 9.4. on käsitelty §66 asiaa, joka koskee sopimuksen jatkamista, joka päättyi jo 1.1.08. Kaiken aikaa on kuitenkin toiminta käytännössä jatkunut ilman katkoa, laskut maksettu samoin, vaikkei asiassa ole virallisesti päätöstä olemassa. Pienemmissäkin asioissa olen tottunut kuntasektorilla, että joka pientäkin asiaa on vahdittu kissojen ja koirien kanssa. Mutta näin se näyttää menevän, ettei suuria asioita talossa vahditakaan... ne saavat menna omalla painollaan, kunnes paljastuu tilanteessa, jossa MedOne esittää hinnankorotusta 5 € / tunti. Silloin paljastuu, että hups, eipä koko soppimusta ole voimassa, joten aloitetaanpas siitä!!

Näin siis on ollut vallalla täysin sopimukseton tila, jona aikana palkanmaksu ja toiminta ovat jatkuneet.

Kun luottamusmiesten pitäisi valvoa virkamiesten toimia ja olla päättämässä asioista, on merkillistä että tällaisia asioita pääsee tapahtumaan. Se kaikki kertoo todella merkillisestä tavasta hoitaa Turussa terveystoimen raha-asioita - varmaan samaa löytyy muualtakin, kunhan joku vain ehtii selvitellä asioita.
Samaa todella laitonta toimintaa on kaikki se yksimielinen toiminta, jota on vuoden ajan käsitelty ja palloteltu TYKS:n viivemaksujen osalta. Lautakunta yksimielisesti päätti maksaa maksut, joista lakimiesosasto lausui, että ne ovat perussopimukseen sisältymättömiä, täysin vailla perusteita olevia laskuja, joita Turulla ei ole mitään velvollisuutta maksaa

Ei voi olla ihmettelemättä, miten asioistamme huolehditaan.
Voiko siihen olla tyytyväinen, mitä mieltä olet?

Ei kommentteja: