tiistai 15. huhtikuuta 2008

Kuntien eläkevakuutus ja MedOne



-otsikolla löysin SKP:n Vantaan kaupunkijärjestön kotisivuilta uutisen, jonka lähde oli Vantaan Sanomat 15.10.2006.
Siinä nyt niin ajankohtainen firma MedOne joka nielaisee suuria terveydenhuollon yksiköitä yhden toisensa perään, paljastuu itse ja sen liepeiltä mielenkiitoisia asioita.

Kas seuraavaa:

Kuntien eläkevakuutuksella (Kevalla) on kaksinaismoraalinen rooli kuntien terveyspalvelujen yksityistämisessä.
Julkisuudessa Keva arvostelee tiukasti kuntia julkisten palvelujen yksityistämisestä. palvelujen siirtyessä kunnallisten eläkevarjojen maksajamäärä hupenee palvelujen siirtyessä yksityisille ja muihin eläkevakuutusyhtiöihin.

Kaksoisroolissaan Keva on suuromistaja MedOnessa., joka tuottaa yksityisiä terveyspalveluja kunnille. Kevan eläkevakuutuksen hallituksen jäsen, Hgin kaupungin sosiaalitoimen ap.kj. Paula Kokkonen (kok) myöntää, että yksityistäminen heikentää eläketurvan. "Ristiriitaa ei omistajuudesta ole, sillä jokuhan ne voitot kräisivät" , toteaa Kokkonen.

Eettistä ongelmaa sijoituksissa ei näe myöskään JHL:n pj Tuire Santamäki - Vuori " ....Kevan on voitava sijoittaa tuottavasti ja turvaavasti ....Huoli kuntapalveluiden yksityistämisestä on eri asia. Kunnat vastaavat palveluistaan ja tekevät niistä päätökset..." Santamäki-Vuori sanoo.

Edelleen Suomen Lääkäriliiton varatoiminnanjohtaja Risto Ihalainen haistaa taustalla kehitystrendejä. " Ilmeisesti analyytikot ovat laskeneet, että julkinen terveydenhuolto romahtaa, kun turvallinen ja tuottava sijoituskohdenon nimenomaan kunnille henkilöä vuokraava terveysalan yhtiö" - Ihalainen arvuuttelee.

Keva on ollut MedOnen suuromistaja noios vuodesta 2004.

MITÄ TÄSTÄ OPIMME?

Siis yksityistämisestä viis, 'kunhan se tuottaa turvallisesti ja tuottavasti voittoa '....väliäkö sillä, että julkinen terveydenhuolto romahtaa, vai sekö se tarkoitus näin jo selvästi sanottuna onkin ?!
Niin sen itse olen kaiken aikaa ymmärtänyt!
Jo aikana, jolloin kuntapuolen virat lakkautettiin ja tilalle tuli työsopimussuhteiset toimet.
Jo silloin olisi pitänyt tapella! En saanut ajatustani tässä läpi siellä, missä olisi pitänyt.
Toki se irtisanoutumiskampanjassa nyt toimi syksyllä.
Mutta yksityistämisessä pääsee myös työntekijöitsä eroon helpommalla.

Ei kommentteja: