torstai 17. huhtikuuta 2008

Yksityistämishuuman laskuja maksetaan jo! Ransakalaiset hamuavat TeliaSoneraa! Suomeen rakennettava uusi kantaverkko, hinta vähintäin 200 milj. €!



Näin meille kerrotaan!
Kun Lipposen hallitus 1998 vei pörssiin Soneran, meni samantien pörssiin valtion oman tietoliikenteen runkoverkko!
Ja paljon muuta veivät Lipposen hallitukset pörssiin.
Lipposen hallitus yksityisti kokonaan huomattavia valtion omia yhtiöitä, joilla on ollut merkittävä rooli niin taloudellisesti kuin yhteiskuntapoliittisesti muutoinkin.
Se kaikki antoi suuntaa myös sille hurjalle yksityistämiselle ja ulkoistamiselle, jota nyt kunnissa tehdään valtion antaman mallin mukaan!!

Siis vähän sama juttu, kuin joku myisi käyttöä vaille jääneiden lastenvaunujen mukana vaunuihin kiivenneen pikkulapsen noin vaan vahingossa, huomaamatta sitä että lapsi olikin vaunuissa!
Kyllä pörssiin viemisen, yksityistämisten, ulkoistamisten ja kilpailutusten aiheuttamat seuraukset on kriittisesti osoitettu jo useilla foorumeilla ennen kuin koko buumi lähti nykyvauhdilla hurjaan menoon.

Mutta sinne vaan mentiin ylikansallisten yhtiöiden osaksi, pörssin kautta kenen tahansa hamuiltavaksi, todellisten kansainvälisten pörssihaiden haukkapaloiksi ja eteenpäin kierrätykseen... sehän on pörssiyhtiöiden rooli olla tuottamassa kiinnostuneille tahoille lisää omaisuutta.

Ja mikä sen parempi, jos haaviin osuu todellinen avainsektorin toiminta.
Tärkeitä aloja, kuten nyt yhden maan koko tärkeä tietoliikenteen runkoverkko!
Mukava vaikka sabotaasin kohteeksi kireässä tilanteessa, vain yhtenä esimerkkinä!

No, mitä nyt?
Kaiken vahingon korjaamiseksi aloitetaan uuden runkoverkon rakentaminen!
Ja hintaa tulee nykytietojen mukaan yli 200 miljoonaa, paljonko loppusumma, sitä ei tiedä vielä kukaan!!

Että se niistä pörssiin viemisistä ja myymisistä!
Terveisiä niin Lipposelle kuin kavereillekin!

Eroa ei ole kuka on ollut hallituksen peräsimessä. Näin on mennyt hallituksesta toiseen!
Viimeistään nyt on ihmisten aika herätä, mitä kaikkea sitä seuraa, kun mennään täysillä tämän uusliberalistisen talouspolitiikan kanssa eteenpäin.

Vahingontekijät vastuuseen!
Miten sinä ymmärrät tuollaiset vahinkotuottamukset?
Jo pienemmistäkin virheistä joutuu yleensä yleisen oikeustajun mukaan virheen tekijä ja vahingon aiheuttaja vastuuseen! Miten nyt on?

Kuka jakaa tässä tuomiossa oikeutta?

Kun kansa maksaa vähintäin 200 miljoonaa euroa sen korjaamiseksi, että hallitus ja virkamiehet ovat raskaimman jälkeen töpeksineet, asiaa vain surkutellaan ja nostetaan asiakasmaksuilla valtion kassaan rahaa, jotta tuokin yli 200 miljoonaa saadaan maksuun!
Näin minä sen ymmärrän.



Ei kommentteja: