* havaintoja, ajatuksia, kokemuksia * eilisestä, * tästä päivästä tai huomisesta, * yksin tai yhdessä toisten kanssa, * itselleni ja muillekin tarkoitettua, * faktaa - ja joskus myös fiktiota, * ilolla tai surulla, * vihalla tai vimmalla, * yleensä totisesti * joskus huumorillakin. OLEN KIRJANNUT myös sivuille prokirjasto.blogspot.com, samoin Turun Sosiaalifoorumin sivulle. UUSIN blogi jossa myös kirjoittelen, on TURKU-LISTAT, SKP:n ja sitoutumattomien yhteinen blogi. Suosittautuu....
perjantai 11. huhtikuuta 2008
EU - saappaan jalanjälki painaa !
Näin tällä kuvalla luonnehtii pääkaupunkilaistaiteilija Kari Lindström EU:n saappaankoron painoa kansojen kuristamiseksi. Yksi kuva puhuu enemmän kuin tuhat sanaa - on vanha mutta edelleen tosi asia.
Kyse on raskaasta poliittisesta jalanjälestä, painosta ihmisten harteilla.
On suuri ekologinen jalanjälki, on suuri ekonominen jalanjälki joka kasvattaa myös eriarvoisuutta, sekä sotilassaappaan jalanjälki, joka kasvaa, kuten tiedämme, myös sotiasmenojen osalta.
Ei näytä hyvältä, vaikka Heli Paasio minua ja muita naisia lohduttikin sillä, ettei saa liikaa pelätä asioita, ei se perussopimus ihan niin paha asia ole!
Nyt eduskunta käsittelee asiaa.
Se ei kuitenkaan paneudu tosissaan siihen, mitä seuraa mm. maamme militarisoinnista.
Tiedustelin asiaa tannoin yli kymmeneltä alueemme kansanedustajalta, tuntevatko uuden sopimuksen sisällön ja erityisesti sen militarisoinnin.
Olen saanut yhdeltä vastauksen koko
perussopimusasiassa. Hän oli turkulainen Heli Paasio (sd), joka tunnusti / totesi, että tuskin kukaan koko 3000 sivun sopimusta on lukenut tai ymmärtää sitä. Kiitos Helille sinänsä varmaan rehellisestä vastauksesta, vaikkakin puolittaisesta.
- Hän totesi, että työnjako eduskuntaryhmässä toimii, ja aina on uskottava, miten virkamiehet valmistelee ja myös mitä ryhmän toiset jäsenet kertovat.
- Tähän totesin, että niin varmaan pienempien asioiden osalta varmaan onkin.
Mielestäni tässä on kuitenkin kyseessä niin iso asia, että pitäisi ainakin päälinjat tuntea, se, mitä niistä seuraa. Lopulta ei toki Heli Paasiokaan kertonut kantaansa kysymykseni oleellisimpaan kohtaan eli miten suhtautuu militarisointiin.
- Pyysin siitä vielä uudelleen hänen kantaansa. Ehdotin, että kannattaa perusteellisesti tutkia se, jotta tietää mistä päättä, ja kannattaako koko sopimusta sen vuoksi hyväksyä, mutta sen jälkeen en ole toista vastausta enää saanut. Eli se siitä keskustelun pohjasta eduskunnassa.
' Ne edustajat lukee ken ehtii, jaksaa, on kiinnostunut, epäilee tms. mutta kaikkiaan riittää kun ryhmässä kerrotaan miten asia on'.
********************
Mutta eduskunnan roolista EU:n ja maamme sotilaallisen aktiivisuuden osalta edelleen:
- Miten se siitä piittaisi, miten voisi kukaan olla kriittinen, kun joutuu (?) kumminkin pian maksamaan laskut menoista - tai ainakin vastaamaan niistä.
********************
Eipä toki eduskunnassa enää kukaan piitannut siitäkään, miten maamme jatkaa Afganistanissa Naton johdolla ja osallistuu näin edelleen Naton roolin vahvistamiseen vapauttaen samalla sotilasliiton joukkoja Afganistanista.
Siis nyt parlamenttimme Arkadianmäellä on jo hiljaa, ei kritisoi edes Afganistanin tilannetta.
Eipä ole jatkossa varmaan Alexander Stubbilla vaikea ylläpitää Nato-tavoitteita ja luotsata ulkopolitiikkaamme entistä tiiviimmin sotilasliittoon.
Nyt en kertaa tässä EU:n perussopimuksen vaikutuksia, mutta niitä löydät aiemmissa kirjoituksissa tässä blogissani. Ja kuten silloinkin viittasin, kannattaa käväistä meppi Esko Seppäsen sivuilla tässä asiassa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti