lauantai 27. lokakuuta 2012

KIOSKILLAKO TERVEYTTÄ

KIOSKILLAKO TERVEYTTÄ?

Pirjo Rinne kirjoitti TS:n mielipidepalstalla, miten olisi luotava terveyskioskeja ja kiertäviä busseja.
Mitä sillä voitetaan, tuovatko ne oikeasti kuvaamallesi vanhukselle hyvinvointia? Uskallan epäillä, sillä näen asian vähän toisin.

Pirjo hyvä. Aloitan vertaamalla kioskikulttuuria meidän ikäpolvemme lapsuudesta: se oli lähinnä karkkikauppaa joka tiesi tuhoa hampaille -

ei mitään hyvää paisti kauppiaalle bisnestä.

Mielestäni aikamme vanhukset tarvitsevat muuta kuin kioskipalveluja. Miksei niitä vanhusneuvoloita panna täytäntöön? Entä miksei kotihoitoon saada tarpeeksi työntekijöitä auttamaan arjessa? Entä miksi pieni eläke on edelleen sillä tasolla, ettei juuri lääkäriin asiaa ole! Ei tarvita uusia busseja vaan oikeaa toimintaa - siis työntekijöitä kunnon palkalla kotihoitoon - ja ammattitaidolla! Myös niitä vanhanajan kodinhoitajia, joilla aikaa tehdä ruoka ja huolehtia hygieniasta, ei pelkkiä mittaustemppuja ja dosetintäytttäjiä. Niitäkin tarvitaan, muttei se riitä!
On aloitettava perusasioiden kuntoonsaattammisesta ennen kui luodaan noita uudenlaisia himmeleitä...joku kiinostuu varmaan yksityisellä tuottamaan niitäkin. SIksi on vaadittava perusasioita ja tekoja lähipalvelujen puolesta. Ja kunnon perusturva köyhyysraja ylittämällä.

Kaija Kiessling, ehdokas skp
vanhusneuvoston varaj.
 
 YLLÄOLEVAAN kommenttiini liitty pitkä keskusteluketju fb:ssa; jos kiinnostaa, siellä lisää!
 
 

Ei kommentteja: