lauantai 13. lokakuuta 2012

RIEMUKKAITA KAMPANJAKOKEMUKSIA!

Haluan tänään kertoa sinulle kampanjakokemuksia ja tunnelmia, jotka tuntuu näissä vaaleissa olevan ainakin omana kokemuksenani yhä uudenlaisia. Vaaleja olen kamppaillut vuosikymmenten ajan ja monella tavalla, monissa olosuhteissa. Mutta tällä tavalla kuin nyt varsinaisen ehdokas- ja tsemppaajajoukon rinnalle on kasvanut uusi kehä aivan uusista ihmisistä. Melkoinen merkitys.

Itselleni on uusia kokemuksia se, että varsin satunnaiset tutut tai lähes vieraat ovat tulleet ensin juttelemaan pitkäksikin aikaa luokseni kuten tänään torilla kävi useaan kertaan. Ja lopputulema on, että ihmiset haluavat ottaa käyntikortteja omille tutuilleen annettavaksi. Haluavat tällä tavalla olla vaalikamppailun yhtenä osana. Tulipa vuosien takaa Vesilinnanmäen puolueosaston takavuosien puheenjohtajakin, joka otti nipun lehtiä ja kortteja jakaakseen ne oman alueensa ja  puutaloyhtiönsä ihmisille. " On niin selvää kuin tunnemme kaikki toisemme ja asiaa jutellaan aina pihapiirissä....Ja kun olen seurannnut toimintaasi ja tunnen pitkältä ajalta, uskallan suositella...."

Samoin tuli nainen, joka haluaa jakaa lehtiä keskikaupungilla oman yhtiönsä taloihin. Lisäksi otti erän käyntikortteja, joita haluaa jakaa lukemattomille tutuilleen, koska on aktiivisti mukana monenlaisessa yhteisötoiminnassa. Kuuluu sarjaan tutut kirjastoliikkeen ajoilta.

Huikea kokemus oli kotiin tulo iltapäivällä. Oven takana oli pieni kassi, jossa oli sisällä likööripullo, suklaalevy ja kortti. Kyseessä oman asuinalueen iäkäs nainen, jota olin muutama viikko sitten auttamassa asiassa, johon tarvitsi neuvoa ja apua...pyyntö tuli mutkien kautta puhelimella.......toisillemme olimme aivan vieraat siihen asti. Tänään hän yllättäin oli tuonut pikkukassin kiitokseksi. Onneksi oli puh. no, ja soitin oitis kiitokseksi ja ihmettelin miksi moinen. Vastaus oli selvä: "sulkaasta saat energiaa ja sitä likööriä voi vaikka käyttää yskänlääkkeenä, jos näin syksyn aikana tulee...kun on tärkeää että nyt pysyt terveenä." Ja seuraavaksi nainen kysyi varmistuakseen ehdokasnumeroni!  No, lupasin  aamupäivällä viedä lehtiämme, joita voi ottaa reissulle mukaan kun lähtee viikoksi kylpylälomalle täällä etelä- Suomessa. Ottaa lehtiä ja kortteja mukaan näyttääkseen toisillekin turkulaisille....matka kun alkaa kauppatorilta tilausbussilla. Tämän naisen toiminta oli taas aivan uusi ja uskomaton yllätys. Alueellamme jo viikon kuluessa toinen ihminen, joka ilmoittautuu faniklubiini....tuntuu uskomattomalta.

Ja paikallinen maankuulu radioääni iski hauskasti silmää pitkän juttutuokiomme päätteeksi, kun olin anatnut lehtiä ja käyntikorttini....on pettynyt täysin vihreisiin ja näiden politiikkaan monessa....Totesi SKP:lla olevan monta hyvää asiaa esillä. Kun tuli telttamme luo, katseli alussa vain pitkään tauluamme ja kyselin onko ketään aiemmin tuttua ehdokasta, johon sanoi: eipä juuri ole...tuo Kaija Kiesslingin nimi on kyllä usein hyvissä kirjoituksissa,  mutten tunne....johon ilmaisin, että tässähän minä. Nosti päänsä ylös, jolloin vasta itsekin tunsin miehen. Varsin perusteellisen keskustelutuokion jälkeen tuntui siinä tulleen taas yksi uusi äänestäjä SKP:lle...tiesi mistä puhui ja oli mieltä.

NYT VAAN SAMAA RATAA SEURAAVAT KAKSI VIIKKOA!
-   Ihmiset osallisiksi mukaan tekemään kampanjaa! Meidät tapaa päiviättäin mm. vaalimökiltä, aina on materiaalia saatavana! SKP:n ehdokkaat palveluksessasi!

Ei kommentteja: