torstai 17. kesäkuuta 2010

PUKKINEN EK:N PUIKKOIHIN

Päivän uutinen on, että rakkaan kotikaupunkimme ykkösjohtaja Mikko Pukkinen siirtyy syyskuussa uusiin puikkoihin. Vuorossa on Seinäjoen ja Turun kj:n tehtävien jälkeen Elinkeinoelämän Keskus.
Aiemmin oli tavoitteena Kuntaliiton johtoon pääsy, mutta se keikka meni mieheltä sivu suun. Nyt tärppäsi.

Hyvä vai huono juttu?  Äkkiä ajatellen - kun katson asiaa kumminkin jo katsomon puolelta - on tässä kaksikin puolta.

Toinen niistä ovat olleet ne lukemattomat viestit miehen henkilöstöpolitiikasta ja johtamistavasta.
Johtaminen tapahtuu täysin suljettujen ovien politiikalla; ei synny välitöntä vuorovaikutusta, ei keskustelua...ja kaikesta siitä johtuen on vähän väliä luettu Turun kaupungin johtajapaikoilta muutakin kuin hyllytetyn kaupunginjohtajan väkivaltatarinat. Kyllä ilmeisesti on syitä ollut sysissä ja sepissä tuolla johtoportaassa.

Mutta itseppä EK valitsi itselleen johtajan. Jospa nyt saisikin maistaa miehen keitosta oikein suurella kauhalla. Voisin suositella  - ja seuraan kiinnostuneena, mitä muutaman vuoden sisällä EK:n rintamalta kuuluu. Menestystä moisilla keitoksilla!

Se toinen puoli ovat asiat, joista turkulaiset ovat kärsineet ja lujaa. Niiden takana tämä mies on voimallisesti seissyt ja tuuppinut niitä toriparkista lapsiin ja vanhuksiin, kirjastoihin ja kouluihin.
-  Selvä tosiasiahan on ollut täällä erittäin kova - etten sanoisi poikkeuksellisen kova kokoomuksen talouspoliittinen ja kuntapoliittinen linja, joka myy, yksityistää, ulkoistaa, lakkauttaa, vähentää, fuusioi....milloin mitäkin.
-  Yleensä puolustuskyvyttömiä, siis sairaita, lapsia, vanhuksia, vammaisia. Tai heille tarkoitettuja palveluja, koteja ja muuta apua, usein jopa lakisääteistä.

Illansuussa sai kansalaisaktiivina tuntemaltani Paulilta hauskan viesti:
'Pukkinen ei ehtinyt myydä Turun Tuomiokirkkoa ja Turun linnaa.
Pukkinen siis lähtee.
Ja mitä jäi ja mitä tulee tilalle, sen tulevaisuus näyttää.
Turku palaa 2011 - jääkö vain jäljelle savuavat rauniot, jotka olivat  jo v. 1827?!'


Tällä Pukkisen ja kokoomuksen johtamalla linjalla on Turussa ollut kovat seuraukset, johon kuntalaiset ovat hiljalleen alkaneet kumminkin jo tuskastua.
Kansanliikkeen vakituisten joukko kasvaa kaiken aikaa.
Tapahtumia ja tilaisuuksia riittää.
Varmaan ilman Pukkistakin sama kokoomuksen linja jatkuu, selvä se.

Mutta kuka istuu suuren palkan ääreen?
Kumma on, jos vielä pahemman miehen löytävät Turun johtoon - emme sentään selllaista ole ansainneet! Vaikka kai kokoomuksen mandaatille (!!) löytyy vaikka kummosia miehiä.
-  Onhan meillä Ilkka Kanerva omasta takaa. Ainakin kaikki tuntevat. Toiset tykkäävät - toiset ei varmasti. Poliisikin nyt tutkii taas kerran, ehkei kelpaa kaupungin johtoon sittenkään.
-  Entä olisiko Itälä halukas palaamaan Turkuun?
-  Vai hamuaako täyspäiväisenä kh:n puheenjohtajana toimiva Aleksi Randell paikkaa?
-  Tai nousisiko Maija Perho - ent. sos. ja terv.ministeri - vielä viimeisiksi vuosikseen eduskunnasta putoamisen jälkeen kaupungin johtoon - nykyinen paikka ja tehtävä kun on hallituksen mittatilaustyötä!

Yhtä kaikki! Samaa pataa kaikki kaverit.
Aika näyttää miten meillä rankat vuodet jakuvat!
Mitä arvelet?

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Sosialistit ovat mahdottoman kovia jakamaan muiden rahoja, mutta heti loppuu keinot, kun ei päästä naapurin rahapussille.

Ihminen toki oppii, myös taloudenhoitoa, kun asioihin vain pureutuu riittävän keskittyneesti.

Kannattaa lukea seuraava artikkeli:

http://www.talouselama.fi/uutiset/article462968.ece