keskiviikko 23. kesäkuuta 2010

Seuraavan päivän TS kertoi asiasta tarkemmin

Perämiehenpuiston pihajuhlissa kisailtiin tiistaina hyvässä hengessä lakkautusuhasta huolimatta.

Vanhasta Perämiehenpuistosta poistettiin leikkivälineet

Turku harkitsee pienten leikkipuistojen vähentämistä

Turun Sanomat 23.6 2010 08:46:54
Osa Turun pienistä leikkipuistoista saatetaan lakkauttaa lähitulevaisuudessa. Syynä mahdolliseen karsimiseen ovat lähinnä taloudelliset tekijät sekä turvallisuuskysymykset. Turun kaupungin kiinteistöliikelaitoksen vastaava rakennuttaja Anna-Kaisa Kaukola korostaa, että tärkeintä on taata lapsille turvalliset ja mahdollisimman laadukkaat leikkipuistot myös jatkossa.
– Rahat ovat aika tiukassa. Turvallisuudesta emme ole missään oloissa valmiita tinkimään. Haluamme toimia yhteistyössä kaupungin asukkaiden kanssa. Meidän on mahdotonta arvioida tarkasti puiston tarvetta, jos lähialueen asukkaat eivät lähesty meitä asiassa. Tarvitsemme enemmän ennakkotietoa, Kaukola sanoo.
Pienten leikkipuistojen karsiminen ei aiheuta Kaukolan mukaan välttämättä vain ikäviä seurauksia kaupungille.
– Jos pienempiä puistoja poistetaan, niin isompiin puistoihin voidaan panostaa entistä enemmän. Se ei olisi mahdollista kaikkien puistojen säilyessä. En näe tässä mitään kauhuskenaariota. Sinne missä sitä selvityksen mukaan todella tarvitaan, rakennetaan sitten oikein hyvä leikkipuisto. Tämän tarpeen hahmottamiseen tarvitsemme palautetta asukkailta. Toivoisinkin turkulaisilta lisää aktiivisuutta, Kaukola jatkaa.

Kohtalosta ei varmuutta

Leikkipuistoja tarkastetaan muutaman kerran vuodessa. Tarkastuksien yhteydessä selvitetään, ovatko puiston leikkivälineet EU:n standardien mukaiset. Mikäli näin ei ole, välineet kunnostetaan tai vaihtoehtoisesti poistetaan kokonaan.
Yksi suurennuslasin alle joutuneista leikkipuistoista on vanha Perämiehenpuisto, joka sijaitsee Vähä-Heikkilän alueella Perämiehenkadun ja Niilonkadun kulmassa. Puiston leikkivälineet poistettiin alkuviikosta.
– Perämiehenpuistossa koko repertoaari oli tullut aika lailla tiensä päähän, joten välineet vietiin pois. Puiston kohtalosta ei ole toistaiseksi tehty päätöksiä. Voisi sanoa, että sen tulevaisuus on harkinnan alla, Kaukola sanoo.
LISÄÄ AIHEESTA TORSTAIN TURUN SANOMISSA.
ALEKSI YLÄ-ANTTILA

2 kommenttia:

pro kirjasto kirjoitti...

Meidän pihalle meinattiin laittaa autoja ja eräs lapseton nuori opettaja tuumas että voihan niiden lasten kans mennä puistoon! saimme pidettyä pihan autottomana - onni, sillä pian ei olisi ollut pihaa eikä puistoa.

kaija kirjoitti...

niinhän niitä puistoja on eri puolilla kaupunkia purettu...!!!
se on lapsi/perheystävällinen kotikaupunkimme...