lauantai 25. lokakuuta 2008

NYKYISET VALTUUTETUT TURUSSA

- tai paremminkin valtuustoryhmät - ovat vielä tällä vanhalla kokoonpanollaan sitomassa vielä valitsemattoman valtuiustomn käsiä. Menossa on nimittäin ns. hallitusssopimuksen kakkosnäytös, siis kabinettisopimus, joka kokoomuksen johdolla tehdään turkulaisten päänmenoksi. Aivan kuten lopuillaan olevan kaudelnkin aikana. Erona vain se, että istuvat valtuustoryhmät tekivät sen, nyt jo ennen vaaleja !

Kaikesta päätelleen ollaan rahapussin naruja vetämässä entistä tiukemmille samalla kun liikelaitosten toimintaa vaihditetaan ja yhtiöiuttämisiä jatketaan. Näin ei olisi ihme, että Jukka Mikkola saisi jatkossakin ihmetellä, ettei valtuustolle riitä asioita.
- Ei kai, kun se siirtää asiat liikelaitoksille ja yhtioöille, jotka päättävät asioista ohi valtuuston.

Mitä sitten tapahtuukin huomisissä vaaleissa ja niiden tuloksissa, on ihmeteltävää, että työväenpuolueen loppukin maine on saanut mennä täysin demarien ominaisuutena. Siitä ei enää puhuta, kuten pj. Urpilainen torstain vaalipaneelissa julisti. Hänähän toitesi, miten kespu on liukunut niin kauan oikealle, että demareille on tuillut tilaa siirtyä keskustaan, ja niinpä sos.dem.puolue onkin nyt keskustalainen puolue!!

Ken sitä joukkoa äänestää vasemmistolaisen politiikan nimissä, ajaa pahasti karikkoon.
Ei ole näyttöä enää sellaisesta työväenpolitiikasta, jota sen takavuosien jäsenet ja kannattajat vielä peräänkuuluttuivat johtajiltaan. En tiedä, mitä.nyt ajattelevat, mutta Urpilaisen linjanveto on selvä.
Samoin Turussa demarien linja mm. maksattaa kaupunkilaisilla korotettuja maksuja, käyttää kalliita palveluseteleitä jos varat niihin riittää, olla rakentamassa öliikelaitoksia ja yhtiöittämäsds kunnan omia toimintoja - vain joitain asioita mainittuina.

Näitä asioita ovat toteuttaneet. Samaan liemeen monessa ovat menneet vas:n ihmmiset lautakunnissa ja valtuustossa. Pahimmalta tuntuu siksi, että kysymys on vähävaraisiin kohdistuvasta suoranaiosesta riistosta ja orjuutuksesta! Niin on.

Mutta kun kommunistien mahdollisuus palata valtuustoon toteutuu, realisoituu silloin myös sellaisen poltiikan ankkurointi, joka tietää perälaudan pitämistä. Ei lipsuta kokoomuksen tahdissa, vaan käynnistetään kamppailu yhdessä asukkaiden kanssa ja haastetaan muut ryhmät mukaan, josko haluavat kuunnella järkeä.
Mutta huokenna mennään ensin antamaan ääni Turussa SKP:n ja Turku-listojen ehdokkaalle - jollekin meistä!

Sen jälkeen palataan mm. siihen, miten paljastatetaan Turun vesipolitiikkaa - siitä kun olen oppinut tänä syksynä todella paljon!!
Ja moneen muuhun asiaan, joka koskee vanhuksia, sairaita, lapsia, energiaa, vettä, liikennettä...ja paljoa muuta - kouluverkosta ja opetuksesta puhumattakaan!!

Siksi huomenna vaaliuurnille!
Se on nyt tapa vaikuttaa!
Se on vain sinusta kiinni!

Ja sade ei haittaa!

Ei kommentteja: