sunnuntai 12. lokakuuta 2008

Oikea ja väärä demokratia?!


Näin se menee!
Tänään sunnuntaina etusivun juttu TS:ssa kertoo mm. että '.....tosin SKP kolkuttelee aivan valtuuston ovella...'.
Vielä ei ole taistelua käyty loppuun. Taas yksi TS:n vaalipaneeli ilman SKP:n panelistia, mutta silti ihmiset luottavat meihin!
Ja kutka ovatkaan olleet nyt vastaajina, siis kyselyn kohteina.
SKP tulee olemaan yllättäjä näissä vaaleissa!

Kaikki ennusmerkit käydyn kampanjan aikana ovat nyt toisella tasolla kuin edellisten vaalien aikaan. SKP:n listaa ja merkittävän kokoista ehdokaskokoonpanoa ja paikallista vaalijulistetta ovat monet kehuneet.
Ennen muuta asiat, joista olemme kirjoittaneet ja puhuneet enemmän kuin muut, on tullut kiitosta! Ennen muuta rohkeudesta sanoa asioita oikein!

Koskaan ennen en ole henkilökohtaisesti tullut kadulla tai kauppareissulla tällä tavoin täysin vieraiden ihmisten pysäyttämäksi ja puhuttamaksi kuin nyt. Aivan asiaa, kommenttia jostain olleesta paneelista jne on näillä ihmisillä. Eilen viimeksi ollessani jakamassa Laukkavuoressa uunituoretta lehteämme, menin hissillä ylös yhtä matkaa nuoren naisen kanssa, jolla oli leikki-ikäinenlapsi mukanaan. Olivat menossa pihalta sadevaatteineen sisälle, pihalla näin heidät jo toisten lasten ja äitien kanssa!
Hänpä kysyikin hissiä suoraan, että olethan itsekin tuossa...ja osoitti lehtinippuun kainalossa...totesin että olenpa toki, ja hän kertoi, että on vaan pakko lukea ja seurata asioita kun on kahden pienen yksinhuoltajaäiti....Kun osoitin, että tämä uusin lehtemme päällikantta myöten puhuu paljon myös lasten ja lapisperhieden teemaasta, oli hän tyytyväinen ja sanoi lukevansa huolella ja ajatuksella nyt vaalien alla asioita...kertoi olevansa tyytymätön siihen, miten nyt asioita hoidetaan.
- Näytin ilmoutksen mm. maananati-illan toisenlaisesta kulttuuritapahtumastamme, jossa edullisen kotiruoan lisäksi lapsille nukketetatteria, satunurkkaa ja piiristuspaikkaa ...ja maksutta...innostui hän selvästi...
Ja onhan siellä runsaasti tavattavissa myös ehdokkaita.

Nyt olemme tavoittaneet politiikallamme yhä uusia ihmisiä, ja niin on oltavakin. Ellei niin ole nyt, on kumma. Kummaa on myös, jos ihmiset purkavat tyytymättömyytensä Soinin yhden miehen poltiikkaan. Miten käy PS:n ilman Soinia? Kuin Vennamon puolueen.

Mitään uuttahan ei toki ole, että edelleen lähes kaikista vaalipaneeleista meidät syrjäytetään täysin.
Joidenkin mielestä se on oikeinkin, kun ei kerran olla vallassa! Se on kuulemma oikeaa demokratiaa!
Näin kai on kun puhutaan porvarillisesta demokratiasta. Se ei olekaan oikeaa kansan valtaa, vaan rahan.

Mutta mistä voi syntyä vaihtoehto ja miten ihmiset saavat tiedon siitä?
Eivät nykyiset puolueet maassa sitä tarjoa. Ei hgallituksessak, ei eduksunnassa, miksi siis kuntatasollakaan. Kyllä niillä puolueilla ja ehdokkailla on ketun häntä kainalossa.

************
Eilen aamupäivällä ollessamme Itäkeskuksessa jakamassa lehteä, juttelin myös muutamien Vas:n uusien ehdokkaiden Kanssa. Ihmettelivät siinä tovin juteltuamme, kun kerroin, ettei Vas halunnut teknistä vaaliliitoa kanssamme vaikka se pelastaisi varmasti jotain. Samoin paheksuivat tapaa hoitaa vappua, kun kerroin monien vuosien ajan toistamistamme esityksistä yhteisestä vappumarssista.
No, yksikin oli sitä mieltä, että paikallisen Vas:n johdossa on jotain mätää, ei näin voi jatkua.
************
Sillä lailla.
Nyt lähden viemään Liljalle Ruusukortteliin lennäkeitä ja lehtiä, sitten haen Veikon ja taluja, variksi, julisteita, lisäksi Jorman taluja Varissuolta valmiiksi iltaa varten, kun alamme asettaa niitä huomiseksi esille....
Sitten tänään klo 15 alkaa juhla T-TAlolla.
Tänään pitää saada vielä muutama sata lehteä täällä Martinmäessäkin jaettua.
Eilen illansuussa meni Itärharjulle ja Laukkavuoreen 700 lehteä, olipa reipas olo kun illalla seitsemältä tulin kotiin.

Pikku Heidikin tavattiin.

Totta se. Päivällä olin pari tuntia välillä Onnin ja Johanneksen kanssa Nummenmäellä katsomassa lasten esittämää Pikku Heidiä.
Se oli aivan viehättävä kokemus.
Hyvin harjoiteltu, esitetty ja eletty kokonaisuus. Joukossa todella muutama varsi lahjakas lapsi!
Hienoa!
Menestystä jatkoon.
********************

Kaunista syyspäivää sinulle!

Ei kommentteja: