torstai 2. lokakuuta 2008

Kuka kertoisi....

....Siis minkä?
1.
- Turun valtuustossa istuvalle valtuutetulle ja sosiaalilautakunnan puheenjohtajalle asian, joka hänen tulee ehdottomasti tietää:
Sen, että huolimatta hänen toisenlaisista väitteistään on Turku vakaasti myymässä ainakin kirjattujen suunnitelmiensa mukaan kaikki vuokratalonsa, mukaanlukien Ruuskorttelin.

Kun syyskuun alussa Ruusukorttelissa valtuutettu, sos.ltk:n pj Leena Koikkalainen( sd) innostui väittämään, ettei Ruusukorttelia olla myymässä, ei hän ainakaan ole kuullut.

Tänään taas muiden asioiden yhteydessä avasin Turun omistajapoltiikkaa koskevan asiakirjan, jossa on tarkoin mnääritelty, mitä asuinkiinteistöjä ja millä aikataululla ollaan myymässä. Siinä ssanotaan aivan selvälklä suomen kielellä, miten kaupunki on suunnitelmien mukaan luopumassa palevlutalosta.
TVT-asunnot (=turun vuokratalot) niminen yhtiö, jonka toiminta määritellään sosiaaliseksi asuntotoiminnaksi - ja joka on vielä 100 % kaupungin omistuksessa, omistaa 69.3 % Puistovalkamasta.
Siitä tulee asiakirjan mukaan kuitenkin luopua tai fuusioida alakonsernin emoyhtiöön...(??)
Tämä siis vain yksi hippunen siitä koko myymis. ja luopumislistasta, jonka Turku ja sen johtavat virkamiehet ja päättäjät ovat saattaneet näin pitkälle valmiiksi!

Mutta huomaa siis se, että sosiaalilautakunnan pj - demari ei tunne oman toimialueensa tulevaisuuteen liittyviä asioita!
- Sen paremmin vanhusten palvelutalon kuin ylipäänsä kaupungin sosiaalisten asuntojen, kuten erilaisten vammaisten ja kuntoutumispotilaiden kotien myyntiaikeita sijoittajille!
Kyse on muuten samasta ihmisestä, joka oli valmis heti juhannusviikolla panemaan täytäntöön sosiaalilautakunnassa asiakasmaksujen korotuksista päätöksen.Siitäkin huolimatta, että demarit eduskunnassa äänestivät asiaa vastaan!

2.

Kaupunginhallituksen ja terveyslautakunnan jäsenille järkeä!
Kaupunginhallitus on nimittäin vakaasti ollut maksamassa TYKS:lle 3.3 miljoonan euron laittomia maksuja!
Kyse on asiasta, josta kirjoitin mm. blogissani ja taisin saadan vuoden vaihteessa asian kerran TS:n yleisöosastollekin. Olin kauhuissani siitä, että huolimatta lakimiesosaston selvityksestä ja selkeästä kannasta asiassa luottamusmiehet tekivät toisenlaisen päätöksen. Terveyslautakunta jo osaltaan oli joulun alla valmis maksmaan, vaikka omat rahat ovat aivan tiukalla. Ja nyt sama tahti jatkuu! Mitä nyt kolme miljoonaa missään tuntuu??

Talvella eri trilanteissa palasin aisaa useissa puheenvuoroissa ja kirjoituksissa.
Mutta vasta nyt syksyllä ovat asiaan tarttuneet muutkin. Mutta siitä huolimatta, että kokoomus on asiaa paheksunut, on taas siirtoviivemaksusta tehty myönteinen päätös - siis laiton kaiken lisäksi!
Miksi? Kertokaa se minulle!

Vasemmistoliitolta olsi edes odottanut hoksnokkaa asiassa, mutta ei. Onko kyse siitä, että toien sen kh:n jäsenistä (Rinne) on TYKS:n palkkalistoilla.
Lautakunnan Lähteenmäen (siis vas.) mielestä asia oli ihan ok. Samoin kun kerran valtuuston yhteydessä kysyin Artesolalta kantaa asiaan, hyssyrtteli hänkin sitä ja sanoi että siitä nyt vaan on sovittu jo demarienkin kanssa!!!

Sillälailla!
Siis huolimatta, että terveydenhuolto taistelee rahapulassa, on lautakunta valmis heittämään yk,i kolme miljoonaa yli laidan. Jos TYKS-piiri joskus joutuisi palauttamaankin rahan oikeusprosessin jälkeen, ei se enää koskaan palaa terveydenhuollon budjettiin!

Todella tyhmää!
Ja samalla parutaan rahapulaa. Näistä se koostuu.
Mitä kaikkialla muualla onkaan tehty! Mene ja tiedä.
Jostain on aloitettava remontti!






Ei kommentteja: