maanantai 20. lokakuuta 2008

Pankkitukiin riittää....muttei köyhille!


...Pääomia illan uutisten mukaan Suomessa varataan pankkituiksi 50 mrd euroa. Markka-aikana meni valtiolta pankkien pönkittämiseen reilut 80 miljardia markkaa - jos olen väärässä, kommentoi ja korjaa. Näin sen kuitenkin muistan.
Nyt siis ollaan valmiit panemaan siihen kuusi kertaa niin paljon kuin 15 vuotta sitten!

Kyllä on
kapitalismin pelastajilla jo hätä kädessä, ja kerrotaan, että tämä olisi vasta alkusoittoa.
- Ei kai kukaan muuten tosissaan uskokaan, että kapitalismi olisi kaikkivoipainen järjestelmä, joka kestää ja kestää. Aina maailman loppuun asti...?!?!

Ei.
Sen pönkittämiseen ja spekulatiiviseen rahamyllyyn kootaan tavallisten ihmisten kustannuksella pääomat.
Niin se vain näyttää menenvän kunnes...tapahtuukin jotain paljon suurempaa!! Silloin menee tuhkatkin pesästä!

Illalla kerrottiin myös, että kolme pankkia on sijoittamassa 100 milj.€, jotta islantilaisen Kaupthingin suomalaissijoittajat saavat säästönsä takaisin korkoineen kaikkineen. Hulluinta on esim. Espoon kaupungin osuus 25 miljsta - jota kunnat ovat sijoittaneet - on jopa 15 milj.
Se on kunnista suurin sijoittaja.
Siinä ovat veronmaksajien rahat!

Kyllä on herran helmoissa kaikki se, miten niin eläkerahastot, kunnat kuin muutkin yhteiskuntavastuulliset tahot rahoja panevat pörssikeinottelun uhkapeliin. Ei kellään ole sellaista ammattitaitoa, että voisi taata sijotuksien 100 % turvan. Ellei sitten koko pankkijärjestelmää taata meidän veromarkoillamme.
- Näin sen kaikessa yksinkertaiseuudessain pelkistetysti ymmärrän.
Siitähän on kyse.
Rahalla tehdään kauppaa - ostetaan ja myydään, omistja vaihtuu silmänräpäyksessä toiselle puoolelle maapalloa, sen jälkeen kolmannelle taholle ja sitä rataa edelleen.
Rahalla tehdään rahaa.
Se ei voi koskaan eikä missään olla mitään kestävää taloutta. Pelkkää silkkaa keinottelua, mitäs muuta!?

Mutta jos kuntalaiset sinisilmäisesti uskovat vaalissa edelleen näihin samoihin sijoittajapuolueisiin, tiedämme mitä on tulossa. Ei riitä, että ensi vuoden budjetti esim. kuntien taloudelle on loipputasoltaan 150 miljoonaa euroa miinuksella - huolimatta, että Katainen kertoo muuta. Hän kun laskee kunta-avuiksi myös ne rahat, joita valtio palauttaa kunnille muutoinkin kunnille kuuluvana omana rahana takaisin mm. inflaatiosta tai veropoltiikasta johtuen. Mutta kun kerrotaan iyhmisille vain puolitottu, ei kerrota mitään totuutta. Siis lähestyväksi kerrotusn laman varsjolla jo nyt vauras, rikkaista rikkaimpia - rakas kotomaamme, on supistamassa ja vähentämässä ja lakkauttamassa samaan aikaan kun maksuja, taksoja, kustannuksia nostetaan - ja vaöltio perii kuinnilta rahaa takaisin toisesta päästä kuin hölmöläisen täkkiä!

No, se ei ole mitään uutta. Uutta on vain se, että jo jopa ex-valtionvaraisnministeri Iiro Viinanen viime lauantaina kertoi paheksuen, miten maassamme rikkaita ja pääomatulojen saajia verotetaan liian kevyesti! Onkohan tutustunut SKP:n lukuisiin asiakirjoihin ja ohjelmiin, näitä asioita kun olemme toiatneet vähintäin lamasta asti johdonmukaisesti,. toki sitä ennenkin.

Onko nyt kokoomuksella tarve laman alla ottaa omaan piikkiiin tämän asian aloite, ikään kuin omana keksintönään, kun pitää tasapainottaa kassaa. Olisi muuten ihme, että näin toteutuisi, mutta ei ihmeiden aika ole ohi. Ja jostain on rahooitusta otettava, kun tiukka aika on. Ei köyhiltä voi enempää enää ottaa, - tai jonkun mielestä varmaan voisi vieläkin.

Illan MOT:ssa ilmeni miten perintoimi ulkoistettuna kerää miljoonien - jopa 22 milj €/v - voitot kerätessään maksukyvyttömiltä ihmisltä perintämaksujen myötä saatavia - usein täysin laittomasti. Itse olen jo useita vuosia sitten kirjoiottanut ja kyseenalaistanut tuon ulkoistamisen, jossa samalla myös osittain karkaa intimiteettisuoja ja potilaan oikeuksien turva! Olen saanut vastauksen Turun osalta, että niin tekevät muutkin!!
En ole koskaan ymmärtänyt sitä! Mielestäni se on sitä rahalla rahan tekemistä, ihmisten hädänalaisella asemalla keinottelua, joka pitäisi julistaa ilman muuta rikolliseksi toiminnaksi. Näin on!

Miksei valtio auta näissä tilanteissa olevia sairaita, vanhoja, työttömiä, täysin maksukyvyttömiä ihmisiä, joilta pienistäkin eläkkeistä mitataan ulos huikeat perintäkulut!

Ei liikuta suurikenkäisiä?
Entä sinua?
Minua kyllä!



Ei kommentteja: