torstai 30. lokakuuta 2008

Kaupan aukiololla väliä?

Eilen illalla olin Tradekan piirivaltuuston kokouksessa täällä Turussa. Parin vuoden tauon jälkeen on käytäntöön palattu, kun jo välillä niitsäoltiin luopumassa kokonaan. Kyllä siinä edustajisto oli todella kumileimasin silloin. Asioista kuuli jotain kerran vuodessa, jos kohta nytkin olisi parantamisen varaa. TAi kuten eräässä puheenvuorossa taas todettiinkin, että jäsenistön suoran vaikuttamisen kanavat puuttuu. Pitäisi palauttaa myymäläneuvostot, kuten aikanaan on ollut. Sitoisiko se ihmisiä paremmin - mene ja tiedä, muuta ainakin väylä demokratialle tässä kvartaalitaloudessa.

Kun liiketoiminnan tilannetta arvioitaessa tiedustelin taustoja ja tilannetta uusille aukioloajoille 7-23, sain hämmästyttävän vastauksen. Se kuulemma on lisäänyt selvästi myyntiä, tuonut uusia asiakkaita. Seitsemän päivää viikossa melkein kellon ympäri. Ja sitä mm. Paula Mikkola piti tulevaisuuden mallina, nuorten ihmisten on päästävä kauppaan kun tulevat jostain.

No, en ole nuori enää (?), ja harvoin tulen niin myöhään kotiin, etten saa kaupasta joka on nytkin ollut auki klo 21 asti. Mutta ku kilpa ja tuloksen teko on kovaa markkinopiden kesken, kun kaikessa pitää saada entistä parempaa tulosta, se tehdään vaiukka millä keinoilla. Ymmärrän myyjää, jolta asiaa tiedustelin. Hän totesi tässä lähi - Siwassanikin olevan useita pienten lasten äitejä. Ole siinä sitten puoliin öihin töissä, kun sattuiu puolisollakin olemaan vuorotyö. Naisena en semmoisia aikoja kaupalle ymmärrä.
- Mutta kun pitääkin kilpailla asiakkaista, jotka nyt lakia kiertävistä huoltoasemamyymälöistä hakevat tavarat, perusteli veli Sepponen (sd), entinen mielisairaanhoitaja, nykyinen kiiteistöhoitaja. Niin se hoitoalakin muuttuu!!

No, summa summarum. Kyllä meitä siinä pari naisihmistä iltapalalla vierekkäin istuessamme totesimme, että vain ääritapauksessa poikkeamme sunnuntaina kauppaan, vähintäin lauantain on riitettävä. Pääsisi myyjä edes vähän helpommalla työpäivällä, kun rahamme kukkarossa ei kuitenkaan ole kasvanut samaan aikaan aukioloaikojen kanssa.

Mutta se onkin jo ihan toinen juttu. Aiheeseen tarvinnee palata?
Mitä sinä ajattelet, tarvitsetko kauppaa aamulla klo 7.07 tai illalla esim. klo 22.35?

Ei kommentteja: