perjantai 10. lokakuuta 2008

Mielenterveys ja pyhät lupaukset?

Mielenterveysongelmien hoitoon, kuntoutukseen ja ongelmien ennaltaehkäisyyn pysähdyttiin eilen Turussa vaalipaneelissa, jonne armollisesti oli kelpuutettu jälleen kerran vain hallistevat, vallassa olevat eli valtuustossa istuvat puolueet.

Kaupunginkirjaston studio oli täynnä väkeä (-n. 70 ihmistä), ehkä kolmannes oli kuntoutujia ja kyseisen alan potilasjärjestöjen aktiiveja, kolmannes ilmeisesti alaa opiskelevia nuoria ja loppu kolmannes meitä muita asiasta kiinnostuneista.

Uskomatonta liturgiaa ja kaikille kaikkea hyvää lupaavia puheenvuoroja saatiin taas valtuuston väeltä ja ko. puolueiden ehdokkailta kuulla.
Kuraattoreja ja psykologeja luvataan, potilasjärjestöille rahaa toimintaan, omaishoitajien oikeuksia myös mielenterveyspotilaan omaiselle, samoin vammaisoikeuksia mielenterveyskuntoutujjalle jotta laki tulkittaisiin oikein...Ne ovat kaikki ihan oikeasti tärkeitä asioita.

Mutta mutta.
Miksi kyseisiä asioita eivät vuosi tolkulla valtuustossa ja hallituksessakin olleet naiset ja miehet - myös ministeripuolueiden jäseninä saaneet mitään asiassa aikaan?
Nyt paneelissa kaikki niin yksimielisiä, miksei siis valtuustossakin? Jos asiassa ovat rehellisisä.

Ja taas mutta?
Siinäpä se. Nämä ovat noiden puolueiden vaalilupauksia, jotka pyörretään 27.11. 2008 tai seuraavissa kokouksissa. Kun lopussa sain puheenvuoron yleisön joukosta ja otin esille kaupungin aikeet TVT-asuntojen myötä myydä myös mm. mielenterveyskuntoutujien asunnot, vakuuttivat kaikki yhteen ääneen, ettei niitä myydä!
Taas mutta?!

Merkillistä, miksi semmoinen suunnitelma on kaupungilla olemassa ja sitä jo keväällä käsitelty sulassa sovussa!
Sain vielä kommenttipuheenvuoron, jossa kehoitin kaikkia läsnäolijoita tarkoiin seuraamaan, mitä puolueet marraskuun omistajapoltiikkakokouksessa ja myöhemminkin päättävät. Kerroin, että kommunistit ja asukaslistan ihmiset ovat aktiivisesti kamppailleet asuntojen puolesta.
Siihen tuli välihuuto Mäenpäältä, ettette vieläkään pääse valtuustoon...jota demari Koikkalainen säesti.

Jos toistaiseksi marraskuun kokouksessa vuoratalot pysyvät kaupungilta, on se yksinomaan ja ainoastaan asukasliikkeen aktiivisuuden ansiota. Se kun järjesti neljästi mielenosoituksen valtuuston edessä - toukouun, keäskuun, elokuun ja syyskuun kokouksiin. Sitten 43 asuntoa päätettiin toistaiseksi pitää myymättä.
Mutta jäljellä on litoilla oleva 12 000 asuntoa! JA Pukkinen haluaa niitsä riihikuivaa rahan kaupungille.

On vieläkin sanottava, että merkillinen on jako lähes kaikilla paneelien järjestäjillä aina yliopistolta potilasjärjestöihin asti.

Poliittisen historian laitoskaan kun ei mukamas tiedä, että Turussa on SKP ollut kautta aikojen tavalla tai toisella mukana vaaleissa, myös koko 2000 - luvun.
Mutta politiikan tutkijoilta se oliskin ollut liika iso asia tietää!! Pitäs panna nykyiset pol.hissan peruskurssit uusiksi, että sekin asia tunnettais! Miettii vaan tässä pol.hissan appron haltija -70-luvulta.

Nyt jatkuu vaalikamppailu.
Sunnuntaina on vaalijuhla T-Talolla upealla ohjelmalla, ja maanantaina kulttuurilistan väki kutsuu ihmisiä hienoa iltaa viettämään.
On nukketeatterista satunurkkaan, samaan aikaan toisessa osassa taloa kirjailijavieras Salme Vuorinen Helsingistä, on paneeli 'Kulttuuri ja työ kättä lyö', sen jälkeen runsaasti erilaista runoutta niin kirjoittajien kuin lausujien esittämänä. Koko runomatineaa maustaa nuori viulisti musiikillaan. On monipuolinen taide- ja julistenäyttely, on vanhoja kirjoja....
Loppuillasta klo 21-22 on dokumenttieloikuvan paikka: Tupakkatytöt kertoo Amerin tupakkatehtaan nuorten naisten kamppailusta työpaikoistana muutama vuosi sitten. Sama elokuva oli viime syksyn Dokumenttimenestys.

Ei kun mukaan vaan läheltä ja kaukaa ....Helsingistä se Salmekin 94-vuotiaana tulee mukaan!
Tavataan ensin sunnuntaina.
Nyt lähden taas vaalitilaisuutene klo 12 yhdessä muiden ehdokkaiden kanssa, ja sen jälkeen menemme torille ja iltapäivällä pääkirjaston luo.
Kaksi viikkoa teemme vielä lujaa töitä koko porukalla!
Eikös?

Ei kommentteja: