sunnuntai 19. lokakuuta 2008

Turun Tori


...paistatteli eilen sinisen taivaan alla täydessä auringossa, vaikka kylmä viima puhalsikin läpi luiden ja ytimen. Mutta onneksi riittävästi oli vaatetta.

Tänään sunnuntaina sen sijaan näyttää nyt parhaillaan puolilta päivin olevan autiota, eipä näy tungeksivan kansaa tuolla vsemmassa yläkulmassakaan vallassa olvein puolueiden kujalla, jossa majaiolevat yötä päivää asuntoautot ja -vaunut, mökit, parakit - ties mitkä rakennelmat jo parin viikkon ajan!

Mutta meillä oli eilen torin alakulmassa tuotapikaa klo 12 lavan ( suuri rekan lava, jossa taustaseinät ja katto - takana suuret vaalibanderollimme ja komturku.fi -banneri. Turkulaisille tuli esiin SKP ehdokkaineen.
Emme halua edes samaistua noihin puolueisiin, joista ihmisetkin toteavat niiden olevan yhtä ja samaa mössöä. Meillä on toisenlaiset tavoitteet ja poltiikkaa, emme ole sitä harmautta!

Lavan edessä oli punaisella katettu pöytä, joka oli täynnä lehtiä ja lisäksi 20 litraa kahvia kahdessa isossa termarissa. Äänentoistolla tavoitimme ihmisiä kaukaakin, ja heitä kyllä tuli heti luoksemme kun kuulivat asiaame.
Torin alakulmassa tuntui tapahtuvan kuin maailman pysähdys, kun joku meistä tarttui mikkiin ja alkoi puhua. Tavoitimme asiallamme ihmisiä. Ja hyvin tepsi myös kutsu tulla juomaan kupponen kuumaa kylmän tuulen vastapainoksi.

Asiaa -niin turkupoltiikkaa konkreettisesti kuin globaalia 'finanssikriisiä' avattiin mikin kautta eetteriin.
Ja kaikki ne ehdokkaista, jota eivät halunneet mennä mikin taakse, juttelivat lehteä jakaessaan ihmisten kanssa. Ehdokkaita eilen oli paikalla yhteensä kolmannes koko joukosta.
- Lisäksi yksi valmistautui klo 14 alkaneeseen Amnestyn paneeliin joka oli kirjastossa, yksi toipuu kuumeettomasta keuhkiksesta, yksi hoitaa omaistaan, yksi on työkomennuksella Norjassa ja niin edelleen... kuten tavallisten ihmisten arkeen kuuluukin.
************************

Kun lähdin neljältä pois kirjaston tilaisuudesta, tarttui mm. yksi minulle vieras nainen käsivarteeni ja kiitteli siitä, että torilla olin ottanut niin konkreettisia ja täsmällisiä asioita esille, ei mitään ympäripyöreää. Monissa puolueissa kun ei saa ollenkaan konkreettista tietoa! Kertoo tentanneensa niitä tiukkaankin.
'Kyllä niitä lukujakin kaipaa taustaksi', hän totesi ja sanoi panneensa merkille, että ennekin olen ollut tarkkojen tietojen kanssa liikkeellä. No, tuollainen palaute tietysti lämmitti, ensin siis oli kuulolla torilla ja sitten tapasimme kirjastossakin.

Toinen mieltä lämmittänyt tapaaminen oli menneiden opiskeluvuosien tuttu, joka kutsui laitokselle käymään,
- vielä siellä on kuulemma vanhoja tuttuja muutama edelleen töissä, vaikka proffat ovat tulleet ja menneet.
Se on se cumun tasoinen oppiaineeni, ja äskeinen tapaamiskutsu tuntui todella mukavalta.
'Haluaisimme niin jutella kanssasi' - ymmärsin hänen sanoneen. No, odottelen tarkempaa sähköpostia sieltä päin, kuten sovimme asian johdosta.

Ne olivat eilisen kokemuksia. Toissapäivänä meni reilu tuhat lehteä vuokrataloihin, ja löysin aivan uudella alueella CM:n kyljestä niitä lisää - ennen en tiennytkään niiden kuuluvat kaupungille!
Suhteellisen uusia, suuren puistotontin keskellä ja upeita taloja, varmaan joku sijoittaja ostaisi ne mielellään!!

Mutta nyt siis tämä kirjoittaminen ja sp:n hoito tällä erää riittävät, nyt lähden taas harrastamaan hyötyliikuntaa!!
Illalla tapaamme Punaisen Pöydän Palaverissa!

Ei kommentteja: