perjantai 25. kesäkuuta 2010

keskustelu leikkipuistosta jatkuu

Myös leikkipuistot
vain muistoiksi?

Turun Sanomat 25.6 2010 02:30:15
Pieni on kaunista, todistaa Leo Lindstedt lähipalvelujen puolesta (TS 23.6.). Samassa lehdessä kiinteistöliikelaitoksen Anna-Kaisa Kaukola on kuitenkin sitä mieltä, että pieniä leikkipuistoja voidaan karsia ja suurempiin satsata enemmän. Turkulaisilta toivotaan lisää aktiivisuutta, jotta saataisiin selville, missä oikeasti leikkipuistoa tarvitaan.
Ettei vain taustalla pilkistäisi suuruuden ihailu: kaikki pienimuotoinen on turhaa eikä sellainen tarve voi olla oikeaa. Ehkä suunnitelmissa on rakentaa ihan pääleikkipuisto pääkirjaston tapaan pienemmät laitokset hävittäen. Hohhoijaa tätä Turun menoa!
Tulkaa nyt suunnittelijat ulos konttoreistanne ensin ja kertokaa, mitä teillä on tekeillä, niin kyllä me kaupunkilaiset varmasti osaamme sitten aktivoitua. Lasten vanhemmat lähtevät varmaan mielellään mukaan suunnitteluun, jos vain pyydetään. Taloudellisetkin näkökohdat tulevat taatusti otettua yhdessä suunnitellen huomioon. Sitä paitsi, ei kai pienissä leikkipuistoissa ole tähänkään saakka odotettu huvipuiston tasoisia laitteita, vaan arvostettu lähellä, turvallisen etäisyyden päässä olevaa leikkipaikkaa.
ES

Kirjoiitaja tuo oivallisesti esiin juuri tuon epädemokraattisuuden!  Siitähän on kyse - ei turkulaisia haluta mukaan, vaan kaupunkilaiset ovat syrjäsätkatsojia, elleivät lähde edes perästä päin mukaan.
Millaiset sinun kokemuksesi ovat?

Jaanin alueelle kaavoitetiin hienoon puistoon, jossa sekä kävelyreitistö että hyvät pallokentät, jotka aktiivisessa käytössä - rakentamiselle. Asiasta lausuivat kantansa suunnitteluvaiheessa asianosaisina niin Pääskyvuoriseura kuin Ahtolan omakotiyhdistys, mutta tuloksetta! Ei kiinnostanut päättäjiä. Turussa, siis rakkaassa kotikaupungissani, josta en silti halua mihinkään muualle! Mutta olen sitä mieltä, että täällä elämistä ja asumista on parannettava yhdessä asukkaiden kanssa, ei niissä suunnittelijoiden konttoreissa, johin ES edellä viittaa.
Varissuolla, jossa varmaan myös riittä lapsia edelleen, purettiin pois Annikanpuiston lekkipaikkavälineet - keinut ym.
Missä ne muut ilmoitetut purettavat lienevätkään, siihen ei ole viranomainen vastannut.

Ei kommentteja: