torstai 17. kesäkuuta 2010

Lapsista ei saa säästää

Tuo otsikko oli suurella kankaalla mielenosoituksessa Turussa.
EIKÄ TURHAAN!
Uhkana oli ja on edelleen lastenkotien lakkautus - joista nyt annettiin viimeksi olleen mielenosoituksen jälkeen aikalisää järjestellä asioita.

Mistä on kyse? Samaan aikaan kaupungilla riittää miljoonalahjoitukset vuokranalennusten muodossa TPS:n sarjapelejä varten hallista, jonka vuokra on kuitenkin tuloa kaupungille.
-  Sen tiedämme kaikki, ettei raha Turussakaan ole niin lopussa kuin asukkaille kerrotaan.
Viime vuoden ylijäämä 7 miljoonaa ja sitä ennen tehdyt lainanlyhennykset 7 miljoonaa teki viime vuodellakin yli 14 miljoonan ylijäämän.
No, siinäpä se. Ja valtuusto merkkasi tiedokseen ja vahvisti sen.

Mutta taas on tapahtunut jotain. 
Taas säästetään ja hankitaan lasten kkustannuksella!
Asuinalueemme laidalla on oivallinen pieni puisto - suurten lehmusten reunustama - jonka toinen pää on vapaata ruohokenttää ja toisessa päässä ovat olleet keinut, hiekalaatikot ja erilaiset liuku- ja kiipeilyjutut.
Aita puiston ympärillä loi trvallisuuden liikenteeltä, ja välineet olivat vasta muutaman vuoden ikäisiä.
Ja oli m yös penkki vanhemmille istua ja seurata lasten leikkejä.

MITÄ TAPAHTUI?
Viimeisen viikonvaihteen molemmin puolin vietiin yhtäkkiä kaikki pois - viimeistä aidantolppaa myöden - ja loppu hiekkalaatikon hiekka levitettiin tolppien syviin reikiin!
Kukaan ei kaupungilla ole osannut antaa selitystä.
Useat alueen asukkaat ovat soittaneet virkamiehille ja saaneet kirjavan valikoiman erilaisia vastauksia.
JA KANNUSTUKSEN RYHTYÄ kamppailemaan puitosta!
- Siis nyt, kun se on viety kenenkään aavistamatta.
Kyllä tuolla tavalla vain aiotaan väsyttää kaupunkilaiset ainaisella kamppailulla edes olemassaolevien asioiden säilyttämiseksi.

Turhaa odottelua

Eilisen päivän odotin erään vastuullisen työpäällikön vastasoitto, jota itse ehdotti sitä maanantina soittoni yhteyudessä, kunhan on ensin selvittäny itselleen mitä tapahtuu....'vaikka kyllämun kuuluis asiasta tietä'ä' - kuten mies vastasi. Oli puisto-osaston leikkikenttien päällikkö.
Mutta soittoa ei tullut koskaan.

Lopputuloksena on nyt villi aukio.
Ei voi edes pelata palloa aidan puuttuessa: nassikoiden jalkapllo kun kierähtää helposti yhdellä sivulla kulkevalla varsin vilkkaalle ajotielle!

KAUPUNKI  ESTÄMÄSSÄ NÄIN LASTEN LEIKIT!
Etäämmällä on puisto, joka on vilkkaan kadun toisella puolella. Sinne ei voi alle kouluikäisiä yksinään päästää, mutta nyt hävitetty kenttä oli päivättin todella pidetty ja suosittu, koska sinne oli turvallinen reitti monella.
Eikä rajanaapureilla ollut pienintä valittamista: ei iltaisinkaan mitään häiriötä!

Virkamiehet! Tiedätte varmaan ! 
Kenellehän tuo hieno puisto lähitulevaisuuessa kaavoitetaan hienoksi miljoonatalon tontiksi?
-  Niin  tapahtui lähipuistollekin: sen pallokenttäosuus kaavoitettiin kahdelle miljoonatalolle!
Näin hoidetaan turkulaista lapsiperheille ystävällistä politiikkaa!! Rahalla saa tontin vaikka valmiin puiston keskeltä! Joku lohkaisikin, että tonttimyynnillä saadaan taas tuloja kaupungin kassaan!
Eläköityneen kaupunginjophtajan salassapidettyyn kultaiseen kädenpuristukseen,  maksuihin monen vuoden pallkkana edelleen - ja ties mihin!!

Mitä tapahtuu kun leikkipaikat hävitetään ?
Paljonko kulut kasvavat, kun lapset alkavat huinia kaduilla ja kerrostalojen pihoissa tuhrien, rikkoen, rähinöiden, - kun  ei ole paikkaa eikä tilaa olla.
Tässä puistossa kun kokoontuivat vähän isommatkin lapset!

- No, alueen asukkaat ovat jo nousset vastarintaan. 
Purkamisen päättyessä sattui olemaan ennalta suunniteltu omakotiyhdistyksen järjestämä perinteinen NAAPURI-ILTA.  Oli letunpaistoa, kirjanvaihtoa, kilpailuja aikuisille ja lapsille...ja olipa yksi puiston rajanaapuri kutusnut paikalle myös TS:n toimittajan tapahtuneen puistonryöstön vuoksi.
Saapa nähdä, mitä asialle jatkossa tapahtuu?!
Tällä palstalla asiaa seurataan ja palstanpitäjä myös toimii!

Ei kommentteja: