keskiviikko 23. kesäkuuta 2010

TS:n puistoartikkeli antoi aihetta kommenttiin

hyvä toimittaja,
laaja artikkeli kertoi asioita virkamiesten suusta, joihin on pakko vielä reagoida, sallinnette sen!
ps. sain alueen ihmisiltä kirjoituksesta eilisen aikan monia kiitoksia!

PS: Lehtenne kuva-arkistosta löytyy valokuva viimeksi olleesta mielenosoituksesta valtuuston edessä:
kaksi pikkuista oven edessä kantaa isoa vaalenasinistä kuvitettua lakanaa LAPSISTA E SAA SÄÄSTÄÄ.
Sen voisi kaivaa uudelleen esiin!
terv. kaija kiessling


LAPSISTA EI SAA SÄÄSTÄÄ!

Kirjoitin toissapäivänä Martin alueella tapahtuneesta Perämiehenpuiston purkamisesta. Eilisen lehden sivuilla oli vastinetta, kiitos toimittajalle.
Mutta mistä on kyse? Kaupungin kiinteistöliikelaitoksen vastaava rakennuttaja kertoo, että syy useankin lähileikkipuiston purkamiseen on lähinnä taas raha ja osin myös turvallisuus. Turvallisuus on tottavie tärkeä, muttei ainakaan Perämiehenkadulla ollut vielä ollenkaan sellainen tilanne. Jos välineet eivät ole turvallisia, miksi poistettiin myös aita puiston ympäriltä niin, että pikkupoikien pallopelissä pallo karkaa ajotielle? Onko haluttu estää jopa pallopeli puistossa, vai odotetaanko, että joku pikkunassikka juoksee pallon perässä suurten puiden varjossa kadulle ja jää auton alle? Sekö on turvallista? Aidan poistaminen kertoo kauaskantoisemmista suunnitelmista arvatenkin?

Samalla sivulla oli lehdessä toinen iso artikkeli Turun keskeisistä puistoista. On hyvä, että niitä hoidetaan ja ehostetaan. Mutta miten kahden puiston - Vartiovuoren ja Puolalan - remonttiraha yhteensä 1.650 000 euroa löytyy ollenkaan, kun pienten lähipuistojen koko olemassaolo on uhattu - tai Perämiehenakadulla jo historoiaa - paljon pienemmällä rahalla?

Johtava virkamies väittää, että minne puistoa selvityksen mukaan tarvitaan, rakennetaan oikein kunnon leikkipuisto. Mutta miksi jo ennen selvityksiä ja suunnitelmia osa puretaan? Vai missä se selvitys on nähtävillä - mihin suunnitelma perustuu?
-  Entä miten asukkaat voivat olla mukana, kun kaikki tapahtuu käyttäjien selän takana. Yhtenä aamuna vaan heräät siihen, että puisto hävisi parissa päivässä! Miksi esim. Perämiehenpuiston purkaminen piti tehdä ennen kuin asukkaita kuultiin? Mitä me nyt puolustamme - siihenkö tähdättiin?

On hyvä, että kaupungin vanhoja ja suuria puistoja hoidetaan, ne ovat Turun ylpeys!  Mutta ei myöskään lasten leikkipaikkoja, lähipuistoja saa hävittää rahapulaan vedoten! Eikä asiaa paranna se, että jossain muualla, siis kauempana, olisi paremmin hoidettuja puistoja. Eivät kaikki mammat ja papat tai lapsiperheiden äidit tai isät joukkoineen voi joka päivä lähteä pienten kanssa jonnekin kauemmas! Lähipuisto on se, jossa on hyvä käydä leikkimässä - ei aina tarvita niin ihmeellisiä asioita. Esimerkiksi Perämiehenpuisto välineineen palveli aivan mainiosti semmoisenaan juuri lähileikkipaikkana.

Turun politiikka näyttää lahtaavan kaikki lähipalvelut: terveysasemat, koulut, kirjastot, päiväkodit, neuvolat, - ja nyt jopa leikkipuistot!
Kyseiset palvelut ovat kaiken perusta, tärkeitä arjen asioita, joita ihmiset tarvitsevat lähellään. Ne ovat osa erityisesti lapsiperheiden arkea!
Ovatko Pukkisen ja Randellin kokoomus ja muut valtuustosopimuksen allekirjoittajat koskaan tulleet miettineeksi sitä?
-  Siellähän sitä säästöt ja palvelurakenteen uudistamiset sovittiin - ja nyt me kaupunkilaiset sen nahoissamme koemme!

ONKO IHME, ETTÄ LAPSIPERHEET MUUTTAVAT MUUALLE??
MITEN LEIKKIPUISTOJEN SUUNNITTELUUN JA SÄILYTTÄMISEEN OTETAAN KUNTALAISET MUKAAN?
MISSÄ ON SELVITYS LEIKKIPUISTOJEN TARPEESTA?
ONKO TURUSSA LÄHIDEMOKRATIAA EDES LEIKKIPUISTON VERRAN?

PERÄMIEHENPUISTON KÄYTTÄJÄT HALUAVAT PUISTONSA HETI TAKAISIN!
kaija kiessling
yksi leikkipuiston mammoista pikkustensa kanssa

Ei kommentteja: