torstai 1. tammikuuta 2009

KANSANMURHA LOPETETTAVA! Mielenosoitus Turussa.


MIKSI SUOMEN HALLITUS EI PUHU MITÄÄN ?

MIKSI TARJA HALONEN OHITTI KEVYESTI AIHEEN UUDENVUODENPUHEESSA?

MIKSI ISRAEL SAA POMMITTAA SIVIILEJÄ RIKOLLISESTI ?

Ei nyt riitä, että Tarja Halonen haikailee Ahtisaaren rauhanneuvotteluja.
Kyllä olisi olettanut tässä tilanteessa rouvalta vahvempaa vaatimusta asiassa.
Miksei selvää tuomiota kansanmurhasta, jota tehdään kaiken aikaa.
Miksei vahvaa vaatimusta pommitusten lopettamiseksi!
Asiasta kun ovat lujasti todenneet mm. taustoitusta tehneet toimittajat ja muutkin toimijat siitä,
* miten kohtuutonta on pommitus ja sotilaallinen ylivalta ja nimenomaan siviilien suuntaan, ja
* miten koko hanketta on Israrel suunnitellut jo yli puolen vuoden ajan!
Ei siis ole mistään hetken kyllästyksestä kyse, vaan suunniteltu hanke.
- Niin kauan kuin Bush vielä hallitsee.

Kun päivittäin kerrotaan yhä uusista uhreista, on selvää, että kierre kasvaa ja koston kierre siinä yhtenä osana.
- Jokainen pommituksen uhri synnyttää ja nostaa reaalisesti uuden itsemurhapommittajan, oli arvio jossain.
- Ja ihmekö tuo, kun ajattelee, mitä menetettävää on palestiinalaisilla nuorilla, ikänsä pakolaislereillä sodan keskellä eläneinä.

TURUSSA on huomenna perjantaina klo 14 alkava mielenosoitus, joka alkaa marssilla tuomiokirkolta torille.
Nyt kaikki kynnelle kykenevät mukaan, plakaatteja tekstaamaan ja kansanmurha tuomiolle.
Anna sanan kiertää täällä Turun suunnassa

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Sotia ei lopeteta yksipuolisilla mielenosoituksilla. Kysymyksestä puuttuu osio: miksi Hamas saa päivittäin pommittaa Israelin asutuksia kymmenillä raketeilla? Kummankin osapuolen ongelmiin tutustuminen ja niihin rauhanomaisen ratkaisun hakeminen voisi auttaa toimenpiteisiin jotka molemmat osapuolet ovat valmiit hyväksymään. Porkkanoita ja keppejä on löydettävä kummallekin osapuolelle tasapuolisesti. Ellei maailmanlaajuiselle sota- ja aseteollisuudelle löydetä rauhanomaista voitonkeräämistapaa (rahahan ratkaisee nykymaailmassa - valitettavasti), sotia tullaan generoimaan tyhjästä. Suunnatkaa, rakkaat pulut, energianne asioiden tutkimiseen tasapuolisesti ja sen jälkeen rauhan saavuttamisen ideointiin. Rauha maailmassa on saavutettavissa, mutta sitä ei saavuteta väkivallalla, ei yksipuolisilla mielenosoituksilla. Rauha on tahdon asia ja siihen tahtoon meidän kaikkien on yhdyttävä - ei tuomiten eikä sanktioiden vaan kysyen kummaltakin osapuolelta: mitä minä voin tehdä hyväksesi? mitä sinä tarvitset, että voisit elää rauhassa naapurisi kanssa? tahdotko sinä tehdä jotain rauhan saavuttamiseksi? Välitätkö edes?

Terveisin, tuomioiden ja kiitosten tasapuolisuutta toivoen Päivi

kaija kirjoitti...

Päivi hei,
- ymmärrän kommentointisi taustan, vaikka asiasta olemmekin eri kannoilla.
Tästä asiasta olemme ennenkin väitelleet, vaikka niin monessa olemma samaakin mieltä.
Toki yhteinen kantamme on nytkin ehdottomasti, että rauha on saatava,se on ehdoton tavoite.

Mutta ei voi olla oikein, että Israel saa vuosikymmeniä miehittää näitä alueita. Sitä YK:n päätöstä, jolla osoitetaan alue asuttavaksi palestiinalaisille, pitäisi myös Israelin noudattaa ja kunnioittaa. Siinä on lähtökohta katkeruudelle miehittäjää kohtaan.

Mitä tulee tämän hetkiseen Gazan tilanteeseen, on tunnettu tosiasia, ettei tämä ollut vastaus mihinkään kotitekoisten rakettien iskuihin.
Päinvastoin israelilaisten omat lähteetkin kertovat tätä valmistellun jo reilun puolen vuoden ajan. Siis ennen äskeistsä tulitaukoa jo!
Kaikien lisäksi on kyseessä ollut mm. SPR:nkin kannanoton mukaan poikkeuksellisen laaja ja raaka siviileihin kohdistunut hyökkäys, joka on toteutettu kohtuuttomalla asellisella ylivoimalla.
Eiköhän tosiasioita kuvaa uhrien määrä: muutamia ihmisiä Israelissa, jo yli 400 kuollutta Gazassa ja toista tuhatta haavoittunutta.

Pahinta kaikessa olisi, jos Israel nyt toteutttaa suunnitelmansa vielä maasodasta. Pelkäänpä, että silloin monet muut tahot voivat myös reagoida, ja sitä emme totta vie kumpikaan toivo - emme paikallisten ihmisten, emme maailman kansojen, itsemme emmekä varsinkaan lastenlastemme tähden.
Rauhaa tarvitaan.

Mitä tulee mielenosoitusten tasapuolisuuteen ja vaikutukseen, totean, että olin aktiivisesti mukana myös Vietnamin soadan aikana marsseissa, eikä silloin kukaan nostanut esille tunnusta 'tasapuolisesta mielenosoituksesta'.
Samoin kun osoitettiin mieltä Irakin pommitusten aloittamisen osalta, ei juuri esiintynyt ajatuksia, että puolustetaan USA:n aloittamia pommituksia...

Itse olen edelleen sitä mietä, että kansainvälinen rauhanliike on osa tärkeää kansalaisvaikuttamista ja kansainvälistä joukkoliikkettä, jolla on myös vaikutuksensa.
Toimitaan paikalllisesti ja vaikutetaan yleismaailmallisesti.
On tärkeämpää, että ihmiset ovat pommikoneiden sijasta liikeellä!

Päivi, Rauhan vuotta 2009 meille kaikille!